Bad i fjorden

Sådär, då har jag tagit årets första dopp i Oslofjorden. :o) Jag har nämligen varit på kajaksäkerhetskurs med kajakgruppen på jobbet.

Det var andra gången som jag var med på en sådan kurs, men jag kände att det var lika bra att vara med igen för att få friska upp sina kunskaper.

Vi fick testa på att välta med kajak, något jag faktiskt var väldigt duktig på. ;o) Sen skulle vi såklart ta oss ur kajaken när vi låg där upp och ner under vattnet. Det gick också väldigt bra. Nästa steg var att vända kajaken och försöka tömma ut det mesta vattnet. Sedan kommer det avslutande steget som är det svåraste, nämligen att ta sig upp i kajaken igen, men också det gick överraskande bra!

Det var inte heller kallt och jag frös inte alls när jag var i vattnet. För de som nu tror att jag är en superhård norrlänning som är van att bada i 3 gradiga fjällbäckar, så är det väl kanske inte hela sanningen. Hehe, jag erkänner att jag har en fantastisk kollega som lånade ut en tjock och fin våtdräkt till mig, med långa ärmar och ben.

Att våtdräkten är för killar och därmed satt supertight över höften och brösten, till de killar som var med på kursens stora glädje, det är en annan historia... Haha, den bjuder jag på! Kajaksäkerheten kommer i första hand! :o)

Water for Elephants

Igår var jag på bio med tjejerna, vi såg filmen Water for Elephants eller Vann til elefantene som den heter här i Norge.

Filmen handlar om Jacob som förlorar sina föräldrar i en bilolycka. För att betala tillbaka faderns lån tas allt de ägde ifrån honom. Jacob bestämmer sig för att starta ett nytt liv och börjar gå mot närmsta stad. Längs vägen hoppar han på ett förbipasserande tåg som visar sig ha en cirkus ombord. Jacob får jobb som elefantskötare på cirkusen. Han blir förälskad i cirkusdirektörens fru och en "förbjuden" kärlekshistoria inleds.

Det var nästan bara tjejer på bion och detta var en riktig tjejfilm. Det är inte alltid jag gillar sådana filmer, men den här filmen tyckte jag var riktigt bra. Betyget blir 5 av 6 tärningskast!

Dagens ordspråk

Börjar dagens inlägg med ett bra ordspråk som jag läste på internet idag:

The best things in life aren't things!

Detta är inlägg nummer 500! Otroligt så mycket saker jag har publicerat på internet och ännu mer otroligt att det är folk som läser det jag skriver. :o)

Snart ska jag iväg på bio med tjejerna. Det ser jag fram emot! Vi ska se filmen Water for Elephants eller Vann til elefantene som den heter här i Norge. Hoppas att den är bra.

Fredagkväll

Idag var jag tillbaka på jobbet igen efter att ha varit sjuk i några dagar. Det kändes roligt att vara tillbaka och få träffa alla mina fina kollegor igen.

Min väninna Tone som bor i Bergen ringde mig idag och berättade att hon var i krokarna, så vi bestämde att vi skulle mötas efter jobbet och äta middag tillsammans. Marte hakade också på och vi gick till Bambus, som är en asiatisk restaurang, där vi åt väldigt god sushi. Till efterrätt blev det en McFlurry på McDonalds.

På vägen hem gick vi förbi en väskaffär och jag hittade världens finaste väska från Tiger of Sweden som jag blev helt kär i. Det var 25% rabatt på alla väskor just nu så jag bara måste köpa den, även om det inte är den billigaste väska jag köpt direkt... Däremot så tror jag att det är en väldigt användbar väska som kommer att hänga med i många år, för problemet för mig är inte att jag ledsnar på mina väskor utan att de går sönder. Jag ska visa bilder på den vid ett senare tillfälle! :o)

Resten av fredagskvällen blir lugn. Jag är riktigt trött efter att endast ha sovit 4 timmar i natt... Jag kunde helt enkelt inte somna igår kväll. :o(

Nya glassmaker

Det har kommit två nya smaker på Ben & Jerry's glass på sistone. Så klart måste jag göra ett smaktest! Jag kör samma betygssystem som vid mitt förra storskaliga Ben & Jerry's glasstest, alltså 1-5 smileygubbar.


Nordic Water Peace
. Sweet cream-glass (vad nu det är för något, smakar typ vanilj fast sötare med mina smaklökar, hehe) med chokladsås, chokladkex och små peacemärken i mörk choklad. Den är sådär tycker jag. De små peacemärkena är av en bitter och hård chokladtyp... Nja, ingen favorit tyvärr!

Betyg:   ☺☺☻☻☻


Coconutterly Fair. Chokladglass med kokoskolasås och chokladöverdragen knäck. Jag gillar den bättre än den andra nyheten, men den har lite för få bitar med chokladöverdragen knäck, jag skulle önska att det var fler. :o)

Betyg:   ☺☺☺☻☻

Jag blev lite ledsen när jag såg att en av mina favoriter, Bohemian Raspberry, inte längre finns kvar i sortimentet... Det var nog den som jag gillade bäst av alla. :o(

Som en liten tröst så upptäckte jag däremot att det finns två andra smaker som jag inte har testat; Fairly Nuts och Chocolate Macadamia. Jag får ta mig en tur till 7-eleven och se om de har någon av dem. Smaksrapportering kommer i sånt fall senare!

HÄR är en länk till det stora glasstestet som jag gjorde i samarbete med min bror för något år sedan. :o)

Hotel Rwanda


Jag har sett en film nu när jag har varit sjuk. Den verklighetsbaserade filmen Hotel Rwanda som handlar om folkmorden som skedde i Rwanda sommaren 1994.

Omkring 800 000 människor blev mördade när folkgruppen Hutuerna bestämde att de skulle utrota alla Tutiser som en hämnd mot tidigare förtryck och västvärldens favorisering av Tutiserna.

Filmens huvudperson är Paul Rusesabagina som var hotellchef på Hotel Des Mille Collines och räddade livet på över 1200 personer genom att hålla dem gömda innanför hotellets murar.


Jag tycker filmen är bra och ger den 5 av 6 tärningskast! Jag gillar verklighetsbaserade filmer och historien om folkmorden i Rwanda är grym, men samtidigt bidrar den till att ge förståelse för vad som skedde när västvärlden valde att blunda för det som pågick.

Jag har själv varit i Rwanda förra sommaren och det är ett fantastiskt land, kanske det landet jag tycker bäst om i Öst-Afrika. Otroligt kuperat, grönt och vackert! Vi besökte minnesmärkena efter folkmorden och där rådde det en kuslig stämning och jag tyckte att det var svårt att verkligen förstå och inse vad som hade skett på just de platserna 15 år tidagare.

Har tidigare publicerat två inlägg från min resa till Rwanda och jag har egentligen två till som jag tyvärr inte lyckats göra klart ännu... Här är i allafall länkar till det som jag har skrivit om så långt: Rwanda och Rwanda-Kigali.

Estland


Nästa vecka åker jag till Estland tillsammans med mina norska jenter! :o) Ska tillbringa några dagar i Tallinn och sedan följer ett avslappnande uppehåll på Tervise Paradiis SPA-hotell i Pärnu.

Hehe, vi skulle hitta ett billigt hotell i Tallinn, maximalt ca. 500 kronor per person och natt sa vi och för den summan så kunde vi boka in oss på det 5 stjärniga Swissotel. :o) Jag gillar redan Estland!

Starbucks


Jag prövar på livet som hemmafru för tillfället och sitter hemma och dricker det enda Starbucks kaffe som går att köpa i Norge... En kall kaffedrink med chokladsmak som faktiskt är riktigt god! (Nästan ingen kaffesmak alls!!) Den verkliga anledningen till att jag är hemma är dock en annan, jag har fått en halsinfektion som tyvärr inte verkar vilja ge sig så lätt. :o(

Jag gillar faktiskt Starbucks för de har så många goda smaksatta typer av caffe latte. De smakar nästan inte kaffe alls, vilket är perfekt för oss som egentligen inte tycker om kaffe! ;o)

Bild från ett Starbucksbesök i Dublin i december. Jag drack en fantastisk Peppermint Mocca Latte... Inte den minsta kaffesmak! Det är vad jag kallar gott kaffe!


Operabiljetter


Igår började Den Norske Opera & Ballett att sälja biljetter till alla föreställningar under höst- och vintersäsongen 2011/2012. Det var kaos på deras hemsida som blev totalt överbelastad under lång tid... På hemsidan kan man också läsa att det var rekordmånga biljetter som såldes under gårdagen.

Själv är mitt opera- och balettintresse medelmåttigt, men jag älskar verkligen det fina operahuset här i Oslo och tycker att det är en annorlunda och fin upplevelse att gå på opera och balett.

Under förmiddagen igår var det dock näst intill omöjligt att komma fram på hemsidan för att köpa biljetter, så jag orkade inte försöka. Jag satte mig istället ner igår kväll för att se om jag kunde hitta några rimliga biljetter.

"Bra" biljetter till både opera och balett kostar kring 600 kronor styck, vilket jag tycker är ganska mycket. Eftersom mitt intresse dessutom bara är medelmåttigt så var jag ute efter billigare alternativ. Dessutom är det lättare att få med sig sina vänner på operan om biljetterna inte kostar en förmögenhet. :o)

Min plan visade sig fungera bra! Jag hittade tre (!) föreställningar som verkade intressanta, vid tidpunkter som inte heller krockade med andra planer jag har i min kalender.

Det hela slutade alltså med att jag köpte biljetter till tre föreställningar! Det måste väl ha kostat en del, tänker alla. Svaret är nej, jag hittade sittplatser som hade "lite begränsad sikt" och köpte biljetterna för endast 100 kronor styck. Jag får ju trots det med mig det mesta som sker på scenen och stämingen i sin helhet, så det passar bra för de som inte är extremt intresserade. :o)

Jag är lite stolt över hur kulturell jag har blivit, men jag kan väl erkänna att det nog inte hade varit så om jag inte hade tyckt om operahuset så mycket som jag gör. Nu kan jag glädja mig till att se följande föreställningar under det närmsta året:
  • Operan Trollflöjten
  • Operan Tristan & Isolde
  • Baletten Askungen (Askepott)
Om det är någon som är intresserad av biljetter så finns det fortfarande biljetter till de flesta föreställningar att köpa på operans hemsida som ni hittar HÄR.

Skyr

Kom precis hem från jobbet. Sitter i soffan och äter den isländska delikatessen Skyr. Skyr är en fettfri och proteinrik yoghurt. Egentligen är jag hungrig men jag har ont i munnen, i tandköttet, så jag har svårt att äta. :o( Är det inte det ena så är det det andra...

Så här ser Skyrburkarna ut på Island. Jag åt minst sagt ett par stycken

när jag var där under påsken, hehe... Min favorit är helt klart blåbär. :o)


Tisdagstema - Vit

Nu som det går mot sommar väljer jag att visa en vinterbild till veckans Tisdagstema som är vit. :oP Jag älskar ju vinter, snö och is.

Jag hade en fantastisk vinterdag i skidbackarna i Kongsberg tillsammans med en väninna i februari. Snöklädda träd mot en ljusblå himmel gjorde allt så vackert! :o)


17. mai 2011

Firade 17. mai nere på Aker Brygge tillsammans med väninnor i bunad. :o) Vi startade dagen med brunch på restaurang Albertine. Där åt vi goda räksmörgåsar och chokladmoussekaka till dessert!

Dagen till ära skiner solen och det är varmt och skönt ute. Vi satt länge kvar nere på Aker Brygge och tittade på alla fina folk i olika bunader som gick förbi.

Akershus fästning och en 17. mai mås. :o)


17. mai sløyfe

I år har jag investerat i en 17. mai sløyfe som ska fästas på min klänning! :o) Nu är jag redo för norrmännens stora dag på tisdag!


Holmenkollstafetten

Igår var jag med och sprang Holmenkollstafetten. :o) Vi hade ett dam- och ett herrlag från jobbet. Jag sprang samma etapp som förra året och kunde glädjas över att jag sprang hela 2 sekunder fortare i år. Haha, det är ju en "stor" förbättring. ;o)

Damlaget slutade på 23:e plats av totalt 60 lag, vilket vi får känna oss nöjda med. Herrlaget gjorde det riktigt bra i år och slutade på 9:e plats av 92 lag! Det var en väldigt bra prestation och de belönades med medaljer.

På kvällen samlades vi alla på restaurang Prima Fila där det vankades tre rätters middag och vin. Jag åt scampi till förrätt, hjortfilé till huvudrätt och tiramisu till dessert. Det var riktigt gott! En bra belöning för att springa 1035 meter, som min etapp var.

Sommartider hej hej...

Varje år händer samma sak! De fina blommande träden hinner alltid blomma färdigt innan jag "hinner" fota dem. Jag har försökt i två år nu! Hmm, detta kanske säger något om mig själv...

Igår begav jag mig ut i det fina vädret på ett litet uppdrag... Jag skulle minsann fota träden en gång för alla! :o) Se bevisen nedanför på att jag klarade det!!!

Oslo bjuder på världens sommarväder idag igen! Igår satt jag nere vid fjorden och tittade på alla båtar som var ute. Segelbåtar ser verkligen fantastiska ut! :o) Tyst och stilla glider de fram på vattnet, i motsättning till alla motorbåtar som lever om och skapar stora svallvågor, vilket är mardrömmen när jag är ute och paddlar kajak... Hoppas bara att jag kommer mig ut på en segeltur i sommar!


Chokladvulkan

Denna fantastiska lilla chokladvulkan köpte jag på Island. :o) Den har magmafyllning av kolasås och är en miniatyrversion av den 65 meter höga vulkanen Eldborg som ligger ca 1,5 timme utanför Reykjavík. Eldborg är känd för att ha den mest symmetriska vulkankratern av alla Islands vulkaner.


Shopping på Island

Denna gången blev det faktiskt lite shopping i Reykjavík. Jag tillbringade bland annat en eftermiddag på shoppingcentret Krínglan. Där hittade jag La Senza som är min absoluta favoritbutik som säljer underkläder. De hade tidigare tre butiker i Oslo, men av någon anledning som jag inte känner till stängdes samtliga butiker... Nu fick jag i allafall chansen att uppdatera underklädesförrådet lite.

Det blev också ett besök i Cintamanis butik. Cintamani är ett isländskt klädesmärke med sport- och friluftskläder som huvudfokus. De har fantastiskt fina handstickade ulltröjor och jag är på jakt efter en vit sådan. Tyvärr så hittade jag inte en i min storlek denna gång. Jag får helt enkelt leta vidare nästa gång jag är på Island. ;o)

Längs Laugarvegur som är Reykjavíks motsvarighet till Drottninggatan i Stockholm eller Karl Johan i Oslo finns också många butiker, bland annat en liten butik som säljer julpynt året om. :o) Islänningarna verkar tycka om julen. Här hittade jag i allafall en jättesöt julgransprydnad i form av en lunnefågel.

Blå lagunen har en egen serie med hudvårdsprodukter som de bland annat säljer i sin butik på Laugarvegur. Jag har inte testat några produkter från den serien tidigare, men nu köpte jag en lermask till ansiktet och en ansiktscreme med mineraler i.


Hamborgarafabrikkan

När jag var i Reykjavík under påsken såg jag reklam för en ny restaurang som hade öppnat sedan i somras. Íslenska Hamborgarafabrikkan heter den och ligger i de östra delarna av staden, väldigt nära Fósshotel Lind där jag bodde.

Jag gillar att testa nya saker så jag bestämde mig för att gå dit en dag. Kön var lång för att få ett bord, så jag gick med på att sitta vid baren för att slippa stå i kö. Stället är väldigt populärt, men det kan ju bero på att det är såpass nytt. Konceptet påminner lite om Hard Rock Café.

Jag beställde en kycklingfiléburgare och den var god, men imponerade inte desto mer. Stället var nytt och fräscht, med modern inredning. Tyvärr så ligger det på bottenvåningen i ett stort nybyggt kontorshöghus i glas som står helt tomt sånär som på två våningar... Det ser onekligen lite trist ut.

Till dessert köpte jag en cool muffins som såg ut som en hamburgare. Det får stället cred för, att de har designat en egen muffins! :o)






RSS 2.0