Cafétur på Bygdøy


Jag och Marte var ute och gick en liten tur på Bygdøy idag. Vi tog bussen ut till Bygdøynes och gick hem därifrån. Vi stannade på Café Hemma Hos ute på Bygdøy och åt en liten brunch. :o) För min del blev det en kaffe latte och en foccacia med soltorkad tomat och brieost.

Ute på Bygdøynes står numer statyerna av Roald Amundsen och hans män som var på Sydpolen den 14 december 1911. Statyerna avtäcktes en gång under hösten förra året.

Tristan & Isolde

 

Jag och en kollega var på opera i måndags. Vi såg Tristan & Isolde. Innan dess var vi ute och åt sushi. Det var en väldigt lång föreställning så utan vin i pauserna hade vi inte överlevt. Måste väl säga att den här operan inte var så bra, den var alldeles för seg och långdragen, men vi hade trots allt en väldigt trevlig kväll!


Mintchokladkaka

I veckan blev jag ett år äldre och framförallt klokare! :o) Jag slog på stort och bakade!!! Hehe, ja det är ju inte ofta det sker, tyvärr. Jag gjorde i allafall två mintchokladkakor som jag tog med till jobbet. Grabbarna blev så klart glada, fast de äter i och för sig nästan vad som helst. :o) Eftersom kakan blev så lyckad tänkte jag dela med mig av receptet!

Mintchokladkaka

Ingredienser:

Ströbröd
100 g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor, typ After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Glasyr:
150 g mintchokladkakor, typ After Eight

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från plattan och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter. (Jag hade i den längre i ugnen för jag tyckte den var alltför lös i mitten efter bara 18 minuter)
7. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
8. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
9. Låt stelna. Ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Servera med tex grädde och färska hallon. :o)

Eggedal

I helgen har jag varit med på den årliga Maskinhytteturen till Jonas stuga i Eggedal. Varje år bjuder han in de unga på avdelningen på en helgtur till hans stuga. Detta år var vi åtta stycken som reste.

Under lördagen begav vi oss ut på en skidtur på fjället. Vi hade tur med vädret även detta år och kunde njuta av en dag med strålande sol. Efter en stund stannade vi och gjorde upp en eld och grillade korv i solskenet. Vi åkte inte så långt detta år för det var väldigt lite snö uppe på fjället. Det lilla som fanns var dessutom hårdpackat och isigt.









Jag har också uppdaterat min reseblogg idag med ett nytt inlägg från vackra Sydgeorgien. Det kan läsas HÄR.





RSS 2.0