Best of China

Gjorde en underbar fyra veckors backpackingresa i Kina i somras tillsammans med några vänner. Massor av spännande och annorlunda upplevelser blev det. Har gjort en lista på de fem bästa sakerna från resan. Det var egentligen ganska svårt att rangordna dem men förstaplatsen var i allafall given!

1. Kinesiska muren

Besökte muren på två olika platser. Först den som den övre bilden visar där muren är i sitt ursprungliga skick. Där gjorde vi en ganska krävande vandring uppe på muren. Det var en fantastisk upplevelse! Sedan besökte jag även muren på ett lite mer "turistiskt" ställe där den är restaurerad.




2. Stenskogen

Ett häftigt ställe utanför Kunming! Kalkstensklippor så långt ögat kan nå... Vi hyrde en guide för att inte gå vilse bland alla klippor och det var värt vartenda öre. Han visade oss massor av häftiga stenformationer och med lite fantasi så såg vi klippor i form av sköldpaddor, elefanter, fåglar med mera.



3. Pandorna

Besökte ett pandareservat i Chengdu och blev kär i dessa gulliga bambuätande björnar!



4. Shanghai

Denna världsberömda skyline... Har sett den så många gånger på bilder och film. Nu stod jag äntligen där på riktigt.



5. Gula bergen

Tillbringade en hel dag klättrandes i trappor och vandrandes längs smala stigar uppe i Gula bergen utanför Huangshan. Hade en grym träningsvärk i flera dagar efteråt... :-) Men de dimhöljda bergen var verkligen vackra.


TIPS!
Lär dig kinesiska innan du reser till Kina, för kineser kan sällan engelska. :-)

Kommentarer
Postat av: Therese

Vilka fina bilder!! Wow! Kina i sig har jag hört så mycket dåligt (?) om av vänner som försökt sig på backpacking där. Spottande kineser, dålig mat, ingen engelska osv....håller du med?



Kinesiska muren har jag länge velat besöka. Och pandorna såklart. Men efter dina bilder klättrar jag även gärna i Gula bergen och ser kalkstensklipporna på plats :)

2009-01-22 @ 10:25:08
URL: http://tessides.blogg.se/
Postat av: Arandur

Hoppas du får en bra dag :)

Kolla gärna in på min fotoblogg, pågår just nu en tävling.

Följ gärna min blogg med bloglovin och tipsa gärna andra också.

2009-01-22 @ 10:27:49
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: svar

Sevärdheterna i Kina är verkligen i särklass och jag kan absolut rekommendera ett besök vid alla de 5 jag radat upp... Fantastiska upplevelser!



Jag skulle däremot inte vilja resa som backpacker i Kina igen. Att de har en annan syn på vett och etikett, helt annorlunda seder och att de är så dåliga på engelska är sånt man bli otroligt trött på.



Men vi bodde faktiskt på lyxhotell några dagar i Kunming och det kostade typ 300 kr natten för ett dubbelrum eftersom det låg i ett "utvecklingsområde". :-) Där blev vi väldigt bra bemötta, men även där var de usla på engelska.

2009-01-22 @ 14:51:07
Postat av: Sofi

WoW... jag längtar verkligen tillbaka till Kina....när man ser på bilderna blir man ju nästan tårögd....verkligen vackert!! =) nu ska jag ta å ringa dig... Kram kram

2009-01-22 @ 17:32:35
Postat av: svar

Ja jag håller med! Men det är egentligen först när man ser bilderna som man inser vad man sett...

2009-01-22 @ 21:03:12
Postat av: Therese

Hej igen! Ja, gardiner och fåtölj löser sig nog så småningom...är lite sugen att lägga bud på en snygg fåtölj på tradera, men har aldrig köpt nåt där förut och som sagt så får man ju inte provsitta innan man köper. Den ser iaf skön ut. Vad gäller utsiktsproblemet så kommer inte det att lösa sig förrän jag och Jonas bygger vårt drömhus i bästa tänkbara läge. Då blir det panoramafönster, lameller och en utsikt som slår det mesta! Iallafall i mina drömmar ;)

2009-01-22 @ 21:14:23
URL: http://tessides.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0