Klättringskurs

Har varit på kurs med jobbet i två dagar i Drøbak. Det var en kurs i klättring och fallsäkring. Det låter kanske ut som en fritidssysselsättning men det är faktiskt snack om klättring i samband med jobb ute på kraftstationer och dylikt.

Första dagen var det teorigenomgång och vi fick veta allt som vi behöver känna till för att kunna arbeta tryggt och säkert i höjden. Den andra dagen fick vi praktisera allt vi lärt oss och klättrade upp och ner längs två stålmaster. Vi fick bland annat lära oss att fira oss ner från hög höjd och att rädda kollegor som blivit sjuka eller på ett eller annat sätt inte klarar att ta sig ner själva. Vi provade också lite olika utrustningar som kan användas för att underlätta arbetet och göra det säkrare.

Kursen var väldigt lärorik och nu kommer jag känna mig säkrare när jag ska ut på nästa jobb på hög höjd som blir om några veckor.

Jag fick frågan för ett tag sedan, om jag inte är höjdrädd när jag klättrar. Jag har funderat på det och kommit fram till att jag inte kan vara så rädd eftersom jag inte vet om jag är rädd eller inte! Tror också att det är bra att jag klättrar lite på fritiden både på klättervägg och utomhus. Då blir man mer van vid höjder.

Universitetsbesök

Sitter och förbereder en presentation av företaget jag jobbar för. Ska nämligen åka till Umeå i helgen för att besöka universitetet. Det program som jag läste där fyller 10 år och i helgen vankas det jubileumsfest!

På lördagen ska några av oss alumner som avslutat våra studier och börjat jobba presentera våra arbetsplatser för studenterna på programmet. Senare under kvällen ska vi ha en jubileumsbankett.

Så i morgon packar jag ner min svarta sidenklänning som jag ska ha på mig under banketten och reser till Umeå vid lunchtid. Ska bli kul att få träffa gamla kurskamrater och så ska jag även hinna med att träffa några andra vänner tänkte jag.

Jag har ett bra avtal med min arbetsplats så jag får resan betald av dem eftersom jag gör reklam för företaget genom min presentation. :-) Det tackar jag för!

Det har gått bra med flytten till nya lägenheten. Som ni kanske märkt har jag inte fått ordnat med internet ännu, men det är på gång. Måste erkänna att jag känner mig väldigt handikappad när jag inte har internet hemma.

Tisdagstema - Trä

Veckans tisdagstema i fotoutmaningen är trä. Denna vecka är tiden lite knapp eftersom jag ska resa bort så jag kollade igenom mitt fotoarkiv för att se om jag hittade något passande till detta tema och det gjorde jag.

Veckans bild är en gammal träbåt i soluppgången. Båten som nog har sett sina bästa dagar ligger i en uttorkad saltsjö i södra Tunisien. Var på semester i Tunisien i juni 2007 tillsammans med min bror. Då passade vi på att åka runt lite grann och besökte bland annat Saharaöknen.



Jag flyttar...

En av anledningarna till att jag är ganska upptagen just nu är att jag håller på att flytta. Nu igen! :-) Har fått en liten 2 rums lägenhet inne i centrala Oslo. Igår fick jag nycklarna och i morse började jag så smått att flytta över lite saker. Det mesta kommer vi dock att ta i morgon.

Jag är väldigt nöjd över planlösningen. Lägenheten har ett stort badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Köket är nytt och fint med diskmaskin. Det är väldigt högt i tak och ovanför sovrummet finns det ett loft som är lika stort som själva sovrummet.



Har varit ute på shoppingrunda idag. Det är en del saker jag behöver köpa till lägenheten. Vissa saker är inte fullt så roliga att spendera pengar på, exempelvis dammsugare. Hade liksom alla såna saker i Sverige, men nu måste jag börja om från scratch eftersom jag inte orkar släpa hit allt det gamla.

Hittade en billig dammsugare på Elkjöp som kostade 300 kr om man beställde den på internet och annars 600 kr i butiken. Det konstiga var att man kunde beställa den på internet och sedan hämta ut den i butiken, så han som sålde den sa att jag lika gärna kunde få den för internetpriset direkt så slapp jag gå hem och beställa den och sedan komma tillbaka för att hämta den. Han förstod hur det skulle gå till annars.

Sedan tog jag och en kompis en tur till Ikea. Handlade två ramar med plats för tre bilder, ett litet avlastningsbord på hjul, sängbord med två lådor, strykbord, lakan, madrass och några småsaker för totalt 1000 kr. Ikea är bra!

Det som fattas nu är en garderob och kanske lite småsaker. Jysk hade ett bra erbjudande på en garderob med tre dörrar, men det visade sig att den är för stor för mitt lilla sovrum. De har också en lite mindre variant med två dörrar som däremot skulle passa precis. Funderar på att köpa en sån i veckan. Ska fråga han som ska köra min säng om vi inte kan svänga förbi Jysk också. :-) Vi kommer ändå i stort sett att passera Jysk i vilket fall som helst så det borde inte vara något problem.

Den som flyttar flest gånger i sitt liv vinner!

Paket

Efter jobbet köpte jag och en kompis sushi till middag. Det var inte riktigt lika gott som den som jag och brorsan åt i Borås, men helt okej ändå och riktigt prisvärd.  

Vi var också och handlade lite på ett stort varuhus här i närheten. Jag hittade ett bra erbjudande och köpte en stor yuccapalm som kan stå på golvet för endast 149 norska riksdaler. Inte illa för på IKEA kostar de nästan 300 kronor.

Hittade också billiga "garderobsblommor", men jag köpte ingen för jag trodde att jag hade en. Haha, sen när jag kommer hem så ser jag att jag inte har någon... Hmm, det var nog i Luleå jag hade en. Vilken bra koll jag har! Nästan pinsamt.

Jag fick ett paket med posten idag! Det var världens bästa brorsa som hade skickat mig ett kort och en chokladkaka med min favoritnalle på. Tack brorsan du är bäst!

Det har blivit mycket godis på bloggen på sistone. Verkar som att jag inte gör annat än äter godis. :o)


Tisdagstema - Godis

Denna vecka är tisdagstemat i fotoutmaningen godis. Dessa godisar som jag köpte i Oslo idag är så fina att man knappt vill äta upp dem!


Lägger med ett litet bonusbidrag också. :-) Jag kunde helt enkelt inte välja bort dessa somriga marshmallowjordgubbar!


Spännande projekt

Jag är så glad just nu! Har massor av spännande saker på gång. Jag har med andra ord väldigt fullt upp, men jag lovar att jag ska berätta mer om vad det är jag har på gång när jag får tid över.

Fick dessutom min svenska deklarationsblankett idag och såg att jag får tillbaka rekordmycket på skatten! Lyckan är som gjord! För jag kan ju i allafall avslöja att pengar kommer att behövas framöver. :-)

I helgen fick jag en så gullig påskpresent av en kompis som kom tillbaka från sin påskeferie. En jättefin liten orkidé. Sånt blir man ju bara så glad av! Tack så mycket!


Min fina orkidé.

Påskekrim

Under påsken ska man ju läsa krimböcker eller påskekrim som det kallas i Norge. Jag har börjat läsa böckerna i Millennium trilogin av Stieg Larsson. Den första boken, Män som hatar kvinnor läste jag ut alldeles innan påsk. Nu håller jag på att läsa den andra, Flickan som lekte med elden. Den tredje boken heter Luftslottet som sprängdes. Dessa böcker kan varmt rekommenderas, de är riktigt spännande och alla jag känner som läst dem säger samma sak!

Män som hatar kvinnor går också på bio nu och igår var jag och en kompis och såg den. Eftersom jag nyligen läst ut boken visste jag i stort vad som skulle hända, men boken och filmen är ju aldrig helt lika. Jag tycker filmen var jättebra och helt klart värd att se!

Betyg: ♥♥♥♥♥

SF Bio: Män som hatar kvinnor
Bild från SF.


Här är lite av handlingen (från SF:s hemsida):

Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers.

Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag.

Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.


Laptopbricka

När jag hälsade på en väninna i Umeå såg jag att hon hade en praktisk sak, en laptopbricka. Om man som jag alltid sitter med datorn i knäet och surfar, bloggar och ser på film kan en sån vara bra att ha.

Jag har ju inte heller någon TV så istället ser jag en del filmer på datorn. Vanligtvis nedbäddad i soffan eller sängen och då blir den stackars datorn som ofta ligger på en kudde ganska varm. Laptopbrickan består av en mjuk kudde under som formar sig efter underlaget och en hård plastbricka på ovansidan för att datorn ska kunna kylas lättare. De varianter jag hittat har avtagbart kuddöverdrag som går att tvätta.

IKEA har en budgetvariant som dessutom visade sig vara billigare i Norge än i Sverige. Den finns i två färger, en svart/grå och en vit/beige. Kostar 98 NOK respektive 149 SEK.

Bilder från IKEA.


Surfade lite på nätet och kollade på andra alternativ och hittade då en variant som finns i flera färgkombinationer och säljs bland annat via den svenska hemsidan Bluebox. Den kostar 399 SEK alternativt 465 SEK om man väljer en med träbricka. Denna bricka är lite mer fyrkantig och har en nedsänkning i ena hörnet där man kan plassera ett dricksglas.

Den fyrkantiga brickan har ett bredare användningsområde enligt mig då den dessutom kan användas för frukost på sängen, lunch/middag i soffan osv. Jag beslutade mig för att beställa en i svart/beige. Problemet visade sig vara att de inte levererar till utlandet, men jag har ju en snäll väninna som jag ska sova hos när jag åker till Umeå om två veckor så jag fick beställa den hem till henne! :-)


Bild från Bluebox.

Påskshopping

Lördagen bjöd på riktigt fint vårväder. :-) Jag tog en promenad till IKEA. På vägen dit är det nedförsbacke nästan hela vägen och det tog ca 25 minuter att gå dit. Både praktiskt och farligt att bo så nära IKEA!

När jag hittar en ny lägenhet framöver är det verkligen jättemycket saker jag behöver köpa. Det enda jag har i möbelväg är en säng, ett soffbord, en golvlampa, en fåtölj och en byrå. De möbler jag hade i Sverige har jag sålt eller gjort mig av med av praktiska skäl, det är helt enkelt lättare att köpa nya än att släpa hit de gamla.

Hela min köksutrustning ska jag däremot försöka frakta hit. Känns så onödigt att köpa allt nytt när jag har en komplett utrustning hos mamma och pappa. Vi har kommit fram till att vi ska ta lite åt gången eftersom alla hemresor sker med flyg. Mamma kommer på besök första helgen i maj och då ska hon ta ner lite saker. Håller som bäst på att skriva en lista till henne med vilka saker jag behöver mest.

Jag handlade inte så mycket på IKEA utan tittade mest och antecknade lite idéer. Fyllde en hel lista med saker som jag skulle vilja köpa. Jag kommer dock inte kunna köpa allt på en gång för när jag väl får tag på en lägenhet blir det massor av utgifter och en stor summa pengar ska betalas i depositionsavgift innan jag får flytta in.

Det jag köpte var ett fårskinn som jag velat ha så länge. Har ordnat en liten myshörna i soffan alldeles vid fönstret. Perfekt att sitta där och läsa. Hittade även svarta fyrkantiga tallrikar för 9 kr/st (!) så jag köpte 12 stycken eftersom brorsan också ville ha såna. Väldigt fina att ha när man har middagsbjudning eller när man vill lyxa till vardagen litegrann. Köpte också ett 3-pack med lakritsdoftande ljus och en form för att göra fiskformade isbitar i, som båda var på rea. :-) Fint med IKEA-rea för då är sakerna löjligt billiga.

Blev ett rejält träningspass på vägen hem också. Uppförsbacke och 12 tallrikar i ryggsäcken! Härligt med lite träning!


Myshörna med fårskinnet Ludde.

Tisdagstema - Vardagslyx

Denna vecka är tisdagstemat vardagslyx. Så här lagom till påsk passar jag på att unna mig fina chokladpraliner.


Tisdagstema

En väninna till mig som också gillar att fotografera brukar vara med på en sak som heter Tisdagstema. Det är en fotoutmaning och varje tisdag kommer ett nytt tema som du ska fota något passande till.

Tycker att det låter som en kul idé och jag har bestämt mig för att jag också ska vara med ibland, när temat är tillräckligt intressant och jag har tid helt enkelt!


Petra

Det allra bästa med resan till Jordanien var besöket i den mer än 2000 år gamla klippstaden Petra. Petra är med på UNESCO:s världsarvslista och år 2007 röstades staden fram som ett av världens sju nya underverk. Staden höggs ut ur de rosa klipporna av folkslaget nabatéerna.

För att komma till staden krävs en ca två kilometer lång vandring genom en ravin som kallas Siqen. På båda sidor reser sig klippväggarna 70 meter lodrätt upp och som smalast är ravinen endast två meter bred. Under vandringen gällde det att se upp för rätt som det var kom en hästkärra körandes i full fart genom ravinen.

Väl framme vid slutet av ravinen belönades vi med den mest fantastiska utsikten, den världsberömda klippfasaden till det som sägs vara skattkammaren. Denna fasad är utan tvekan den mest kända i Petra och den pryder otaliga turistbroschyrer. Skattkammarfasaden är mer än 40 meter hög och reser sig som ett mäktigt monument från forna tider.
 
På väg ut ur Siqen möts vi av en storslagen utsikt.


Fasaden till skattkammaren.

Vandringen i staden bjuder på fler uthuggna klippfasader till gravkamrar, en romersk teater och mycket mer. Jag och brorsan gjorde en rätt krävande vandring upp bland klipporna för att komma ner på andra sidan och där väntade en annan storslagen byggnad, fasaden till ett kloster.

Klostret Ad Deir.

Att besöka Petra är en helt fantastisk upplevelse och ett måste under en resa till Jordanien!

Glad Påsk

Önskar er alla en riktigt Glad Påsk! :-) Se till att njuta av ledigheten och umgås med nära och kära! Just nu är det fint påskväder här i Norge. Det var lite mulet i morse, men på eftermiddagen tittade solen fram och då passade jag på att gå ut på en riktig långpromenad. Det är så härligt att se solen skina från en klarblå himmel trots att klockan är sju på kvällen.

Såg mina första vårblommor idag. Jag är inte någon expert på blommor, men jag tror de heter krokusar. De växer i allafall i en slänt ner mot älven och är gula och lila. Ska ta med kameran nästa tur jag går så jag kan ta lite vårbilder.

Kollade precis vädret på världens bästa norska vädersite www.yr.no och de lovar jättefint väder på lördag.

I helgen hade jag besök av en väninna som numer har flyttat till Bergen. Hon hade med sig ett påskägg till mig fyllt med choklad. :-) Så gulligt av henne! Läste förresten att svenskarna äter mer godis till påsk än till jul. Hmm, det gör nog vanligtvis inte jag.

Påskgodis

I slutet av februari började affärerna sälja påskgodis. Ja det är ganska tidigt kan man tycka. Jag har i allafall haft gott om tid på mig att testa massor av påskgodis ända sedan dess.

Är det något jag älskar så är det choklad! Fick ytterligare ett bevis på det när jag såg att allt påskgodis jag testat var choklad! :-) Ja det finns ju påskgodis som inte är choklad också, men det är utanför detta tests gränser.

Resultat från testet:

Påskäggena från Freia (Marabou brukar också sälja dem) är min favorit. Det är ihåliga chokladägg som är fyllda med mjölkcreme. Väldigt mastiga är de, jag klarar inte att äta två på rad trots att jag är en van chokladätare. :-)

Betyg: ♥♥♥♥♥



Första gången jag smakade Cadbury´s creme egg var när jag var i London för några år sedan. Tycker att konceptet är lite kul med ett chokladägg som är fyllt med någon form av creme som är vit och så gul i mitten som riktiga ägg. Choklad från Cadbury är dock inte min favorit. Den är mycket sötare än många andra sorter och fyllningen i ägget smakar precis som fluorsockerglasyr.

Betyg: ♥♥


Testade en annan typ av påskägg från Cadbury, Mini Eggs. Det är chokladägg med ett crispigt skal. Ganska småa, så man kan äta många. Tyvärr så kändes de ganska tråkiga och vanliga ut.  

Betyg: ♥♥


Några olika varianter av chokladägg med Smarties i fick också vara med i testet. Chokladen är godare än den från Cadbury i allafall. Dessutom gillar jag minismarties.

Betyg: ♥♥♥


Sist av allt var det dags att testa chokladkaninen från Kinder. Den var som ett stort kinderägg med lite annorlunda form. Synd att det inte var någon överraskning med... :-)

Betyg: ♥♥♥♥


Fotoalbum

I somras var jag på en fyra veckor lång backpackingresa i Kina. Reseruten var: Shanghai-Hangzhou-Huangshan-Shanghai-Hongkong-Guilin-Kunming-Lijiang-Chengdu-Xi´an-Beijing. Så klart blev det massor av spännande upplevelser och flera hundra foton under resans gång.

När jag kom hem bestämde jag mig för att framkalla de foton jag tyckte bäst om och sätta dem i ett eget album som minne från resan. Problemet var att jag inte hittade något fotoalbum som passade. Jag letade efter ett som påminde om Kina på något sätt. Till sist kom jag fram till att om jag ska ha ett Kinaalbum så måste jag tillverka det själv.

Jag började med att köpa ett vanligt svart fotoalbum med svarta blad och två fickor på varje sida för fotona. Köpte det på Åhléns. Räknade först ut hur många foton jag ville framkalla och letade sedan efter ett album med plats för lämpligt antal foton.

Nästa steg var att finna ett passande tyg vilket jag gjorde i en tygaffär, eftersom jag bara behövde ett litet tygstycke kunde jag dessutom köpa en överbliven bit till ett riktigt bra pris.

På Panduro köpte jag till sist två svarta A4 ark att ha på insidorna av pärmen för att få en snygg övergång mellan tyget och själva albumet. Köpte också ett litet brunt band för att pynta ryggen på albumet med.

Förutom det använde jag också två kinesiska lyckomynt som hängde på en presentpåse som jag köpte i Kina.

Nu är albumet färdigt och jag är riktigt nöjd med resultatet! (Okej, det tog lite tid innan jag tog tag i det...) Det blev ett temaalbum som passar bra till innehållet. Totalt kostade det färdiga albumet ca 140 kr, varav själva albumet 99 kr och resten 40 kr. Om man inte är så noga med hur albumet ser ut inuti går det helt klart att hitta ett billigare album att designa.


Döda Havet

En av utflykterna vi gjorde under semesterveckan i Jordanien var till Döda Havet. Döda Havet är en stor saltsjö som ligger längs gränsen mellan Jordanien och Israel. Det är världens saltaste sjö med en salthalt på ungefär 30 %. Att sjön är så salt beror på att den saknar utlopp, men vattennivån i sjön minskar stadigt på grund av lite nederbörd och hög avdunstning. Döda Havet ligger 400 meter under havsnivån, vilket gör det till världens lägst belägna plats.

Att bada i Döda Havet var en sak som jag såg fram emot. Det har alltid varit en av sakerna på min To Do list. Den listan är för övrigt väldigt lång. :-) När vi kom fram till havet var jag däremot inte lika imponerad. Jag ville se fina saltklippor längs strandkanten som visas i turistbroschyrerna, men det fanns inga såna där vi var. (Stället vi var till heter Amman beach).

Lite saltavlagringar såg vi i allafall.

Vattnet var kallt så det tog ett tag innan jag vågade lägga mig ner på rygg. Vi hade blivit varnade om att vara försiktiga för att inte få vatten i ögon, öron, näsa och mun eftersom det inte är hälsosamt. Jag var ändå tvungen att smaka på vattnet för att försäkra mig om att det inte var en bluff. :-) Doppade mitt finger i vattnet och höll det sedan mot tungspetsen och det sved på tungan, så salt var det. Bestämde mig för att inte smaka på mer vatten efter det. På något sätt lyckades jag också få en minimal vattendroppe i ögat. Åh, tusan vad det sved! Jag låg och blundande så att ögat själv skulle få skölja bort det och efter ett tag kunde jag öppna ögat igen. Rekommenderas inte!

Badinstruktioner.

Brorsan ligger och läser. Ni kanske förstår att denna bild är arrangerad,
för brorsan läser aldrig. :-)

Döda Havet är inte långgrunt kom vi fram till. :-) Som djupast är det 400 meter. Fast risken att drunkna borde vara ganska liten eftersom man flyter hur än man gör.

På Döda Havets botten finns en mineralrik lera som sägs vara bra för kroppen. Jag och brorsan testade och smetade in hela oss med den svarta leran. Vi såg ut som två afrikaner. Sen väntade vi i solen i 20 minuter så att leran skulle få torka innan vi sedan tvättade bort den. Visst kändes huden fräsch efteråt, men den där lerstanken satt kvar ganska länge. Hehe...

Två afrikaner som vi träffade på stranden.

Så sammanfattningsvis kan sägas att Döda Havet är riktigt överskattat, men något man ändå måste prova på om man är i närheten. För om jag kunde resa tillbaka i tiden nu när jag vet, så hade jag i allafall åkt dit. Trots att jag redan har provat på att bada i en saltsjö vid en saltgruva på Kap Verde, så jag visste vad som väntade. :-)


Solnedgång över Döda Havet.

Förvaringslådor

Idag är första dagen av min påskledighet. Vädret är underbart, strålande sol och bara några enstaka moln på himlen. Det är riktigt varmt ute också. Jag är dock lite orolig för att all snö ska smälta bort så att det inte blir någon fler skidtur. Vi är några som har diskuterat lite smått att åka till någon skidanläggning här i närområdet helgen efter påsk, men då måste vi ha snö.

Jag började dagen med ett träningspass på Elixia med både löpning och styrketräning. Sen gick jag bara hem en snabb sväng och åt lunch. Efter det tog jag en riktig långpromenad i det fina vårvädret. Var ute över 1,5 timme och gick. Jag var också förbi Sandvika Storsenter en sväng och köpte två nya förvaringslådor. Tänkte att jag skulle organisera mina saker lite bättre. Jag erkänner att det kan behövas. :-) För er som inte visste det så är Sandvika Storsenter skandinaviens största köpcenter! Perfekt att det ligger mittemot mitt jobb.

Ända sedan i somras har jag tänkt göra ett fint fotoalbum att ha mina bilder från Kinaresan i. Nu har jag äntligen tagit tag i det och börjat! Planen är att klä in ett "vanligt" album i en bit tyg med kinamönster på. Ska visa sen hur det blev. Förutsatt att det blir ett någorlunda lyckat projekt.


Nya förvaringslådor till diverse bråte.

Aqaba

Staden Aqaba har ca 86 000 invånare och ligger längs den lilla kustremsa som Jordanien har mot Röda Havet. Staden känns liten och mycket av turismverksamheten är fortfarande under uppbyggnad. Många halvfärdiga hotellkomplex kan ses överallt. Byggandet går dock i en rasande takt. Vi fick veta av en guide att det halvfärdiga hotellet som låg bredvid vårt hade byggts upp under löpet av några veckor. Otroligt!

Sträderna inne i Aqaba är uppdelade mellan hotellen och avspärrningar hindrar att man kan vandra fritt över till grannhotellets strand. Vill man bada på en annan strand får man snällt betala en liten inträdesavgift till det hotell som just den strandremasan tillhör eller bada vid Public Beach som även är populär bland jordanierna själva. Sträderna är inte så imponerande i sig, men helt klart okej. 


Aqabas strandlinje som var utsikten från hotellfönstret.

Utanför nästan hela kusten ligger det korallrev. De ligger ofta så nära stranden att det bara är och simma ut till dem. Vi åkte med på en båtutflykt och besökte några av reven lite söder om Aqaba, mot den nybyggda turistbyn Tala Bay. Det var perfekt att komma utifrån och simma in mot reven när man skulle snorkla, eftersom det är väldigt grund där själva reven är. Sen är reven vassa så det gäller att se upp för att undvika att skära sig på dem. Snorkligen var inte så imponerande enligt mig. Visst fanns det en del fiskar att titta på, men själva reven var inte så färgglada och levande som de kunde ha varit. Snorklingen i Egypten var mycket bättre, fast då var vi inte så nära land, vilket kan ha betydelse.

Korallrev alldeles vid strandkanten.

Människorna i Jordanien är vänliga och inte alls lika påträngande som i exempelvis Egypten. Vill man gå och titta i affärerna så kan man lugnt göra det utan att någon hela tiden försöker tvinga på en massa saker. Shoppingen är däremot inte så imponerande, mest souvenirer och prisnivån är inte heller alltför låg. De försöker med fasta priser på många ställen och då är det mycket svårare att pruta på varorna. Det enda jag köpte var badsalt och lerinpackning från Döda Havet. Sen fick jag en souvenir helt gratis av en kille som satt och gjorde sandfigurer i glasflaskor. Jag pratade lite med honom och frågade om hans sandkonst och han visade mig hur det gick till att göra en kamel i ett ökenlandskap. Praktiskt va, att man inte ens behöver köpa souvenirerna själv. :-)

Shoppingresultat från Jordanien, förutom glasflaskan med
sandkonstverket i som jag fick av killen som tillverkade dem.

Restaurangerna och maten är sådär. Den bästa restaurangen vi besökte var en italiensk restaurang som låg nere vid småbåtshamnen. Väldigt svår att hitta till trots att vi hade fått en vägbeskrivning av en reseguide. Pastan var i allafall väldigt god, men prisnivån var som i Sverige. Testade lite lokal mat också men det var väl ingen höjdare. Jag gillar inte arabisk mat alls.

Hotellet vi bodde på heter Aqaba Intercontinental och var väldigt fint och låg alldeles vid stranden. Det var perfekt med ett stort poolområde med jacuzzi och även att ha stranden så nära. Dessutom serverades det en helt underbar frukostbuffé varje morgon!

Poolområdet utanför hotell Aqaba Intercontinental.


Utklädd till jordanier.

Elixias utmaning

Det är mulet väder idag så jag tog mig en tur till Elixa för att träna löpning och styrketräning. Det är skönt att träna på lördag förmiddag eftersom det är betydligt mindre folk då. Jag förnyade nyligen mitt medlemsskap till att gälla 1 år till! Fick ett bra erbjudande av en av säljarna och då var det lika bra att slå till direkt.

Nu har Elixia en utmaning till alla som tränar. Under 90 dagar, från och med 1:a april, ska man träna minst 25 gånger och klarar man det får man en sportbag och ett presentkort på 1 veckas fri träning till en vän. Bara själva utmaningen räcker för att jag ska ta detta på allvar! :-)


Sportbag från Elixia.

Karnevalen blev succé

Förra fredagen hade vi fest på jobbet och denna gång hade festkommittén bestämt att vi skulle ha karneval, vilket var ett annorlunda men väldigt roligt inslag! Festen blev jättelyckad och vi var lite över 200 personer och de flesta hade klätt ut sig. Jag trodde inte själv att folk skulle vara så ambitiösa med att klä ut sig. Vissa hade såklart ansträngt sig mer än andra.

På min avdelning hade vi gemensamt tema och klädde ut oss till vita kaniner. Jag bestämde att jag skulle vara en snällare och lite mer påklädd version av Playboy bunny istället för "bara" en vit kanin. :-)

Mina favorit outfits hade några av mina vänner som hade klätt ut sig till knattarna! Skrattade direkt jag såg dem komma nerför trappan som Knatte, Fnatte och Tjatte. Eller Ole, Dole och Doffen som de heter på norska. De frågade mig flera gånger under kvällen; vad var det nu vi hette på svenska och vem var vem? :-) Jag har en snygg bild på dem som är fotad lite senare under kvällen, men jag är snäll och väljer att visa den jag fotade i början. Annars kanske någon blir besviken när de ser sina favorit seriefigurer i ett lite annat skick än de är vana vid! Hehe...

En tjej fick pris för mest tekniska utklädnad. Hon hade klätt ut sig till en ventil! :-) Ja, det skulle jag aldrig ha kommit på. Några andra populära outfits var kor, bin, björnligan och massor av pirater.

En påklädd Playboy bunny designad för Skandinaviskt klimat.

Knatte, Fnatte och Tjatte!


Här kommer en ventil gåendes.





RSS 2.0