Ishockey

Idag har jag och en väninna varit och sett en hockeymatch. Vålerengen spelade mot Manglerud Stars som är ett annat Oslolag. Matchen slutade med 5-1 seger för Vålerengen. Det var sista matchen i serien, men det var redan innan klart att Vålerengen vinner serien i år. De har vunnit de senaste 24 åren eller nåt sånt, sa speakern.

Det var första gången jag var och såg norsk ishockey och jag kan väl bara bekräfta alla svenska fördommar nu. Norge är ingen ishockeynation! :o) Det var slarvigt spel och båda lagen slängde ofta bara iväg pucken. Det var också långsam och seg hockey.

Espen Knutsen som spelade i Djurgården förut är coach för Vålerengen. Så nu har jag sett Norges mest kända ishockeyspelare live!

I periodpausen köpte vi popcorn och cola, det blev matchens höjdpunkt. :o) Sen fick vi också se Vålerengens maskot som är ett lejon vid namn Kongen. Han var cool!

Efva Attling

När jag var klar med min universitetsexamen fick jag världens finaste halsband i examenspresent av mamma och pappa. Det är ett halsband designat av Efva Attling. Hon gör några av Sveriges finaste silversmycken tycker jag.

Halsbandet består av en svart skinnrem och har två silverbrickor som det står Homo Sapiens på. Ganska enkelt egentligen men väldigt fint! Passar perfekt till mina SNÖ armband.



"Homo Sapiens", the knowing man in latin. I divided the word and put each half on both sides of the dog tag. What I want to say is that all human beings are equal. /Efva Attling

Det som står på min önskelista nu är ett par örhängen i form av små silverbrickor som matchar till mitt halsband.

 

Efva Attling har också ett väldigt fint armband i svart skinn med en silverring med texten Amor Vincit Omnia på. Ett armband med ett väldigt fint budskap som jag gärna skulle ha runt min handled. Synd bara att det kostar lite väl mycket.

Jag skulle också väldigt gärna vilja ha två champagneglas som Efva Attling har designat för Orrefors. De har en silverring med texten Amor Vincit Omnia runt "foten".

Kolla in Efva Attlings hemsida för mer inspiration. :o)


Sherlock Holmes

Jag och en väninna var på bio igår. Vi såg filmen om detektiven Sherlock Holmes.

Privatdetektiven Sherlock Holmes och hans samarbetspartner Dr Watson ställs inför ett av deras svåraste mysterier någonsin. De måste stoppa Lord Blackwood som försöker att ta över världen genom att till synes utöva svart magi.

Till en början såg det ut som att det var en massa magiska och onaturliga saker som skedde i filmen. Jag gillar inte overkliga filmer, så jag var lite skeptisk. I slutändan visade det sig ändå att det som hände hade "naturliga" förklaringar.

Slutet på filmen verkade vara upplagt för en uppföljare. Annars tyckte jag filmen var bra. Jag har infört ett nytt betygsystem som kan jämföras med tärningskast och på en skala från 1-6 ger jag filmen: ◊◊◊◊◊

Påskresa

En av fördelarna med min arbetsgivare är att vi har påskeferie varje år. Vi är alltså lediga hela påskveckan! Detta år ska jag resa bort tillsammans med min familj. Vi ska göra en repris av förra årets familjetur (när vi var till Jordanien).

Här är en ledtråd till vart vi ska resa, mitt favoritte för tillfället. :o) Grönt te med mintsmak, riktigt gott!


SNÖ örhängen

Innehållet i den lilla svarta presentpåsen från SNÖ of Sweden var dessa fina örhängen. :o)


Present

Den här helgen har jag faktiskt försökt att ta det lite lugnt för en gångs skull. Jag var och tränade efter jobbet i fredags. Sen fick jag besök av en kompis jag lärde känna i Umeå. Han hade jobbat i Oslo några dagar i veckan och passade på att komma och hälsa på. Det var trevligt!

Lördagen startade med att jag följde min kompis till bussen eftersom han skulle resa hem till Sverige. Trots att det nästan var snöstorm ute gick jag en tur på stan. Målet var Efva Attlings smyckesbutik. Gick in där och tittade lite på hennes fina smycken och provade ett armband jag har spanat in.

Under lördagen hann jag också med att städa garderoben och rensa ut de kläder som jag av olika anledningar inte vill ha kvar längre. Jag har packat ner dem i en påse och ska föra de till klädinsamligen i veckan. Det är verkligen en superbra idé att ha klädinsamlingar, då kanske någon annan kan få nytta av mina gamla kläder, istället för att jag ska kasta bort dem.

Idag har jag varit och jobbat en sväng. Det blev ett arbetspass på fem timmar. Har en del saker som ska vara färdiga snart och eftersom jag inte hade några planer för dagen var det lika bra att åka och jobba.

Nu ska jag försöka att planera veckan lite, det blev inte av förra helgen... Att lämna in mina gamla kläder till insamlingen får bli veckans Göra något för andra.

Att Göra något för mig själv har jag redan fixat. Jag har fått en present av mig själv och eftersom jag inte har visat den till er så gäller den för den kommande veckan. :o)

 

Undrar vad som döljer sig i den fina lilla påsen?

Tisdagstema - Sol

I somras reste jag med Hurtigruten från Bergen till Harstad. Det var en fantastisk resa längs Norges vackra kust och vädret var perfekt!

Trots att jag är född och uppvuxen i norra Sverige och van vid midnattssolen kan jag inte låta bli att faschineras av det färgrika skådespelet på himlen. En av bilderna från resan med Hurtigruten får representera veckans tisdagstema som är sol.


Vinter-Oslo

I helgen när jag var ute på Bygdøy tog jag några vinterbilderOslo. Det var så lugnt och skönt ute på Bygdøy jämfört med hur det är under sommarhalvåret.


Max Manus

I helgen såg jag en film som jag velat se länge. Den norska filmen Max Manus.

Filmen baserar sig på en sann historia och handlar om Max Manus som var sabotör under andra världskriget. Tillsammans med några vänner leder Max en motståndsrörelse och utför sabotage mot tyskarna, som har invaderat Norge. Det är inte alltid allt går som planerat och Max får uppleva hur tyskarna avrättar flera av hans vänner, men han ger inte upp sin kamp för det.

Det här var en av de bättre filmer jag sett på länge. Det hör inte heller till vanligheten att jag ser norska filmer, jag kan inte komma på någon som jag har sett tidigare.

Norrmännen ser i allafall mycket svenska filmer, så jag måste börja ge de norska filmerna en chans. Denna gång blev jag inte besviken. På en skala från 1-5 ger jag filmen betyget: ◊◊◊◊◊

Alla Hjärtans Dag

I dag är det Alla Hjärtans Dag och jag vill passa på att skicka en hälsning till alla nära och kära. Hoppas att ni får en fin dag!


The Schmucks

Ikväll ska jag på konsert med några vänner. En av killarna på jobbet spelar i ett punkrockband som heter The Schmucks och ikväll ska de spela på Elm Street Rock Cafe. Jag har sett de en gång förut och tycker att de är ganska bra, så jag ser fram emot konserten.

Innan dess ska jag hinna med ett besök hos en annan kompis som har fest. En väninna från Bergen är på besök i Oslo i helgen och hon ska också dit. Ska hänga lite där ett tag och sen möta upp de jag ska på konsert med.

Kon-Tiki Muséet

Idag tog jag mig en tur till Bygdøy och besökte Kon-Tiki Muséet. Muséet visar utställningar om Thor Heyerdahls expeditioner i enkla farkoster på världshaven.

Papyrusbåten Ra II som Heyerdahl använde för att korsa Atlanten finns utställd, liksom balsaträbåten Kon-Tiki som användes för en expedition över Stilla Havet.

Thor Heyerdahl gjorde även en expedition till Påskön och utställningen som handlar om det tycker jag är den mest intressanta. Påskön är ett av mina drömresmål och jag hoppas att jag någon gång får möjligheten att resa dit.

Muséet är ganska litet så det tar inte alltför lång tid att se allt. Jag tycker det är bra för då hinner man inte bli less innan man är klar.

Jag kan rekommendera ett besök på Kon-Tiki Muséet, utställningarna är intressanta och det är faschinerande att se de relativt enkla expeditionsfarkosterna. Jag skulle aldrig våga mig ut på öppet hav i de!


Balsaträbåten Kon-Tiki som Heyerdal seglade med från Peru till Polynesien.


Planering

Ett dygn har bara 24 timmar... Hur är det då möjligt att få tiden att räcka till, när det finns så mycket man vill hinna med? Den frågan har jag ställt mig själv många gånger.

Jag vill hinna med att jobba heltid, träna regelbundet, laga mat, umgås med vänner, sova ordentligt, ta hand om min lägenhet och dessutom göra saker som får mig att känna att jag verkligen "gör något" av mitt liv. Det som lätt hamnar långt ner på min priolista då är sömn och det mår jag såklart inte bra av.

Att vara rik och bara behöva jobba när jag vill (bara för att det är socialt och utvecklande) är såklart drömmen. Fast jag har kommit fram till att jag behöver en reservplan tills vidare, i väntan på att jag ska bli rik. ;-)

I ett nummer av norska Cosmopolitan läste jag en artikel som handlade om att planera för en fantastisk vecka. Där stod det en del intressanta saker som jag tänkte dela med mig av.

Rådet är att använda en halvtimme varje helg och sätta sig ner och planera vad man vill hinna med under veckan.
 
Gör en prioriteringslista
- Vad är viktigast att hinna med både privat och på jobbet?
Detta är bra för dig som ofta har lite för mycket att göra, för det kanske hjälper dig att inse att det inte är möjligt att hinna med allt.

Gör något för dig själv
Är du flitig och jobbar hårt under veckorna så behöver du något att se fram emot. Något som du tycker om och som får dig att må bra. Det behöver inte vara världens största grej utan en film du har lust att se, en ansiktsmask, en löparrunda eller en shoppingrunda.

Gör något för andra
När du gör någon annan glad är chansen stor att det även får dig att må bra! Skriv ett brev till någon, ge bort en liten present eller skicka ett gulligt sms till någon som behöver det.

Nu i helgen ska jag testa detta. Jag ska försöka planera den kommande veckan!

Något som jag tycker är viktigt är att även om du har alla veckans timmar uppbokade så ska det finnas utrymme till att vara lite spontan. Det ska inte vara så att du slaviskt måste hålla dig till din "veckoplan" om något spännande och oplanerat dyker upp!

Fuskpäls

Jag har inhandlat en fuskpälsväst för att hålla värmen i kylan. Åh, den är så varm och gosig att ha på sig under kalla dagar. Passar väldigt bra att ha på jobbet eftersom det alltid är svinkallt i matsalen under vintern.


Pärlmussla

När jag var i Kina sommaren 2008 såg jag att man kunde köpa musslor som innehöll pärlor. Jag hade lust att göra det, men de var ganska dyra.

I Israel hittade jag ett kit med en konserverad pärlmussla och ett halsband som har en berlock att lägga pärlan i. Det kostade en bråkdel av vad pärlmusslorna i Kina kostade, så jag var tvungen att köpa det. Det verkade spänannde att öppna musslan och se vilken nyans jag fick på pärlan. :o)

När jag kom hem från resan lade jag asken i byrålådan och sen glömde jag bort den, men nu hittade jag den igen och då var det dags att öppna musslan.

Jag fick en jättefin aprikosfärgad pärla som står för rikedom. Det var möjligt att få en av fem olika nyanser som alla betydde olika saker.


Tisdagstema - Husdjur

Dessa söta hundvalpar får representera veckans Tisdagstema som är husdjur. Själv önskar jag mig också en hund som husdjur, helst en Samojed. Fast det känns väldigt olämpligt att ha en sån hund om man bor i en liten lägenhet i centrala Oslo.


After Ski

Helgen i Hemsedal har varit otroligt kul, men också lite slitsam. Det blev inte mycket sömn i helgen och det känns verkligen.

På fredagen när vi kom fram lagade vi mat i stugan och sen blev det fest hos grannarna till långt in på natten. Något trötta steg vi upp på lördagen och kom oss ut i skidbacken eller ja, i allafall de flesta av oss... :-) 

Efter en dag i backen bar det av på After Ski och där blev det några timmar med dans på borden, som sig bör. 

Sedan tacomiddag i stugan och efter det några timmars återhämtning i bubbelbadet och bastun. Sen över till grannstugorna på fest.

Söndagen bjöd på strålande sol och efter att ha packat ihop och städat lite i stugan var vi ute i backen igen. Det blev en riktigt bra avslutning på en fantastisk helg!


Stratos

På vägen hem gick jag förbi affären och köpte Stratos. Stratos är choklad med luftbubblor i tillverkad av norska Nidar. Choklad från Nidar är otroligt god, en av de bästa jag smakat. Marabou kan slänga sig i väggen! :o)

Dagen till ära hittade jag en ny variant av Stratos som jag såklart måste prova. Stratos Dobbel är vit choklad med luftbubblor täckt av ett lager ljus choklad.

Tyvärr räckte nyheten inte ända fram och jag konstaterade att den helt enkelt inte var lika god som originalen.


Resten av kvällen består av uppladdning inför turen till Hemsedal i morgon. :o) Åh, det ska bli så kul! Nej, nu är det dags att packa.


Hemsedal

På fredag bär det av till Hemsedal. Det är dags för den årliga skidturen med jobbet. Detta år är vi lite färre deltagare, inte mer än ca 90 stycken. :-)

I år ska jag bo i en stuga som rymmer 10 personer, men en plats i vår stuga är ledig. Jag har hamnat i en väldigt bra stuga, med åtta grabbar och de flesta känner jag åtminstone litegrann redan innan turen. 

Det finns risk för att det blir lite kallt i helgen. Fast väderprognosen lovar ändå ganska fint väder. Även om det blir kallt så kommer jag att trotsa kylan och vara i slalombacken. Det är väl inte värre än att man får gå in i någon av serveringarna i backen och värma sig.

Vill du läsa mer om Hemsedal Skisenter kan du göra det på följande sida www.skistar.com/hemsedal


Pistkarta från Skistars Hemsedalsida. 


Slumdog Millionaire

Igår kväll hyrde jag och en kompis film. Vi enades om att hyra Slumdog Millionaire. Vi hade båda hört att den filmen skulle vara bra och den hade fått bra kritik i recensionerna.

Filmen handlar om en fattig pojke från slummen i Bombay som är med i frågetävlingen Vem vill bli miljonär? Där lyckas han svara rätt på alla frågorna och kammar hem högsta vinsten. Alla är förundrade över hur han kan veta alla svaren och han anklagas för fusk.

I filmen får vi sedan se tillbakablickar i hans liv som visar saker han har upplevt och hur det kommer sig att han kan svaren på alla de frågorna han får.


Jag tycker att filmen var helt okej, men den var inte någon solklar favorit. På en skala från 1-5 får den betyget: ◊◊◊

Tisdagstema - Liggande

Alla förutom en av dessa gnuer i Masai Mara har intagit en liggande position, men någon måste väl stå och hålla vakt. :o)


TIGER of Sweden

Jag var ute och gick en tur på lördagsmorgonen för att få lite frisk luft. 

Turen resulterade i en del utgifter, men om man bestämmer sig för att ta morgonpromenaden längs Bogstadveien, som är Oslos mest exklusiva shoppinggata, då får man kanske räkna med det, speciellt nu när alla butikerna har rea.

Det blev en tur in på TIGER of Sweden butiken, sen bestämde jag mig för att det var säkrast att inte gå in i fler butiker. :-)

TIGER of Sweden är mitt favoritklädesmärke, tätt följt av Peak Performance och mitt budgetmärke ESPRIT. Ibland irriterar det mig att jag ska ha sån exklusiv smak, för det är ju inte gratis direkt.

Jag hittade i allafall en supersnygg kavaj på rea som jag bara måste prova. Sen var jag såklart fast. Tjejen som jobbade i butiken upplyste mig inte helt oväntat att det var deras mest exklusiva kavaj i ren ull som är lite glansigare än andra material. Haha, såklart!

Eftersom kavajen var på halva priset var den ett kap. Fast även om man köper märkeskläder på halva priset så kostar det ju en del, men denna gång är jag övertygad om att det var värt det!


För några år sedan köpte jag en T-shirt från TIGER på rea i Luleå. Jag tror jag betalde 100 kr för den och jag älskar den. Den är jättefin att ha under en kavaj när man bara vill klä upp sig litegrann.






RSS 2.0