Tårtdekorering

Nu tänkte jag berätta lite om ett av mina många (!) intressen som är tårtdekorering. Då menar jag inte garnera tårtor med pynt man köper i matbutiken utan att göra fantasifulla och snygga tårtor i framförallt marsipan och sugarpaste. Intresset väcktes när jag jobbade på bageri förut. Läste en massa bageri- och konditoritidningar som jag blev inspirerad av och började sedan göra designade tårtor.

Tyvärr så har jag alla tårtdekoreringsakerna hemma hos mina föräldrar sedan flytten till Norge förra våren. Var tvungen att prioritera att ta med andra saker. :-) Men jag måste försöka få hit dem snart så att jag kan börja baka tårtor igen.

Har planer på att jag någon gång i framtiden ska gå lite tårtdekoreringskurser för att lära mig mer. Jag har en liten dröm om att starta ett företag vid sidan om och börja baka tårtor och cupcakes på beställning. Det ska dock vara småskaligt eftersom det är ett hantverk och inte någon industriell produktion. När jag ska få tid över till det blir en annan fråga. Jag är som regel ganska fullbokad till vardags. :-) Det är i allafall bra att ha planer och drömmar!

En bra sida på nätet om man vill ha lite tips angående tårdekorering och beställa lite material är Tårtdecor. Jag har beställt en del saker från dem och det har alltid fungerat bra och de är snabba på att leverera.

En annan sida som säljer tårtgrejer är Dekorera Mera. Men jag kommer inte ihåg om jag någonsin beställt något från dem. Sedan finns också Cakes&Candy men jag tror aldrig jag provat beställa något från dem.


Ska visa lite bilder på tårtor och cupcakes jag gör framöver. Skapade en egen kategori här på bloggen till det!


Bröllopsinbjudan

Den stora anledningen till att jag ska åka till Umeå i mitten av mars är att en av mina kära vänner ska gifta sig så jag är bjuden på bröllop. :-) Först blir det vigsel i kyrkan och sedan bröllopsfest! Ska bli så trevligt att träffa henne också för nu är det mer än ett år sedan vi sågs sist...

Jag skulle så gärna vilja baka en bröllopstårta men denna gång känner jag att det blir lite svårt eftersom det tar ganska lång tid och jag kan inte heller frakta med något härifrån... Så därför kunde jag tyvärr inte erbjuda mig att göra det. Men tänk så kul det hade varit!

Klicka för att förstora bilden
Bild från Tårtdecors hemsida.



Skidhelg i Hemsedal

I morgon åker jag till fjällen igen! :-) Vi blir ett gäng på 8 personer som åker till Hemsedal över helgen. Ska bli härligt med skidåkning och att dessutom få en långhelg eftersom jag tar ledigt på fredag blir fint. Så får jag också chansen att prova mina nya slalomgrejer. Ser verkligen fram emot det!


Vädret ser ut att bli ungefär som förra gången dvs ca -10 grader men nu lovar de soligt väder. Förra gången var det lite dimmigt så sikten var tidvis ganska dålig i backen och så blåste det rätt mycket. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder denna gång. De jag har från förra resan är bara från After Skin och festen i stugan... Tänkte det kanske hade varit lite fint med åtminstone några skidbilder. :-)

Elixia

Idag har jag äntligen kommit igång med träningen igen! Tränar på Elixia som är ett ganska stort träningscenter, typ så nära IKSU man kan komma. :-) IKSU är ändå oslagbart! Har varit sjuk ett tag och var till läkaren förra veckan och han gav mig en veckas träningsförbud för att min kropp måste få en chans att återhämta sig för att jag skulle bli frisk. Det fungerade som tur var och nu är jag igång igen!

Tränar löpning, styrketräning, aerobics, step, core, boxing och ibland body pump på Elixia. Så det blir en del pass i veckan. :-) Sen klättrar jag också ungefär en gång i veckan tillsammans med ett gäng från jobbet. Vi har en fjällsportsgrupp som jag är med i. Gruppen ordnar en del turer och utomhusklättring också men just nu är det inomhus som gäller. Nu när jag har nya slalomgrejer blir det också en del slalomåkning framöver.

Så förutom det har jag inte så mycket fritid kvar. Men träningen är viktig eftersom jag för det mesta sitter på kontor hela arbetsdagarna.

Slalomskidor

Nu har jag köpt nya slalomskidor! Hittade ett par som verkade bra när jag och en kompis kollade lite på nätet. Efter jobbet gick vi till den butiken och de hade endast två par kvar... Det skulle visa sig att jag har tur med mina slalomgrejer för det ena skidparet var lagom långa till mig! Eller korta kanske passar bättre att säga. :-) Skidorna var rejält prissänkta och jag fick dem för under halva priset! 

En trevlig kille som jobbade i affären sa att det var precis rätt tidpunkt att köpa skidor nu om man ville ha dem till ett bra pris eftersom de säljer ut skidor som är kvar sen innan jul. När det börjar närma sig påsk är det högsäsong och då tar de in nya skidor inför det och nästa reatillfälle blir först efter påsk och då är ju säsongen över...

Köpte också de billigaste slalomstavar jag kunde hitta eftersom det inte är så noga med hur stavarna är eftersom man inte använder de särskilt mycket i åkningen. De fungerar mest som stöd.


Här är en bild på skidorna från XXL´s hemsida. Tyvärr så hittade jag inte någon större bild men de är i allafall vita och blåa och av märket Salomon. :-)



Skidgrejer

Egentligen fyller jag inte år förrän om en och en halv månad men jag fick en födelsedagspresent i förskott av mamma och pappa eftersom jag behövder den nu. :-) Presenten bestod av en vit slalomhjälm från Salomon, gråa/silverfärgade goggles, skidhandskar och en fleecebuff. Tack snälla för alla fina grejer! :-)

Haha... Skidhandskarna är för barn 10-12 år... That´s me!



Mina nya slalompjäxor... :-)


Borås

Hade en jättebra helg hos brorsan! När jag kom fram på fredagen mötte han mig och vi gick på Subway och åt lunch. Jag åt som vanligt min favvomacka med kalkon men jag testade en ny dressing med vitlök och parmesan. :-) Mmmm... Subway är gott och det är betydligt billigare på svenska Subway jämfört med norska! Var på Systembolaget sen och handlade lite saker att ta med till Norge.

Brorsan lagade middag och det blev lax med redcurry i kokkosmjölk. Efter middagen gjorde vi oss klara och sen for vi på fest med några av hans kompisar. Blev dock en ganska lugn tillställning och ingen gick ut. När vi skulle hem så kom aldrig bussen vi skulle åka med så vi fick snällt gå hem... Så kan det gå! Det värsta var att det blåste sjukt kallt och blötsnö drev rätt i ansiktet på en... Bra peeling för ansiktet dock i kallaste laget!

Lördagen blev det en massa shopping, först i stan där vi också passade på att gå på café och fika. Det gör jag så sällan så det var trevligt. På stan handlade jag lite presenter från Gallerix samt ett body butter i reseförpackning och ett läppbalsam från Body Shop... Ja vet, jag får inte köpa mer saker från Body Shop men det var ju på rea! :-)

Sen åkte vi ut till Knalleland och kollade på skidgrejer. Blev inköp av nya slalompjäxor från Salomon. Förra årets modell så de var rejält prissänkta! Tur hade jag eftersom de endast hade kvar en storlek och den hade de tre par av. Precis min storlek! Han på affären sa att det är bra att ha småa fötter för då är chansen större för att få tag på pjäxor på rea.

Köpte också två långärmade v-ringade baströjor från H&M, en vit och en svart.

Jag bjöd brorsan på middag och eftersom han fyllde år så fick han bestämma vad vi skulle äta. Han valde sushi. Han håller på att lära mig att gilla sushi och jag tycker att det går ganska bra faktiskt. Men jag vägrar äta massa konstiga råa fiskar och håller mig till lax, räkor, kräftstjärtar, crabsticks och de med grönsaker i. Sushi är sån fin mat också eftersom bitarna är små konstverk i sig själv och det gillar jag.

Till efterrätt blev det Ben & Jerry´s glass. Jag och brorsan håller på med ett smaktest av de olika sorterna. Ska avlägga rapport senare!


Snygg sushin!


Sverigetur

I helgen åker jag och hälsar på min käre bror i Borås. Ska bli riktigt kul för jag saknar honom. Dessutom fyller han år så det ska vi fira! Sen är vi också bjudna på fest hos hans kompisar. :-) Blir nog en bra helg det här! Som vanligt när jag är i Sverige på besök blir det nog också lite shopping!

Jag ska också köpa massa dekoration till en fest vi ska ha på jobbet med svenskt tema. :-) Så jag ska leta flaggor och annat blågult. Haha... Skulle vara fint om jag hittade en Tre Kronor tröja också. Det skulle jag vilja ha inför hockey VM längre fram i vår. Jag måste verkligen ta mig iväg och kolla på hockey VM någon gång... Det är en sån sak som jag alltid velat göra. Någon som vill följa? :-)

Ska också inhandla västerbottensost för jag är så sugen på att göra västerbottenspaj. Gjorde en till nyårsfirandet här i Norge och den var väldigt uppskattad! Ska lägga ut receptet jag använde senare någon gång.

En till sak jag definitivt måste köpa när jag är i Sverige är svenska lantchips... Åhh... De är mina favoriter men de finns inte i Norge... :-( Fast det kanske är bra med tanke på att min chipskonsumtion annars skulle vara betydligt större!


Se hela bildenSe hela bildenSe hela bildenSe hela bildenSe hela bildenSe hela bilden

Best of China

Gjorde en underbar fyra veckors backpackingresa i Kina i somras tillsammans med några vänner. Massor av spännande och annorlunda upplevelser blev det. Har gjort en lista på de fem bästa sakerna från resan. Det var egentligen ganska svårt att rangordna dem men förstaplatsen var i allafall given!

1. Kinesiska muren

Besökte muren på två olika platser. Först den som den övre bilden visar där muren är i sitt ursprungliga skick. Där gjorde vi en ganska krävande vandring uppe på muren. Det var en fantastisk upplevelse! Sedan besökte jag även muren på ett lite mer "turistiskt" ställe där den är restaurerad.




2. Stenskogen

Ett häftigt ställe utanför Kunming! Kalkstensklippor så långt ögat kan nå... Vi hyrde en guide för att inte gå vilse bland alla klippor och det var värt vartenda öre. Han visade oss massor av häftiga stenformationer och med lite fantasi så såg vi klippor i form av sköldpaddor, elefanter, fåglar med mera.



3. Pandorna

Besökte ett pandareservat i Chengdu och blev kär i dessa gulliga bambuätande björnar!



4. Shanghai

Denna världsberömda skyline... Har sett den så många gånger på bilder och film. Nu stod jag äntligen där på riktigt.



5. Gula bergen

Tillbringade en hel dag klättrandes i trappor och vandrandes längs smala stigar uppe i Gula bergen utanför Huangshan. Hade en grym träningsvärk i flera dagar efteråt... :-) Men de dimhöljda bergen var verkligen vackra.


TIPS!
Lär dig kinesiska innan du reser till Kina, för kineser kan sällan engelska. :-)

Världens sju nya underverk

År 2007 gjordes en stor global omröstning där 100 miljoner människor röstade fram världens sju nya underverk. Av de ursprungliga sju underverken återstår idag endast Cheopspyramiden i Egypten.

De sju platser som blev utsedda till de nya underverken är:

UnderverkPlats
Chichén ItzáMexico Yucatan, Mexico
ColosseumItalien Rom, Italien
Cristo RedentorBrasilien Rio de Janeiro, Brasilien
Kinesiska murenKina Kina
Machu PicchuPeru Cuzco, Peru
PetraJordanien Jordanien
Taj MahalIndien Agra, Indien

Jag har faktiskt redan sett två stycken av dessa underverk; Colosseum och Kinesiska muren. :-) Jag hoppas att jag kommer få chansen att besöka de resterande också! I mars är en resa till Jordanien inbokad och då ska jag helt klart åka till den rosa klippstaden Petra som jag velat besöka så länge.

Vänner

Pratade med en av mina allra bästa vänner på telefon två gånger idag och då blev jag inspirerad att göra detta inlägg. När jag flyttade till Oslo kände jag ingen här i stan. Det var ganska tufft till en början och en väldigt stor utmaning, vilket jag också var medveten om.

Jag känner mig ensam till och från men jag trivs annars väldigt bra i det stora hela. Jag har lärt mig nu att det tar tid att skaffa nya vänner och att man verkligen ska vara rädd om de man har. Att hålla kontaken med vänner som bor långt borta kan ibland vara svårt, men jag har insett att det är värt att ägna tid till det. För vänner berikar ens liv så mycket!

Good friends are like stars... You don´t always see them, but you know they are always there...


Jag älskar verkligen Miranda nallar... De är så otroligt söta och motiven är alltid kärleksfulla och gulliga. :-)

Kartor

Jag älskar verkligen kartor! Jag kan sitta i timmar och titta på kartor. :-) Jag har äntligen hittat en bra världsatlas på nätet! MapQuest heter den och den har riktigt bra kartor.

Det börjar bli en del länder jag varit i nu, 24 stycken. :-) Tur att jag har en sån bra karta som hjälper mig att hålla räkningen!


Hmm... Undrar vilka länder jag ska besöka i år... :-) Någon som har några tips?? Har ju satt upp som nyårsmål att jag ska resa till minst 5 länder som jag inte har varit i förut! Hittills är i allafall en resa inbokad. :-)

Att resa är att leva!
- H.C. Andersen -

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen...

Lämnade Oslo för Hemsedal på fredag eftermiddag. När vi kom fram lagade vi mat tillsammans i stugorna och drack lite öl. Observera att det var lite i jämförelse mot hur det sedan skulle se ut under lördagen. :-) Vi var 20 stycken som bodde i min stuga och de flesta av dem kände jag inte sen innan, men alla var supertrevliga. Efter middagen gick vi runt lite och hälsade på i de andra Norconsult-stugorna.

På lördagen var vi ute i backen relativt tidigt. Jag hade en underbart hjälpsam kollega som skidlärare och hon lärde mig åka slalom. :-) Tack så mycket! Vi var så entusiastiska och åkte ända tills en annan kollega ringde mig och frågade om vi inte skulle komma på After ski snart... Då tog vi bara ett sista åk och sedan drog vi på After ski. Där blev det massor av öl, dans på borden, allsång till diverse låtar (väldigt många svenska)... Allt som hör After ski till! Efter flera timmars dansande på borden i pjäxor och skidkläder var man relativt slut i kroppen! Då vankades det tacomiddag i våran stuga. Ibland är det ganska kul att se fulla människor äta tacos... :-) Vi hade väldigt roligt under den middagen kan jag säga. Efter middagen spenderade jag ganska många timmar i bubbelbadet. :-) Festen fortsatte långt in på morgonkvisten och i våran stuga var det mest drag så många andra kom över till oss.

Var ute i backen ganska tidigt på söndagen också och jag mådde fint! Ibland är jag väldigt lyckligt lottad! :-) Skidåkningen gick bättre och bättre hela tiden och det kändes som att jag började få ganska bra kontroll på det hela. På eftermiddagen var vi ett gäng trötta skidåkare som satte oss i bussen hem.

Detta var en helt underbar skidhelg!


Hemsedal

I morgon åker jag på skidtur till Hemsedal med ett stort gäng från jobbet. :-) Vi är över 100 stycken som åker och ska bo i fina stugor under helgen. Stugorna har bastu och bubbelbad så det är lyxigt värre. Kollade precis vädret och de lovar ungefär -10 grader... Så lite kallt kanske, men det kunde varit värre!

After ski på lördag då... ;-)


Ja vi elsker dette landet...

I går var jag på Skatteetaten och ansökte om ett norskt personnummer. Det jag haft hittills var bara ett tillfälligt som hade gått ut... Ooops... Det gällde bara i 6 månader ju och jag har varit här i 9 månader... Från och med nu är jag också folkbokförd i Norge, så nu börjar jag känna mig riktigt norsk. ;-)

Hittade en sån bra hemsida där man kan se världens alla flaggor. Här är länken till Världens flaggor. De har en 10 i topp lista på populäraste flaggor... Haha.... Sverige leder... Ehh, konstigt när det är en svensk sida... :-)



Tja, inte är den lika snygg som Sveriges... Eller hur? :-)

Filippinerna

Tänkte visa lite bilder från min jobbresa till Filippinerna i somras. Var på Filippinerna i 2 veckor i juni och jobbade på två vattenkraftverk. Jobbet gick bra och vi hann klart i tid så jag hade två lediga dagar innan jag flög vidare till Kina. Under dessa dagar gjorde jag en tur till Banaue för att titta på de världsarvslistade risterrasserna. Det var verkligen värt den långa bilresan dit!

Filippinerna är för övrigt ett underbart land! Människorna är väldigt trevliga och hjälpsamma, prisnivån är låg och de flesta pratar jättebra engelska, så att kommunicera är sällan ett problem. Det är helt klart ett land som jag kommer resa tillbaka till för turista i!








Ambuklao damm


Den ena dammen som vi jobbade på. Vi tillbringade dagarna hängandes i en korg till en mobilkran som stod uppe på dammen. Vi hissades ner till lagrena (som håller fast luckorna) där vi monterade mätutrustning så att vi kunde testa luckornas skick. Tur att jag inte är höjdrädd kan jag då bara säga! Men stackars min kollega som har höjdskräck...


Umeå - here I come

På resemässan igår fick jag ett bra erbjudande från Norwegian att boka flygbiljetter för resor i februari/mars med 20% rabatt. Passade mig perfekt eftersom jag redan hade planer på att åka till Umeå i mitten av mars. Så nu har jag bokat en resa dit! Kommer upp på torsdag kväll den 19 mars och stannar till söndag eftermiddag.

Den stora anledningen till att jag åker just den helgen ska jag berätta för er senare någon gång. Men det vore ju trevligt om alla mina Umeå-vänner kunder vara i Umeå den helgen så att jag kan få träffa er! :-) Bor man i Skellefteå så måste man åka ner till Umeå då! ;-)

Body Shop



Nej detta är inte hela Body Shops sortiment utan bara några produkter som jag har... Hehe... Jag städade bland mina hygienartiklar och hittade allt detta... Behöver jag säga att jag gillar Body Shop? :-) Eller rättare sagt så är jag beroende av deras produkter.

Här i Norge har de väldigt ofta bra erbjudanden där olika produkter säljs billigare och då klarar jag inte av att gå förbi affären utan att köpa något. Men många av de mindre produkterna har jag faktiskt fått på köpet när jag köpt andra saker.

För övrigt är jag helt beroende av body lotion... Det är det också flera som påpekat under årens gång... :-) Jag har ungefär 10 olika sorter som jag använder samtidigt! Jag borde kanske söka hjälp. :-) Men jag skyller på att jag ärvt min pappas anlag för torr hud!

Resemässa

Idag har jag besökt reiselivmessen som är Norges största resemässa. Gillar att gå på resemässor och få inspiration och nya idéer om vart jag ska resa härnäst. Kom hem från mässan med en påse full av broschyrer och kartor, dessutom fick jag några resetidningar (på norska) helt gratis. :-) Nu har jag massor att bläddra i och inspireras av. Dessutom är ju detta ett steg i rätt riktning för att klara årets mål att resa mer

Av flygbolaget Thai fick jag denna underbart vackra orkidée. :-) Var tvungen att fota den eftersom jag antar att den inte kommer att överleva alltför länge... Jag lyckades i alla fall frakta hem den utan att den gick sönder!  


För att stödja HIV och AIDS drabbade människor i Sydafrika köpte jag en liten "pärldocka" för 50 kr som kallas Little Traveller. De drabbade människorna tillverkar dockorna själva och intäkterna från försäljningen bidrar till att göra deras liv lite bättre.

Med dockan medföljde även ett litet pass. Little Traveller har en egen hemsida där man kan lägga in foton på sin docka framför olika sevärdheter runt om i världen och så kan man skriva in i passet var den har varit och rest. Här är en länk till Little Traveller. Fast det känns ju lite väl overkill... :-) Men den tar ju trots allt inte så stor plats i väskan om man nu får för sig att ta med den på resan.

I alla fall så tycker jag att jag har gjort en god gärning idag som kanske bidrar till att förbättra min karma! :-)

Snyggingen med sitt pass som är aningen större än henne själv... 
Lite söt ändå, värsta brett mellan ögonen och håret representerar 1/3 av längden.

Nyårsmål 2009

Nytt år, nya möjligheter!

Jag brukar sällan ha några nyårslöften men nu firade jag nyårsafton tilsammans med en väninna och vi hade bestämt att vi båda skulle göra varsin lista med saker vi ville uppnå under år 2009 istället för nyårslöften. Så jag har skrivit ner 16 nyårsmål. Både mindre och större saker, men det är sånt som jag tror att jag kan klara om jag bara försöker. Sedan visade vi listorna för varandra och under årets gång ska vi hålla koll på och uppmuntra varandra att nå målen... :-) Några av målen har vi gemensamt så de ska vi nog klara ganska enkelt!

Egentligen är detta en sak mellan mig och henne, men jag kan avslöja några av målen för er:

* Resa mer (besöka minst 5 länder jag inte varit i förut)
- Den gillar jag stenskarpt! Älskar verkligen att resa och i år ska det bli massor av det hade jag tänkt.

* Spara pengar (har avtalat en minsta summa)

* Gå en fotokurs
- Har ju en ny digital systemkamera som väntar på att användas.

* Fortsätta med klättringen

* Köpa ett par vandringskängor och gå på tur
- Måste ju bli lite mer norsk av mig. :-) Tur jag har en norsk väninna som kan lära mig hur det ska gå till!

Som min väninna sa så har jag ju vissa mål som strider mot varandra vilket kanske gör det hela lite svårare... Som att resa massor och samtidigt spara mycket pengar. :-) Men det är bara en större utmaning och jag tror verkligen att jag kan klara det!


Nyårskrönika

En liten sammanfattning av vad som hände under förra året (i väldigt grova drag) följer nedan:

◊  Blev klar med mitt examensarbete på Vattenfall och fick äntligen min civilingenjörsexamen! Det var en stor dag i mitt liv och allt slit i 4,5 års tid hade lönat sig. En härlig känsla!

◊  Jobbsökande följde sedan och jag var ganska framgångsrik i mitt sökande. Hade till sist 3 jobb att välja bland. :-) En lyxsituation! Valde bland två företag i Sverige och ett i Norge. Valet föll till sist på Norge för att det verkligen kändes helt rätt! Företaget har en stor utlandsmarknad och massor av möjligheter för utlandsarbete, vilket helt klart tilltalar mig. Att flytta till Norge kändes dessutom som en utmaning och jag visste redan då att jag kommer att trivas i Norge.

◊  Hade en underbar helg i Göteborg tillsammans med en härlig tjejkompis. Vi firade mitt nya jobb med mousserande vin, färska räkor med limeaioli på rostat bröd (sjukt gott!) och choklad, åt god mat, shoppade lite, myste och besökte även TUR-mässan. Det är skandinaviens största resemässa som jag velat besöka i flera år. Kommer helt klart besöka den igen.

◊  I mitten av april flyttade jag till Oslo och började jobba på Norconsult som civilingenjör i maskinteknik inom vattenkraft.

◊  I juni fick jag ytterligare bekräftelse på att jag valt rätt arbetsgivare. Jag fick nämligen åka på mitt första utlandsjobb till Filippinerna i 2 veckor! Gissa hur lycklig jag var då! Arbetet ute på en kraftverksdam var stundtals krävande pga värmen men jag är definitivt en erfarenhet rikare. På Filippinerna var jag ledig i två dagar och hann då med ett besök till Banaue där de världsarvslistade risterasserna finns. Underbart vackert var det där!

◊  Direkt från Filippinerna flög jag till Shanghai för en 4 veckors backpackingresa i Kina. Mötte upp några vänner som jag reste tillsammans med. Hann med en hel del på 4 veckor; besökte Shanghai, Hangzhou, Huangshan, Hongkong, Guilin, Kunming, Lijiang, Chengdu, Xi´an och Beijing. En underbar och upplevelserik resa!

◊  Min bror fick sitt första jobb som sjukgymnast i Borås. Blev glad över att han flyttade dit för nu bor han mycket närmare mig.

◊  En av mina bästa vänner ordnade en fest med ABBA-tema på sin födelsedag. Blev jättelyckat och alla var så snygga i sina ABBA inspirerade kläder. I present fick hon en biljett till Grease musikalen av mig, som vi var och såg i Oslo två veckor senare.

Reafynd

Detta gång hittade jag ovanligt mycket bra på rean. Köpte svarta skinnstövlar, en svart klänning och en brun skinnjacka. Allt var på halva priset! :-)

Gissa hur glad jag blev eftersom det var just den skinnjacka som jag har suktat efter i höst och det fanns ett exemplar kvar i min storlek. Anledningen till att jag inte köpte den tidigare är att jag tänkte vänta till våren eftersom det ändå är för kallt för att använda den på vintern. Ibland lönar det sig att vänta!


Klänningen är rak i modellen, med ett band under brösten som man knyter på ryggen och en massa fina dekorationer högst upp. Axelbanden är avtagbara så man kan variera sig lite. Nu väntar jag bara på nästa festliga tillfälle då jag kan använda den!


Organiserad

Ja ni läste rätt! Jag har varit organiserad idag. De som känner mig skrattar säkert nu, men faktum är att jag har köpt ett litet hemarkiv (i storlek A5) och ordnat upp en del bland alla papper som låg överallt. Som vanligt när det är ett nytt år brukar jag göra något i stil med detta och hoppas på att ordningsamheten håller i sig lite längre denna gång.... (Viket den tyvärr inte brukar göra...) Men skam den som ger sig!

Gulligt är mitt lilla arkiv och ordning och reda blev det! 







RSS 2.0