Spännande vecka!

Två hektiska arbetsdagar är avklarade. Pjuh! Idag har vi levererat en stor rapport till Albanienprojektet och det blev lite hektiskt här på slutet. Jobbade 12 timmar igår och 11 timmar idag.

Vår projektledare var snäll och köpte middag till oss idag. Det var bra för jag skulle ju och träna direkt efter jobbet. Det blev löpning och styrketräning idag, vilket var välbehövligt eftersom jag haft lite ont i ryggen de senaste dagarna efter att ha suttit så mycket på kontoret.

Jag har massa roliga aktiviteter som väntar mig de kommande dagarna.

Onsdag:
Jobba
Sofi kommer på besök (och ska sova över här en natt)
Shoppingtur och middag med Sofi på Aker Brygge
Packa inför helgen

Torsdag:
Jobba
Äta middag tillsammans med en kompis
A-Ha konsert

Fredag-Söndag:
Resa till Dublin (ska resa med några svenska vänner som var med till Afrika i somras)

Det var alla roliga aktiviteter som sker de dagar som är kvar av denna vecka! Detta blir minst sagt en innehållsrik vecka både på jobbet och på fritiden.

Sen har det också hänt något mindre roligt! När jag kom hem idag var ambulansen och polisen här... En annan polisbil var också ute och patrullerade gatorna i området. Fick veta av en av polismännen att en av mina grannar hade varit ute och gått med hunden och blivit överfallen här i området nu ikväll (och jag kom hem strax efter kl 21!).

Det kändes verkligen inte bra att få höra. Jag bor ju på Vestkanten som är en lite finare del av Oslo och jag tycker om att bo här och har alltid känt mig trygg när jag varit ute och gått ensam. Tidigare bodde jag i den östra delen av Oslo och där skedde det saker hela tiden, jag kände mig verkligen inte trygg där så jag flyttade därifrån så fort jag kunde. Nu har det alltså skett ett överfall här och det var en av mina grannar som blev drabbad. :-(

Bjørneparken

Vid vårt besök i Flå var vi till Bjørneparken för att se på björnungarna som föddes i våras. I år fick björnmamman femlingar vilket inte är så vanligt. Bäst att passa på att åka dit i år när det finns många gulliga björnungar att titta på tänkte jag!

Det är slitsamt att vara fembarnsmamma.


Det fanns också några älgar på Bjørneparken.


Flå

En helg tidigare i höst reste jag och min vän med tåget till den lilla orten Flå i Hallingdal. Vi sov över en natt på det nyöppnade Thon Hotel Bjørneparken som ligger där.

Hotellet var mysigt inrett med djur- och naturtema. Visar några bilder från vårt rum här nedanför.

Heltäckningsmattor med djurspår.


Lampfot i form av en kvist.


Första advent

Idag är det första advent och jag har precis tänt det första ljuset i min adventsljusstake. Jag har också städat klart hela lägenheten, sånär som på badrummet som jag gör klart i morgon. (Åh nej, jag är expert på att skjuta upp saker, detta borde egentligen inte få lov att hända, men det är ju ingen som stoppar mig...)

Jag har också julpyntat i mitt lilla hem! Ikväll ska jag dricka glögg och hoppas på att lite mer julstämning kommer att infinna sig snart.

Nu blir det en liten promenad i ett snöigt och fint Oslo. Frisk luft är precis vad jag behöver nu!

Helggodis

Detta är mitt helggodis, eller snarare en muta till mig själv för att jag ska städa klart. Vem kan säga nej till Lingonberry Milk Parfait, Blueberry Pie och Cloudberry Pannacotta.

Hjortron (eller molter som de heter på norska) har förresten ett så fint namn på engelska; cloudberries. :o) De ser ju ut som fluffiga moln så det passar så bra!


Dagen började bra; vaknade efter en härlig sovmorgon, hade fått ett gulligt sms, tittade sedan ut och såg att det hade snöat!

Julstädning

Idag startade jag upp ett sjukt tråkigt projekt, nämligen att städa lägenheten och julpynta lite. Så långt är jag i allafall helt klar med sovrummet och sängen är renbäddad, samtidigt som de gamla sängkläderna tvättas! Sen tog motivationen slut...

Som tur var ringde min fina gumma Sofi och frågade om hon kan komma på besök på onsdag. :o) Jaa, klart hon kan det! Nu blev jag lite mer motiverad för jag vill ju hinna städa klart och julpynta innan jag får finbesök ända från Trondheim. Planen är att jag ska göra klart resten i morgon.

Nu ska jag till Marte på tjejkväll. Vi ska äta sushi, dricka vin och planera lite inför vårt äventyr i slutet av december. Åh, jag börjar redan längta tills dess! Men nu ska vi fokusera på en sak i taget och ta en dag i sänder!

Bergen - Akvariet

Den sista dagen i Bergen regnade det. Jag och brorsan skulle ta tåget till Oslo på eftermiddagen och bestämde oss för att göra ett besök på Akvariet eftersom vädret var så tråkigt.

Akvariet var sådär, jag har sett många långt mer imponerande akvarier på andra ställen i världen, men det var ändå ett bra ställe att spendera en regning dag på i Bergen.


Efter akvariebesöket sa jag och brorsan hej då till Bergen för denna gång. Vi var båda överens om att vi hade haft en riktigt bra Bergenvistelse och jag har lovat Tone att komma tillbaka om inte alltför länge, jag har ju kvar fem fjäll till att gå upp på!

Bergen - Bryggen

Det blev också ett obligatoriskt besök till den världsarvslistade Bryggen när vi var i Bergen. Först satt vi i solen på en uteservering och åt räkor och drack vin. Så mysigt! Sen gick vi en tur längs Bryggen och tittade på de gamla sjöbodarna.


Bergen - Løvstakken

Det andra fjället som vi var uppe på i Bergen heter Løvstakken. Tone bor alldeles nedanför detta fjäll så jag och brorsan gick upp tillsammans med henne när hon hade slutat jobba för dagen.

Løvstakken är med sina 477 meter över havet lite högre än Fløyfjellet och denna gång gick vi upp så vi besteg fjället på rätt sätt utan att fuska. Härifrån hade vi utsikt mot Fløyen eftersom vi nu befann oss mittemot och också ut över havet.

Det blåste ganska mycket på toppen, men utsikten var väldigt fin!

Utsikt från Løvstakken. Den vita byggnaden på fjället mittemot är Fløyenrestaurangen.

Tone tycker om sitt Bergen!


Bergen - Fløyen

I Bergen finns det sju stycken byfjell som omger staden. Det mest populära heter Fløyen. Från Bergens centrum går det en bergbana; Fløibanen, upp på Fløyen. Där uppe finns det ett stort utsiktsdäck och en restaurang. Utsikten över Bergen är fantastisk och när jag och brorsan var där i augusti bjöd Bergen på underbart väder!

Vi tog bergbanan upp på förmiddagen och när vi kom upp stod vi och beundrade utsikten ett tag. Vi fikade sedan i restaurangen innan vi gick en liten tur på några av alla turstigar som finns där uppe.


Ung i Energibranschen

De två sista arbetsdagarna denna vecka har varit ganska annorlunda på ett väldigt bra sätt. Jag och en till tjej från mitt jobb (från en annan avdelning) har fått chansen att vara med på ett två dagars seminarium som heter Ung i Energibranschen.

Hela gårdagen och dagen idag har vi tillbringat på Holmenkollen Park Hotell där seminariet har ägt rum. Syftet med arrangemanget var att ge unga en chans att bygga nätverk i en bransch där medelåldern är väldigt hög och kvinnoandelen ganska låg.

Vi fick lyssna på elva olika föreläsare. De flesta höll föredrag om energirelaterade ämnen, men de mest givande och intressanta föredragen enligt mig var det två psykologer som hade. De snackade om påverkan, motivation och egen inställning bland annat.

I går hade vi en lång dag med många föreläsningar. Dagen avslutades med mingel och mousserande vin i baren som sedan följdes av en tre rätters middag. Till middagen fick vi foie gras (alltså gåslever), oxfilé och chokladkaka med apelsinsmak.

Det var första gången jag smakade den franska delikatessen foie gras och förmodligen också den sista. Hehe... Jag skulle aldrig beställa in det om jag själv fick välja, men det var ju ändå kul att få testa det.

Idag hade vi en lite kortare dag som avslutades med en sen lunch. Jag är verkligen glad över att jag fick chansen att vara med på dessa dagar för jag känner att föreläsningarna och mötena med andra unga i branschen har inspirerat och motiverat mig väldigt mycket!

Inspiration

Jag har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna och det är en massa roliga och inspirerande saker som jag har varit med om!

I onsdags jobbade jag på kontoret som vanligt, gick och tränade efter jobbet och när jag var klar drog jag hem och duschade. Jag kastade i mig middagen som var en chicken wrap från Mc Donalds (det finns ju inte MAX i Norge...) och drog sedan till Oslo Kongressenter för att lyssna på ett föredrag av Cecilie Skog.

Cecilie Skog är en norsk fjällklättrare och äventyrerska. Hon har som första kvinna i världen fullfört Seven Summits, vilket innebär att hon har bestigit det högsta berget i varje världsdel, hon har åkt skidor till både Sydpolen och Nordpolen och korsat Grönland på skidor, för att nämna några av hennes expeditioner.

Sommaren 2008 var hon ute på en expedition och skulle bestiga världens näst högsta berg, K2. Cecilie och en annan i hennes team nådde toppen och blev de första norrmännen att bestiga K2. (Göran Kropp var den förste svensken på toppen av K2 år 1993). Under nedstigningen skedde dock en fruktansvärd tragedi. Ett stor lavin drog med sig 11 personer och en av dessa var norrmannen Rolf Bae som var Cecilies man och med på samma expedition.

De flesta expeditioner har Cecilie gjort tillsammans med sin man som hon nu förlorat. Under föredraget så berättade hon om expeditionen till Nordpolen, sedan visade hon en bild av K2 och nämnde den hemska olyckan och avslutade föredraget med att berätta hur hon klarade av att gå vidare efter det som hänt.

Mitt i sorgeprocessen bestämde hon sig för att fortsätta med sina expeditioner eftersom hon vet att hennes man skulle velat att hon gjorde det. Efter hans död har hon korsat Grönland på skidor för andra gången och även korsat Antarktis på skidor. Hon visade massor av bilder och några videos när hon berättade om Antarktisexpeditionen.

Cecilies föredrag var väldigt inspirerande och det var så kul att få se henne live. Jag blev förvånad över hur liten hon är till växten och det fick mig att tänka på att allt är möjligt bara du har viljan.

Cecilie avslutade föredraget med att ge oss alla ett gott råd: Förverkliga dina drömmar! Precis som jag själv tänker att drömmar är till för att förverkligas, för vi lever bara en gång!

Cecilie Skog har en väldigt bra hemsida där den som är intresserad kan läsa mer om hennes äventyr. En länk till sidan finns HÄR.

Detta var en perfekt inspirationskälla inför det äventyr som väntar mig och tre norska tjejkompisar i slutet av december! Vi ska nämligen ut på tur tillsammans! :o)

Maiden T-shirt

Jag och brorsan köpte varsin Iron Maiden T-shirt med The Final Frontier - World tour Europe tryck på som minne från konserten i somras. Jag måste bara få visa upp den. Bättre sent än aldrig! Den kan jag ha på mig när jag ska på nästa Iron Maiden konsert. ;-)

Om någon är intresserad så kommer Iron Maiden både till Sverige och Norge nästa år och biljetter finns ute till försäljning sedan en tid tillbaka. Konsertdatum:

Fredag 1 juli 2011 Ullevi - Göteborg
Onsdag 6 juli 2011 Telenor Arena - Oslo


Nu har jag precis hängt upp tvätten, som den heltidsarbetande hemmafru jag är... Ja, förutom att vara hemmafru så jobbar jag ju trots allt heltid. :-) Jag måste nog finslipa lite på mina hemmafru skills, för nu har jag tvättat mörka kläder tillsammans med en grå stickad tröja och det var ingen succé. Alla mina svarta kläder är håriga nu och måste rullas med klädvårdsrullen... Å, stackars min fina Iron Maiden T-shirt som var med om detta.

Bergen by night

Här kommer några till bilder från sommarens tur till Bergen. Dessa bilder är fotade på kvällen/natten. Bergen by night! :o)

Fear of the dark, fear of the dark... Den här bilden är tagen när vi kom

hem till Tone igen efter Iron Maiden konserten. Vilken kväll!


Bergen har faktiskt varit en ganska aktuell plats i nyheterna idag. Flygplatsen i Bergen har varit stängd under förmiddagen eftersom säkerhetspersonalen hade hittat något som de befarade var en sprängladdning i en väska. En bombgrupp från Oslo skickades dit för att undersöka det hela och det visade sig då att det inte var något farligt innehåll alls i den beryktade väskan. Så Bergen kan andas ut! ;o)

Iron Maiden

Iron Maiden konserten som vi var på i Bergen den 11 augusti i år var helt sjukt bra! Både jag och brorsan tyckte att det var den bästa konsert vi någonsin varit på!

Vi kom dit ganska tidigt och lyckades få riktigt bra platser inne på ett litet inhägnat område alldeles framför scenen. Ett tag efter att vi hade kommit så slutade de plötsligt att släppa in folk till den sektion som vi stod i, varför vet jag inte, men det resulterade i att vi stod väldigt nära och dessutom utan minsta trängsel! Kungplatser!

I sann Bergenanda kom det lite regn under konserten, men det gjorde ingenting för vi hade förberett oss med regnjackor och det var tur, annars hade det nog blivit lite kallt senare under kvällen.

Maiden spelade nästan alla mina favoritlåtar och de dedikerade en av de bästa låtarna, Blood Brothers, till Ronnie James Dio (sångaren i hårdrocksbandet Dio) som gick bort i cancer tidigare i år. Det var fint gjort!

Bjuder på några inte fullt så högkvalitativa bilder som jag tog med min urusla partykamera, som numer har gjort sitt och ska skänkas bort till mamma. Hehe... Mamma den är egentligen inte så dålig som jag säger att den är! ;o)

Cool scendekor.


Bruce Dickinson på storbildsskärmen.

 

Alltså, förstå hur bra även jag som är liten såg!


Monstret kommer ut på scenen.


Flygfoto från Bergens Tidende. Den röda pilen visar var vi stod.


Bergen

Det här inlägget borde ha kommit för längesedan, men det har bara inte blivit av. Jag har ju alltid så mycket annat jag vill berätta för er. :o)

I augusti var i allafall brorsan hos mig i Norge på besök. Det är alltid lika trevligt att ha honom här, men denna gång blev ändå väldigt speciell för oss båda.

Jag tog ledigt från jobbet några dagar och vi tog tåget till Bergen. Min väninna Tone bor i Bergen så vi bodde hos henne. Jag visar några bilder över utsikten från hennes lägenhet nedanför, helt sjukt fin utsikt! Tone bor verkligen fint.

Den stora anledningen till att vi åkte till Bergen var för att vi skulle på Iron Maiden konsert! Både jag och brorsan är ganska stora Maiden fans så detta var såklart en dröm för oss båda. Biljetterna köpte jag innan jul förra året och brorsan fick sin i julklapp av mig. Kan väl tillägga att han var nöjd med sin julklapp. :o)

Konserten var samma kväll som vi kom och förutom den hann vi också med att se lite av Bergen, vara uppe på två av de sju byfjellen och umgås med Tone. Vi hade också ganska tur med vädret och hade en hel dag med strålande solsken, antar att det inte är varje dag det sker i Bergen.

Bergen är i allafall en riktigt fin och mysig stad och jag har lovat Tone att snart komma tillbaka. Jag har ju kvar fem av de sju byfjellen att gå upp på! :o)

Utsikt över Bergen från Tones balkong.


Till höger ligger Fløyen, ett av de sju byfjellen som vi var uppe på.


Fløyen till vänster och fjället Ulriken till höger.


Cornelis

Igår kväll var jag och min väninna Marte på bio. :o) Vi såg filmen om Cornelis Vreeswijk med norska Turbonegro-sångaren i huvudrollen.

Jag har väl aldrig varit något stort fan av Cornelis Vreeswijk, men ändå har jag ju hört hans låtar massor av gånger, så jag känner igen nästan allihop. Det är liksom inte min typ av musik, men den är ändå "trallvänlig".

När jag såg att Hans-Erik Dyvik Husby spelar huvudrollen i filmen måste jag bara se den. Hans-Erik är väl mest känd som Hank von Hell som är namnet han använder när han sjunger i det norska punkrockbandet Turbonegro som jag gillar.

Filmen handlar i allafall om Cornelis liv från det att han är liten tills han slutligen går bort i en ålder av 50 år. En intressant resa och även om han nog innerst inne ville väl så gick saker och ting inte alltid bra. Den stora boven i dramat var många gånger alkoholen... Han levde ett hårt liv.

Jag kan verkligen rekommendera filmen, även till de som inte har Cornelis som favoritartist, den är ändå sevärd. Sen är det också kul att höra en norrman snacka svenska. :o) Jag tror att han har övat en hel del, men ibland låter det lite som att han "läser upp" det han ska säga. Trots det gjorde han en bra insats, han är ju ingen skådespelare egentligen, men han passade in i rollen som Cornelis.

Ny kamera


I veckan var jag på Clas Ohlson för att uträtta ett ärende åt jobbet. När jag stod vid informationsdisken för att snacka med personalen såg jag en fyndlåda som stod på disken. Medan jag väntade på min tur tittade jag lite i lådan och gissa vad jag hittade där?

En superfin vattentät och stöttålig kamera från Olympus. Jag har ju länge funderat på att köpa en vattentät kamera som jag kan ha med när jag åker slalom, paddlar kajak och göra andra fritidsaktiviteter då min systemkamera inte är lämplig att ha med. Nu låg den där framför mig och dessutom till ett helt ofattbart lågt pris.

Kameran har kostat över 3000 kronor, men det var en utgången modell som dessutom varit demonstrationsexemplar så jag fick köpa den för ca 600 kronor! :o) Ibland har man riktigt tur! Den har en sån fin blågrön färg också.

Jag trodde först inte på att den hade kostat så mycket, men när jag kom hem googlade jag lite och insåg att det var sant. Vilket bra köp jag gjort! Jag har en ny riktig krasch-kamera nu. :o)

Det var så lämpligt att jag hittade kameran just nu, för förra helgen gick mammas digitalkamera sönder. Nu får hon min gamla.

Pepparkaksälgar

När jag skulle byta flyg på Arlanda i måndags hade jag några timmars väntetid mellan flygen. Jag gick runt lite och tittade i affärerna på Sky City. Det finns ju en souvenirbutik där som jag aldrig hade varit inne i förut. Jag gick in en sväng och tittade.

Förvånande nog var alla Sverige-souvenirer ganska billiga. Jag hittade två gulliga pepparkaksformar som jag bara måste köpa. :o) I form av älgar! Nu kan jag baka mina alldeles egna pepparkaksälgar.


Lördagsgodis

Denna vecka är det lyxigt lördagsgodis som gäller. Jag har köpt en mini Kong Haakon chokladask lagom för en person. :o) Inte för att det skulle vara några problem för mig att äta upp en större ask heller. Hehe...


Pitepalt

Jag har precis ätit pitepalt. Mmmm... :o) Nu blir det Anthon Bergs Fairtrade chocolate med lakrits i till efterrätt.

Det var så längesedan jag åt pitepalt, men när jag var i Norrbotten på besök köpte jag med några och importerade dem till Norge.

Pappa visade mig också att man kan köpa en påse med paltmix som man bara blandar med vatten och så kan man göra sina egna palt på ett enkelt sätt. Det borde jag testa någon gång. Att göra palt helt från scratch är alldeles för tidskrävande för mig.

Det snöar i Oslo idag! :o) Det är dock bara sån "lätt och fin" snö så det blir inget tjockt snötäcke på marken, men vitt blir det i allafall.

Julöl

Igår var jag med och arrangerade löningsfest på jobbet. Denna gång hade vi ansvaret för den traditionella smakstesten av julöl. Det var ett blindtest där man skulle gissa rätt på fem olika sorters julöl och även ge dem betyg. Den som gissade bäst vann en marsipangris!

Imponerande nog var det tre personer som gissade rätt på alla, så vi fick arrangera en utslagstävling med några till smaksprover man skulle gissa på, innan vi lyckades kora vinnaren.

Vi hade också servering av gröt, glögg och pepparkakor för att få lite mer julstämning.

Jag tycker inte om julöl så jag höll mig till andra drycker, men hela arrangemanget var väldigt populärt och det var många som kom, vilket alltid är uppskattat när man arrangerar fest. Idag är jag trött och sliten... Undrar varför? :o)

Vingåker Factory Outlet

När jag åkte hem från Stockholm senast stannade jag till i Vingåker några timmar. Vingåker ligger längs järnvägen mellan Stockholm och Oslo, ungefär 1,5 timme från Stockholm.

I Vingåker ligger Vingåker Factory Outlet som är en stor outlet butik som säljer märkeskläder för halva priset eller lägre. De hade massor av Tiger of Sweden kläder och många andra märken också! Det var vekligen massor av kläder, jag visste nästan inte var jag skulle börja när jag kom in där.

Fyndade några plagg från Tiger of Sweden med mellan 50-75% rabatt! Det blev två skjortor och en kavaj med tillhörande byxa. :o) Förutom det köpte jag nya vantar och en heminredningsdetalj som jag kanske visar framöver.

Vingåker Factory Outlet har också en webshop som jag kan rekommendera! En länk till sidan finns HÄR. Jag har beställt lite kläder därifrån förut och det fungerade bra. Det svåra tycker jag med att beställa är att kläderna varierar så mycket i storlek, ibland har jag storlek XS ibland S och ibland M i samma märke. Då är det lätt att det blir fel storlek!


Vaxholm

Under båtresan hem från Sandhamn stannade vi till i Vaxholm och gick iland för att titta på Vaxholms kastell. Jag bjuder på några bilder därifrån.


Sandhamn

När jag var i Stockholm senast blev jag bjuden på en båttur till Sandhamn. Sandhamn ligger på Sandön nästan längst ut i Stockholms skärgård.

På vägen ut åt vi snittar och drack mousserande vin i båten. :o) När vi kom fram checkade vi in i våra rum på Seglarhotellet och gick sedan ut på en liten promenad för att se oss omkring.

Efter promenaden var det dags för ett besök i relaxavdelningen där vi spenderade någon timme i bubbelpoolen.

Kvällen avslutades med middag och jag åt supergod oxfilé med pepparrot, bearnaisessås och friterad klyftpotatis.

Trots att vädret inte var det allra bästa, mulet och lite småkallt, hade vi en jättemysig vistelse i Sandhamn. Jag vill så gärna åka dit igen! Det var så fint därute. :o)

Det går förresten en film på bio nu som handlar om Sandhamn. Himlen är oskyldigt blå heter den. Den har jag lust att se nu när jag varit där.

Seglarhotellet i Sandhamn



Grefsenkollen

För någon helg sedan var jag och en kompis ute på en liten utflykt. Vi gick upp på Grefsenkollen som är ett 380 meter högt berg alldeles utanför Oslo.

Uppe på toppen finns en restaurang som serverar både lunch och middag. Denna gång valde vi dock att sätta oss ner utanför och fikade vår medhavda matsäck samtidigt som vi njöt av underbar panoramautsikt över Oslo.

Vi var verkligen imponerade av utsikten och dessutom så var vädret helt fantastiskt, soligt och inte ett moln på himlen.

En tur upp till Grefsenkollen kan verkligen rekommenderas! Nästa gång har jag lust att boka bord på restaurangen och njuta av en god middag samtidigt som jag ser ut över Oslo i skymningsljus. :o)

Vi såg ända bort till den nya hoppbacken i Holmenkollen!


Farsdag

Glöm inte bort att gratulera alla pappor idag på farsdag! Vi har fikat lite blåbärstårta och pappa fick fin Niedereggermarsipan från Lübeck i farsdagspresent av mig.

Igår kväll badade jag bastu. :o) Det hör ju till när man är uppe i norr på besök... Jag är dock inte särskilt bra på att tåla värmen och har flera gånger fått höra att jag är som en stockholmare i bastun. Hehe...

Brännvalls Café

Det har blivit en tradition för mig att äta lunch på Brännvalls Café när jag är på besök i Överkalix. Caféet ägs och drivs av mina kusiners familj och det är såklart extra kul att stödja familjeföretaget.

Caféet öppnades i början av 1900-talet, men stängdes år 1989 när de dåvarande ägarna gick i pension. År 2006 köpte mina kusiners familj caféet och startade upp verksamheten igen.

Byggnaden är K-märkt vilket innebär att den måste bevaras som den är eftersom den har ett kulturhistoriskt värde. Inredningen är dock ganska charmig, tidstypisk från 50-talet ungefär, vilket ger caféet en mysig gammeldags känsla.

NSD publicerade en artikel om Brännvalls Café för några år sedan. Artikeln finns att läsa HÄR.

Bild lånad från NSD.

Idag åt jag en räksallad till lunch och sedan köpte vi även med lite fika till farsdag som är i morgon!

Så passande att det är farsdag just den här helgen när jag är på besök... :o) För jag kan väl erkänna att jag inte visste det när jag bokade flygbiljetterna. Hehe...

Vinterland

I torsdags landade jag i ett snöigt Luleå. Vädret var lite grått men det viktigaste var ju att det låg fin vit snö på backen. :o)

Det blev en liten tur på stan och det viktigaste jag lade märke till var att det omdiskuterade Fritz Olsson huset hade rivits och att Body Shop har kommit tillbaka till Luleå. Jag saknade Body Shop när jag bodde i Luleå senast.

Vi åt middag på Restaurang Tallkotten som ligger vid stadshotellet. Maten är verkligen supergod där, men Tallkotten får ett litet minus för den något trista lokalen. Fönstrena ut mot gatan är stora som skyltfönster och lokalen känns ganska kal och inte så mysig som den borde vara. Jag åt:

Grillad oxfilé med krämig cognacssås, grönsaker och friterad bakpotatis


Resten av helgen ska jag ägna åt avslappning och att njuta av norrländska delikatesser som polkagrisar från Byske Karamellfabrik, blåbärsglögg från Muddus, Jonssons mandelpotatischips och farmors hembakta mjukkaka.

Jag har också köpt Pitepalt och Västerbottensost som jag ska ta med hem till Norge. Norrländska kvalitetsprodukter!

Norsk Maritimt Museum

Jag och en kompis gjorde en storartad insats som turister i Oslo i söndags! Vi besökte Norsk Maritimt Museum ute på Bygdøy.

Norge har en lång kuststräcka och en utbredd båt- och fartygstradition. På muséet finns massor av båtar och fartyg utställda, de flesta i modellstorlek, men några fullskaliga båtar finns också.

För att vara ärlig så var inte detta museum särskilt intressant. Jag tror att man måste vara extremt intresserad av båtar för att gilla det. Till er vanliga folk kan jag inte rekommendera det.

Det som var bra var den fina utsikten över Oslofjorden från en av utställningssalarna och att muséet hade ett café så att vi kunde ta en fika! Tur att vi fick studentpris på inträdesbiljetten. :o)


Frognerstranda

I slutet av förra veckan var det underbart väder här i Oslo. Alldeles klart och soligt! I fredags var jag och en kompis ute på en mysig kvällspromenad längs Frognerstranda. Vi fick se en vacker solnedgång över Bygdøy. Vilken tur att jag hade kameran med mig!

Det är verkligen perfekt att bo i de västra delarna av Oslo (eller på Vestkanten som det kallas) för då har man nära till de fina promenadstråken längs fjorden.


Vinter Vit

Jag har provat en ny choklad från Marabou. Det är vit choklad med smak av vanilj och den säljs under det fina namnet Vinter Vit.

Tyvärr så föll den inte alls mig i smaken. Den smakar som sån choklad som man använder när man bakar...

Denna vecka ska jag ta långhelg och resa till Norrbotten för att hälsa på familjen och delar av släkten! Det är på tiden, jag har inte varit där sedan julen förra året. Jag hoppas verkligen att det är snö på backen när jag kommer på besök! :o)


Zumba

Idag har jag testat en ny träningsform på Elixia, nämligen Zumba. Mamma sa att hon brukar träna det och att det var kul, så jag kände att jag också måste testa.

Jag kan i allafall konstatera att det inte var min favoritträningsform. Det var sådär. Det är en kombination av olika latinamerikanska danser och jag är ju ingen dansare... Jag känner mig ungefär lika smidig som ett kassaskåp. :-)

Jag tror nog att jag ska testa en gång till innan jag dissar det helt, så att jag hinner tänka efter. Kan hända att det är lite roligare när man kan stegen bättre. Fast de steg som jag gillade bäst var ändå aerobicsstegen.

Elixias utmaning!

Nu har mitt träningscenter Elixia en ny träningsutmaning! Den går ut på att träna minst 30 gånger innan den 23 februari som är dagen då skid VM 2011 startar här i Oslo.

Alla som klarar denna utmaning får en VM-mössa från Elixia. Jag ska såklart vara med! Inte för att jag känner att jag är så noga om den där mössan, mest för att det är kul med en utmaning!

Idag invigde jag mina nya löparskor. :-) Sprang ca 6 km på löpband och det kändes bra, skorna var sköna.





RSS 2.0