Biobesök

Snart ska jag iväg och möta en kompis för en fika nere vid Aker brygge. Jag har redan bestämt mig för att jag ska ha oreocake! Mmmm...

Efter fikan ska vi på bio och se Flickan som lekte med elden. Den andra filmen i millennium trilogin som Stieg Larsson har skrivit. Har läst boken, men jag kommer knappt ihåg någonting. :-) Ibland kanske det kan vara en fördel att ha minne som en guldfisk! Då kommer i allafall filmen att överraska mig! 

Innan jag går ska jag nog försöka hinna boka en biljett till Borås inför helgen!


Passproblem

Jag måste skaffa mig ett nytt pass eftersom mitt är trasigt. Grejen är den att det gick sönder för över ett år sedan, när jag var och reste runt i Kina. Hela plastsidan med bilden på lossnade, så det är verkligen helt odugligt!

Lite panik fick jag där jag stod på ett hotell i Kina precis efter att det hade skett. Vad gör jag nu? Lånade lite tejp och en sax i receptionen och tejpade fast sidan, så snyggt som jag kunde. Höll tummarna för att jag inte skulle bli kvar i Kina.

Det visade sig fungera och trots alla varningar om att ett trasigt pass kan innebära att du stoppas och inte får åka vidare, har jag fortsatt att resa med mitt tejpade pass. Bara för att jag inte orkat ta tag i det och ansöka om ett nytt. Har varit till Jordanien, Kenya, Tanzania och Albanien. Ingen har sagt något!

Jag började väl bli lite dumdristigt "modig" eftersom ingen märkt att jag lagat passet. Sedan hände det! Jag stod på Arlanda efter att ha kommit tillbaka från Afrika. Jag skulle bara ta flyget till Oslo så var jag hemma. Då tittar plötsligt tjejen bakom disken upp på mig, efter att ha studerat mitt pass väldigt ingående, och säger: "Ditt pass är tejpat! Det är inte giltigt! Jag kan inte godkänna det som legitimation."

Insåg att det inte ens var någon idé att försöka diskutera sig ur det hela. Det var ju rätt uppenbart att hon hade rätt och att jag var medveten om reglerna. Som tur var skulle jag bara till Norge och då gick det fint med mitt norska bankkort med norsk legitimation på baksidan, för att få resa vidare.

Sen insåg jag att det nog ändå var dags att skaffa mig ett nytt pass och då startade processen med att undersöka hur jag gör det när jag bor i Norge. Det visade sig att det går fint att ansöka om pass på svenska ambassaden i Oslo, men då kostar det hutlösa 1400 kr att få ett pass! Gör jag det i Sverige kostar passet 400 kr.

Jag är som vanligt inte ute i god tid. Vi ska resa till München med jobbet nästa vecka och jag tänkte att jag skulle hinna fixa ett nytt pass innan dess. Kollade upp på ambassadens hemsida hur det fungerade och när de hade öppet. Då ser jag att det tar två till fyra veckor att få ett pass via dem. Alltså hinner jag inte få något nytt pass innan resan. Jag måste chansa igen!

Nu när jag ändå inte hinner få ett nytt pass innan resan, har jag bestämt mig för att ansöka om passet i Borås, när jag hälsar på hos brorsan. Har ju ändå planerat in en tur till honom under hösten och tänkte mest troligt ta ledigt på fredag och åka denna vecka. Är bjuden på en fest hos en av hans kompisar i helgen så det passar ju bra.

För att vara på den säkra sidan ringde jag polisen i Borås idag och frågade om det gick bra att jag kommer dit och ansöker om pass och sedan får det skickat till Norge, så att jag kan hämta ut det på svenska ambassaden. Annars måste jag ju åka till Sverige två gånger eftersom jag även måste hämta det personligen.

Det ska gå bra säger hon jag pratar med, "men du måste ha med dig ett intyg från norska skatteetaten som styrker att du är svensk medborgare eftersom du är skriven i Norge", fortsätter hon sedan!

What? Måste en norsk intyga att jag är svensk? Jag känner mig sviken av mitt eget land! :-)

Jag har nu efter många om och men skaffat fram "det norska intyget på att jag är svensk", så nu är jag redo att besöka den svenska polisen och ansöka om ett nytt pass! Jippie!

Till mina svenska vänner i Norge: Gör inte som jag! Lär er av mina misstag.
Se hela bilden




   <----------  Vill ha!



Oslohelg

Den här helgen blev inte som planerat. Såg fram emot en trevlig helg där jag och en väninna skulle ut på tur. Planen var att gå topptur upp på Gaustatoppen. Gaustatoppen ligger i Telemark och är ca 1880 meter hög, men väldigt lättillgänglig.

Tyvärr så blev min väninna sjuk och vi fick ställa in turen. Nu mår hon i allafall bättre, vilket är skönt att höra. Till en början kändes det lite trist, men så blir det ibland.

Det skulle i allafall visa sig att jag fick en trevlig helg i Oslo ändå. :-) När jag vaknade upp på lördagen möttes jag av strålande solsken så jag tog på mig joggingskorna och tog bussen till Bygdøy, som är en halvö i den västra delen av Oslo.

Ute på Bygdøy besökte jag Norsk Folkemuseum som är ett stort utomhusmuseum. Där gick jag runt i några timmar och tittade. Berättar med om det i ett annat inlägg.

På kvällen blev det fest med grabbarna och utgång på ett ställe som heter Underwater Pub. Det är ett ställe med undervattenstema och inredningen är sådan att du ska få känslan av att du befinner dig under havsytan. Ganska häftigt faktiskt! Hade i allafall en trevlig kväll!

Söndagen tog jag det ganska lugnt. Helt otroligt att jag klarade det! Jag som är så speedad, som brorsan brukar säga. :-) Jag vaknade riktigt tidigt, som vanligt när jag varit ute på fest... Fattar inte varför jag aldrig kan sova då? Hängde sedan med grabbarna och vi käkade pizza, såg på tv och dvd.

Peppes Pizza Chips

Hittade en nyhet på affären. Sørlands Chips med smak av Peppes Pizza. Måste såklart testa de!

Sørlands Chips är mina favoriter bland de norska chipsen, nästan lika goda som svenska lantchips, men bara nästan.



Nja, jag vet inte riktigt... Smakar något i stil med chili och paprika på samma gång. Inte min favorit. De gamla vanliga smakerna är godare! 


Ut på tur

I morgon har jag och en väninna planlagt att gå ut på tur efter jobbet, om det inte regnar förstås. Väderprognosen lovar i varje fall väldigt fint väder på eftermiddagen, så det ser lovande ut för vår tur.

Vår plan är att ta tunnelbanan till Sognsvann (där jag brukar vara och springa) och sen gå ut i Nordmarka till Ullevålseter och tillbaka. Det är ungefär 5 kilometer enkel väg och att gå en väg ska ta ungefär en timma, så totalt blir det två timmars vandring.

Det blir premiär för mina nya fjällskor och det kan ju vara en bra idé att starta med en lite kortare tur för att gå in skorna. Inte för att jag tror att de kommer vara några problem med de eftersom de är såna lätta fjällskor som inte ska behöva "gås in".

Jag ska ta med mitt nya sittunderlag på turen. Min gulliga väninna i Bergen har stickat ett sittunderlag till mig och broderat in Til Topps! på det. :-) Jag fick det i ett paket med posten häromdagen och blev glatt överraskad! Tack för att du är så gullig och tänker på mig!

Haha, med mitt nya Til Topps! sittunderlag känner jag mig verkligen lite mer norsk! Idag påpekade dessutom en kollega att jag blir stadigt mer norsk eftersom jag hade med mig matpakke, det vill säga smörgåsar till lunch. Fast det beror bara på att jag har sånt gott bröd hemma just nu... 



Skyr

Jag blev så glad när jag var och handlade en dag och upptäckte att de hade fått in Skyr på affären. Skyr är en yoghurt från Island och helt underbart god.

Det måste nog vara världens godaste yoghurt! Den är krämig och bra, man kan nästan äta den med kniv och gaffel. När jag var på Island för några år sedan så levde jag på Skyr. :-)

Det fanns tre olika smaker i butiken; jordgubb och granatäpple, hallon och granatäpple samt skogsbär och vanilj. Inte lika många varianter som jag minns från Island, men bättre än ingenting. Jag köpte i allafall en av varje för att testa.

Nu är det dags för Skyrtesting!



Banff filmfestival

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll tillsammans med några vänner. Först var vi ute och åt tillsammans efter jobbet. Vi åt sushi på en trevlig sushirestaurang. Den heter Eat - sushi & more (lite konstigt namn) och kan verkligen rekommenderas.

Efter middagen gick vi på Banff Mountain Film Festival som höll till på en teater i närheten. Under festivalen visas extremsportfilmer. Vi fick bland annat se filmer med skidåkning, klättring, fallskärmshoppning och cykling.

Några av filmerna var riktigt bra och man blev väldigt inspirerad till att prova på lite mer coola grejer. Jag blev så sjukt sugen på att åka slalom också! Kommer inte snön snart? :-)

I en av filmerna var det med en norsk kille som var base jumper. Helt galet, de bara hoppade ut från olika saker och föll fritt (länge, kändes det som) innan de vecklade ut sina fallskärmar.

Festivalen var i allafall en succé och jag ska nog besöka den nästa år också. Den är förresten på turné och just nu befinner den sig i Sverige. Tyvärr så blir det bara i Stockholm, Göteborg och Lund. De glömde liksom den bästa delen av Sverige; Norrland!

Frognerseteren

Jag har hittat ett nytt ställe som jag tycker om, alldeles utanför Oslo. Frognerseteren! Det är en gammal gård som ligger högt uppe på ett berg och därifrån har man väldigt fin utsikt över Oslo och fjorden.

I söndags tog jag med mamma och pappa på en tur dit. Det är enkelt att ta sig dit eftersom en av tunnelbanans linjer går nästan ända fram. Fast just nu är en del ersatt av buss, på grund av byggandet av en ny station vid Holmenkollen och upprustning av spåren.

Vi passerade Holmenkollen på vägen upp och där ser det verkligen ut som en byggarbetsplats just nu. Den nya hoppbacken ska vara klar i januari 2011 och i dagsläget är det bara den allra nedersta delen av den som är hyfsat klar.

Frognerseteren är gammalt och väldigt mysigt. Den äldsta delen byggdes 1891. Det är en gammal träbyggnad med fina drakar som utsmyckningar vid taket. Inne finns det flera öppna spisar och brasorna var tända, vilket gjorde det extra mysigt.

Det finns både restaurang och café. Äppelkakan som serveras är omtalad och den var riktigt god. Gigantiska bitar får man och det är svårt att orka äta en hel bit själv.

Jag har också testat en punschboll med chokladöverdrag som var väldigt god! Den hade ett sånt gulligt litet märke av choklad som det stod Frognerseteren på.

Hit kommer jag definitivt att åka igen! Det är ett fint ställe att ta med besökare till för att fika. Inte nog med att det är en fin liten tur som bjuder på en härlig utsikt över Oslo, så är fikat också väldigt gott!

Frognerseteren


I Norge har husen gräs på taket.


Fin utsikt över Oslo.


Frognerseterens berömda äppelkaka och en latte.


Mmmm, punschboll med chokladöverdrag.


San Leandro Tapas

I helgen var jag, mamma och pappa ute och åt på en spansk restaurang som heter San Leandro Tapas. Det är en kedja som har tre restauranger i Oslo och en i Stockholm.

Vi beställde en färdig tapas meny som heter Andalucia och den bestod av följande:

Dagens suppe – Stekt sjampinjong toppet med fresk manchego ost i tomatsaus
Spanske kjøttboller – Marinerte kylling klubber – Kroketter fylt med lekker skinke
Tomater i balsamico dressing – Poteter med hvitløksmajones – Kongereker stekt i olje og hvitløk – To sorter spansk spekemat – Brød – Hvitløksmajones

Alla vi var överens om att det var riktigt gott! Så har man lust att äta spanskt så är denna restaurang ett bra tips.

Logo SAN LEANDRO TAPAS


Nitar och läder

Efter jobbet idag mötte jag mamma och pappa på tågstationen. De kom med tåget från flygplatsen. De hade med en sån fin present till mig. En Absolut vodka iklädd nitar och läder från Absoluts Rock Edition serie. Så grymt snygg!

Jag samlar på de coola special utgåvorna och har sedan tidigare en med guldfodral och en med rött paljettöverdrag, men denna med nitar och läder är helt klart den coolaste vodkan ever!

Har ni vägarna förbi taxfreen så missa den inte!


Tisdagstema - Fångad

Det är nästan så jag tycker lite synd om den här lille vännen, som är fångad i en bassäng på Barcelona Zoo. Fast samtidigt så fick jag ju chansen att få träffa honom på nära håll!



Samsonite resväska

Jag har köpt en ny resväska idag! En sån liten kabinväska. Min lilla kabinväska som jag köpte för 70 kr i Kina har gjort sitt och hamnat på soptippen. Så bra kvalitet var det på den. Fast jag hade inte heller några större förväntningar på den.

Denna gång bestämde jag mig för att satsa lite mer på kvalitet än förra gången. Har tittat runt i några väskbutiker som jag passerat lite då och då, för att se om de hade något intressant. Jag kom fram till att en väska av märket Samsonite nog vore en bra investering.

Idag hittade jag en söt liten kabinväska i hårdplast och lila färg! Det var den sista som fanns kvar i den färgen och den såldes med 20 % rabatt på grund av det! Jag hade tur för jag ville dessutom ha en färgglad väska som är lätt att känna igen!


Life is a journey!


Chokladbollar

I helgen får jag besök av mina föräldrar. Eftersom jag är så snäll och omtänksam så har jag varit och köpt chokladbollar idag, från Den Lille Kokosbollefabrikken.

De har chokladbollar med olika smaker på fyllningen. Jag köpte apelsin, baileys, skogsbär, jordgubb och banan denna gång.


Nu ska jag dricka vanilla coffee (mmm, jag älskar det) och så måste jag nog provsmaka en chokladboll också för att se så de är okej. ;o) Tror det får bli en med baileyssmak på fyllningen!


Snøhetta

Idag startade jag upp temat kultursöndag igen, vilket innebär att besöka muséer och sevärdheter på söndagar och även (kanske det viktigaste) att träffa vänner och gå ut och fika efteråt. På samma gång så får jag se och uppleva lite mer av Oslo!

Var på Nationalmuséet för konst, arkitektur och design denna gång, för att se utställningen om Snøhetta som är en norsk arkitektfirma. Riktigt bra utställning! Det var intressant att få lära sig mer om dem.

Det är Snøhetta som har ritat Oslos fina operahus. Jag gillar verkligen deras stil, det är ganska stilrena och enkla former och mycket går i vitt. Tanken är nog att det symboliserar snö och is. De vill också skapa byggnader som för tankarna till naturen.

Intressant var också att se deras olika projekt som är på gång runt om i världen. De har ritat en jättestor konferensbyggnad i Förenade Arabemiraten som håller på att byggas nu. Ras al-Khaimah Gateway Project heter det och hela centret är en kilometer långt!

Ras al-Khaimah Gateway Project som är ett blivande konferenssenter i Förenade Arabemiraten. (Bilden kommer från Nasjonalmuséets hemsida)

Något som jag inte visste innan är att det är Snøhetta som har ritat det nya biblioteket i Alexandria. Det var inte dåligt.

De har också ritat en supercool byggnad som ser ut som några stenar, varav den ena hänger i luften. Detta är King Abdulaziz kulturcentrum som håller på byggas i Saudi Arabien.

King Abdulaziz kulturcentrum. (Bilden kommer från www.architecturelist.com)

Jag är imponerad över deras projekt! Ett nytt intresse för arkitektur väcktes hos mig. :-)

Kommer nog mest troligt att besöka detta museum igen. De har gratis inträde, vilket är ett plus och till jul ska de ha en utställning med pepparkakshus och den vore lite kul att se.

Sedan gick jag och en kompis till Aker Brygge och satte oss ner på Friday´s uteservering och åt Oreo Madness glass och drack kaffe. Det var gott!

Vi avslutade eftermiddagen med att laga middag hemma hos mig. Det blev västerbottenostpaj (eftersom jag nyligen haft besök från Sverige som hade med sig ost till mig) och sallad till.

En riktigt trevlig söndag med andra ord!


TV-kändis

Senare under lördagen mötte jag upp några från jobbet. En av tjejerna hade fixat platser till oss för att vara med i publiken för ett norskt TV-program som skulle spelas in. Den norske humor tror jag det hette. Hehe, bra att jag inte är säker på det ens!

Det var i allafall audition för ett humorprogram, där folk får anmäla sig innan och sedan framföra en sketch på max två minuter, inför publiken och en jury. Sedan ska juryn välja ut de två bästa från varje program och dessa går vidare.

Denna gång var jeg helt enig med juryn om att det var de bästa som vann. Den första som gick vidare var en samisk tjej som gjorde parodi på samelivet. Det var kul att se och det första hon sa var att hon skulle bjuda på en lappdans... Jag älskar ordvitsar och denna var bra!

Det andra bidraget som gick vidare var två killar som gjorde alla avsnitt i serien 24 på två minuter på ett riktigt roligt sätt.

Vi fick platser längst fram i publiken och jag satt närmast juryn, vilket innebär att jag blev filmad en hel del. Nu kommer jag bli norsk TV-kändis också! :-) Jag som inte ens har TV hemma! Ska försöka ta reda på när programmet ska sändas för det skulle vara kul att se.

Efter TV-inspelningen gick vi till Peppes Pizza. Vi passade på att njuta av det fina vädret och drack öl och åt ute i solen. Jag åt min favoritsallad hos Peppes, en med massor av räkor.

Resten av kvällen satt jag hos en kompis som bjöd på öl och whiskey... Hehe, whiskey är verkligen inte min grej, jag klarar inte av att dricka ens lite.


Klar för tur!

Lördagen började med en tur på stan. Jag var runt på några sportaffärer och hittade faktiskt skor i min storlek. Det sjuka är att det verkar vara den mista storleken som finns i det märket på damavdelningen. Jag ska ändå ha plats för ett par tjocka ullfrottésockor i och då passar de mig, men vad gör man om man har små fötter annars? 

Jag slog i allafall till och köpte mig ett par nya fjällskor från Salomon. Nu ser jag fram emot att få inviga de på min första riktiga tur!

Jag hade sån tur och hittade precis de skorna som jag ville ha, i passande storlek, på rea! De var prissänka 500 kr, så nu fick jag ett par bra fjällskor för 1000 kr, vilket är ett helt okej pris för såna skor.

Salomon 3D Fastpacke Dame
(Bild från www.intersport.no)


De Villes

Jag hade en riktigt trevlig fredagskväll med tjejerna. Vi satt på Friday´s på Aker Brygge och jag åt en god grekisk sallad med kycklingfilé. Vi satt ute hela kvällen och det var varmt och härligt ute, som värsta sommarkvällen.

Vi drack en del goda drinkar också! :-) Jag drack såklart en Strawberry Daiquiri (som är min favoritdrink) och en Mudslide, som är en drink vi drack hela tiden på Zanzibar i sommar. Den smakar som chokladmilkshake! Testade också en mojito med jordgubbar i. Den var riktigt god!

Det finns ett annat ställe här i Oslo som heter Café Sør, där man kan köpa väldigt goda blåbärs mojitos. Rekommenderas!

När tjejerna gick hem vid midnatt, mötte jag upp en svensk kille jag känner och hans vänner på rockbaren De Villes. Jag hade inte varit där förut, men det visade sig vara ett litet ställe som spelar bra rockmusik. Perfekt ställe för att sitta och dricka lite öl på och musiken är helt i min stil!


Friday´s

Kom precis hem från fredagsträningen. Det blev ett pass på Elixia efter jobbet, vilket kändes bra eftersom vi hade avdelningsmöte på jobbet och åt en massa tårta.

Hann också springa in på en sportaffär och prova de fjällskorna som jag hittade på nätet. Tyvärr hade de inte min storlek, så jag måste leta vidare. Skorna som jag provade var för stora, men de kändes ändå väldigt sköna. Ska ta en tur på stan i morgon och se om jag hittar de i rätt storlek.

Nu blir det en dusch och sen ska jag göra mig klar för att möta upp två tjejer, nede vid Aker Brygge. Vi ska ha After Work med god mat och dryck! Förmodligen går vi till Friday´s som är ett ställe jag verkligen gillar. Passar bra då det är fredag idag också.

På sin hemsida påstår Friday´s att de har Norges godaste Strawberry Daiquiri och det kan jag verkligen hålla med om! En sån blir bra som dessert ikväll! ;o)

Ben & Jerry´s

Jag tillsammans med min bror har jobbat på att prova (nästan) alla Ben & Jerry´s olika glassar! :-) Normalt så är inte jag så väldigt förtjust i glass, för jag tycker mest att det är kallt för tänderna.

 

Ben & Jerry glass är lite lyxigare och det måste nog vara därför som jag gillar den. Eller för att man måste gilla den med tanke på vad den kostar...

Nu tänkte jag dela med mig av mina och brorsans kommentarer från vårt Ben & Jerry´s glasstest. Ärliga är vi för vi är ju norrlänningar... :-) Har också kommit fram till att vi verkligen inte har samma smak!!!

Bilderna nedan är hämtade från google.

Baked Alaska. Vaniljglass med marshmallowsås och isbjörnar i vit choklad. Detta är nog min favorit för tillfället. Gillar bäst de smakerna som är baserade på vaniljglass. De andra blir lite för mycket.

Betyg:   ☺☺☺☺☺


Bohemian Raspberry. Vaniljglass med mjuka browniesbitar och hallonsås. Den var väldigt god! Svårt att avgöra om den här eller Baked Alaska är min favorit.

Betyg:   ☺☺☺☺☺


Phish Food. Chokladglass med marshmallowsås, kolasås och chokladfiskar. God, men det är en väldigt "mäktig" glass som man blir lite less på efter ett tag. Tror det beror på att det är chokladglass...

Betyg:   ☺☺☺☺☻

ONE Cheesecake Brownie. Glass med smak av cheesecake med bitar av cheesecake-brownies.... Har inte testat den men brorsan sa att den sög. Så vi får väl se om jag ska testa den eller inte. Denna smak säljs inte i Norge.
Betyg:   -

Strawberry Cheesecake. Glass med smak av cheesecake och jordgubbar. Innehåller även en del jordgubbsbitar och krossade kakor. Riktigt dålig tycker jag! Cheesecake smak är inte gott... Tror detta är den smak jag gillar sämst! Köp den inte!
Betyg:   ☺☻☻☻☻


New York Super Fudge Chunk. Chokladglass med bitar av vit och mörk choklad, valnötter, pecannötter och chokladdoppade mandlar. Denna smak är ganska mäktig med tanke på innehållet. Det blir lite för mycket tycker till och med jag.
Betyg:   ☺☺☻☻☻

Chocolate Fudge Brownie. Chokladglass med mjuka browniebitar. Den är god, men om man gör som jag och letar upp alla browniebitar och äter upp de först så blir chokladglassen som blir kvar ganska tråkig. Dessutom är browniebitarna lite för stora och få.
Betyg:   ☺☺☺☻☻


Chunky Monkey. Bananglass med chokladbananer och valnötter. Fy, jag gillar verkligen inte denna. Bananglassen är inte god! Men detta är å andra sidan brorsans favorit för tillfället... Men jag kan inte rekommendera den!
Betyg:   ☺☻☻☻☻


Cookie Dough. Vaniljglass med bitar av chocolate chip kakdeg. Låter ut som en konstig smak men på något sätt gillar jag den. Tror det delvis beror på att det är vaniljglass så den blir inte alltför mäktig.
Betyg:   ☺☺☺☻☻


Vanilla Toffee Crunch. Vaniljglass med stora bitar av "daim". Väldigt tråkig eftersom daimbitarna är för stora och för få. Så där satt jag men enbart vanilj kvar på slutet... Inte nu igen...
Betyg:   ☺☺☻☻☻


Caramel Chew Chew. Kolaglass med bitar av chokladdoppade kolor och kolasås. Min kommentar här är tråkig! Kolaglass var sådär och det var alltför få kolagodisar som inte heller var speciellt goda.
Betyg:   ☺☺☻☻☻

Cherry Garcia. Körsbärsglass med bitar av körsbär och mörk choklad. Denna finns inte med på hemsidan, men jag hittade den i frysdisken på ICA i Umeå. Var gott med en annorlunda Ben & Jerry´s som smakade körsbär. Har börjat ledsna lite på att så många är baserade på chokladglass.
Betyg: ☺☺☺☻☻

Half Baked. Choklad och vaniljglass med bitar av fudge brownies och chocolate-chip kakdeg. Spännande kombination och denna gång kunde inte jag klaga på att det var för lite ”saker” i glassen. Den var mycket godare än jag trodde!  
Betyg:   ☺☺☺☺☻


Wich. Chokladcookies med vaniljglass med chokladbitar mellan. Den var god! En lyxvariant av sandwich...
Betyg:   ☺☺☺☺☺

 

Jamaican Me Crazy. Annanassorbet med passionsfruktsrippel. Helt okej, men jag brukar gilla sorbet bättre än vanlig glass! Inte den godaste sorbet jag smakat i alla fall.   
Betyg:   ☺☺☺☻☻

 

Mango Berry Swirl. Sorbet av mango och blandade bär samt bitar av mango. God och läskande, men lågt betyg från en sorbetälskare!  
Betyg:   ☺☺☺☻☻


Fjellsko

Sitter och surfar runt lite och letar efter fjellsko. Skulle nog ha sagt vandringskängor på svenska, men jag gillar det norska ordet.

Ett av mina nyårsmål som jag har i år, är att jag ska bli lite mer norsk och börja gå turer. Jag gillar att vara ute i skog och mark, framför allt i fjällen. Det jag saknar är dock ett par bra skor för det ändamålet och nu är det dags att köpa ett par.

Jag har hört mig för lite i några sportbutiker och fått lite tips på vilken typ av skor jag ska välja. Det blir inte höga kängor utan en lite lägre modell som är lättare att gå i. Så länge jag inte ska bära tung packning behöver jag inte ha höga kängor fick jag veta. Hehe, väljer man bara rätt tursällskap så slipper man kanske bära de tyngsta sakerna också.

Har nästan bestämt mig för ett par av märket Salomon. De har bra halvhöga skor som är vattentäta och inte alltför dyra, men det finns många att välja bland... Hjälp!

Jag gillar Salomon, har slalomskidor, pjäxor och hjälm i det märket. Jag har ju en tendens att fastna för speciellt utvalda märken som jag sedan inte kan svika.

Idag kom jag på en sak som jag totalt hade glömt bort. Jag har ju förberett ett inlägg med mitt stora test av Ben & Jerry´s glass! Nu är jag less på äta glass, så nu ska jag publicera testresultatet. :-) Eftersom jag äter glass så sällan tog det mig ett år att testa alla smakerna som jag nu har testat. Jag ska nog testa något annat nästa gång, något som jag gillar mer än glass kanske! :-)

Måste passa på att gratulera min vän Anna som har förlovat sig med sin pojke! De har varit tillsammans sjukt länge, så det var roligt att höra att det äntligen blivit av. Grattis! ♥

Tisdagstema - Vänskap

Det är tisdag idag och nytt fototema, som denna vecka är vänskap. Träffade dessa små vänner i somras när jag var på semester på Zanzibar.

Jag hoppas att det bara är en vänskaplig klapp på skalet vi ser och inte ett försök att komma först fram. :o)


Skidjacka

Inför denna skidsäsong har jag tänkt köpa en ny skidjacka. Min börjar vara lite väl gammal och sliten. Den blir ganska fort blöt och så känns den tunn och "sladdrig".

Nu har jag surfat runt lite på internet för att se vad som erbjuds. Jag är ganska säker på att jag vill ha en jacka antingen från Peak Performance eller från norska Bergans. Efter att ha gått igenom deras utbud hittade jag tre fina jackor. Måste såklart se och prova de i verkligheten också, innan jag eventuellt kan slå till.

Den sista jackan från Peak tänkte jag mig i en annan färg, sån blå färg som den andra Peakjackan har. Jag kan också tänka mig alla dessa tre jackor i vit färg. Så det är ganska solklart att jag vill ha en vit eller ljusblå jacka, eller en kombination av dessa färger. Det kan jag se nu, när jag ser vilka jackor jag har valt ut. :-)

Jag gillar nog bäst den första och den sista jackan, om jag utgår från bilderna. Ska jag våga gå över från svenska Peak till norska Bergans? Det känns som ett stort steg. :-)

Vilken tycker ni är finast?


(Bild från www.bergans.no)

W SETSUNA JACKETW HIPE LOFT JACKET
(Bilder från www.peakperformance.se)


Söndagsfika

Helgen har gått ganska fort, som vanligt. Det var riktigt trevligt med besök. På fredag åt vi tacos och sedan gick vi en tur ner till Aker Brygge. Det blev bara en liten tur för att visa min kompis hur det såg ut där.

Under lördagen köpte vi med oss kaffe och gick till operahuset. Jag har kommit på att det är fint att dricka kaffe uppe på taket där! Senare under kvällen var vi ute och åt på Hard Rock Café. Jag åt en sallad med kyckling som hade någon honungsdressing på, apelsiner, pecannötter och torkade tranbär. Helt ärligt så tyckte jag inte att den var så god. Det verkar som att den enda sallad som är bra på Hard Rock är ceasarsalladen. Jag drack en god drink i allafall, någonting med ananassmak.

Idag lyser solen i Oslo. :-) Vi har varit ute och gått en tur längs vattnet och tittat på alla båtar. Det var riktigt varmt, så det gick fint att bara ha T-shirt på sig. Känns som att detta var en av de sista sommardagarna, så vi passade på att köpa varsin glass.

Nu har min kompis åkt hem och jag har fixat i ordning lite söndagsfika till mig själv. Jag lyxar till det idag, med en chokladmuffins och en tobleronekaffe. :o)

Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt, kanske läsa lite och sen äta tacorester till middag.

Ha en fin söndagseftermiddag!


Besök från Sverige

I går träffade jag en väninna efter jobbet. Vi gick och tränade tillsammans på Elixia. Körde ett pass som heter Back2Basic. Det var ett ganska tufft pass med olika stationer där vi skulle göra olika övningar. Jag var verkligen helt slut efteråt, det kändes bra!

Efter träningen var det dags för biobesök. Vi såg Ice Age 3 som jag längtat efter att se och i 3D format desssutom. Det var ganska häftigt. Gillade filmen jättemycket. Speciellt Scrat, Crash och Eddie! Ni som inte har sett filmen, gör det, så förstår ni vad jag menar!  

I helgen får jag besök av en kompis från universitetstiden i Umeå. Vi umgicks väldigt mycket när vi pluggade tillsammans, men sen har vi inte setts på mer än 1,5 år. Det är verkligen på tiden nu och jag ser fram emot besöket. Vi brukar ha väldigt kul tillsammans!

Med andra ord så blir det lite Oslo sightseeing i helgen, trevligt sällskap, god mat, massa dryck och skratt. :o) Kan nog bli bra det!

Nu ska jag röja undan lite i lägenheten och kolla vad som behöver handlas inför tacomiddagen, som är planen för i morgon.


Tisdagstema - Ätbart

Tisdagstemat denna vecka är ätbart. Denna underbara lilla cupcake från Deli De Luca är definitivt ätbar. Ikväll har jag varit ute och sprungit i regnet så jag förtjänar verkligen denna nu!

Jag är dessutom imponerad av mig själv, för att jag även denna vecka lyckas publicera mitt bidrag på rätt dag!






RSS 2.0