Converse

När jag var i Sverige på semester lyckades jag med det omöjliga, att hitta ett par gråa Converse i passande storlek! Eller för att vara ärlig så var det inte jag som hittade dem, utan en supersnäll kompis hittade dem i Sundsvall och köpte dem till mig och skickade dem hem till mina föräldrar. :o)


Kajaktur till Raftö

Här kommer några bilder från årets kajaktur med kajakgruppen på jobbet. Vi var ca 15 stycken mer eller mindre ivriga paddlare som satte kurs mot Raftö på den svenska västkusten en helg i juni. Raftö ligger i Bohuslän en bit söder om Strömstad.

Den första dagen var det regn och ganska mycket vind, vilket ledde till stora vågor. Något som jag inte helt är ett fan av... Som tur var gick det bra, men det var en kille i gruppen som gick runt med kajaken, men vi andra var nästan lika blöta som honom på grund av regnet.

Den andra dagen hade vi fantastiskt väder! Vi paddlade till en liten lagun bland klipporna där vi stannade och lagade lunch. Bohuslän är så fint!

På kvällarna blev det fest i vanlig stil, god mat, allsång och så badade vi badtunna och doppade oss i havet. Det som inte var bra var alla blåmusselskal som låg överallt och skar upp fötterna när man badade... Jag hade ont i fötterna i flera dagar efteråt, men det kostar att ligga på topp! ;o)


Gressholmen-Rambergøya-Heggholmen


Det var så fint väder när jag vaknade i morse så jag bestämde mig för att göra en liten utflykt till Gressholmen. Gressholmen består egentligen av tre öar som "vuxit samman"; Gressholmen, Heggholmen och Rambergøya.

Förra gången jag var där (en länk till det inlägget finns HÄR) var vi bara på Gressholmen. Denna gång bestämde jag mig därför för att gå runt och se mig omkring på alla tre öar.

Heggholmen är den minsta ön och den jag gillar bäst. Där finns ett fint gammalt fyrhus i vitt trä och ovanför detta en utkiksklippa. Det var så himla varmt idag så det var skönt att sitta där uppe och svalka sig i den ljumma vinden, samtidigt som jag njöt av 360 graders utsikt över fjorden och öarna. :o)

Rambergøya består nästan bara av skog, men det finns två ställen där det går att bada. Stränderna är inte så mycket att skryta över, en blandning av klippor och grus. Jag gick en tur runt ön, genom skogen och det var sjukt mycket myror överallt. Trots att jag rörde på fötterna hela tiden klättrade massor av myror upp på skorna och vidare upp på benen. Ajaj... Dumma myror! Nej, jag gillar tyvärr inte denna ö!

Gressholmen som är huvudön, där båten lägger till, har en trevlig liten Kro där vi åt räkor och drack vin förra gången, men efter att ha varit på Hovedøya kunde vi konstatera att räkbaguetterna där var mycket godare! Gressholmen har i allafall en söt liten båthamn, men vid sidan av den ligger resterna av en gammal sjöflygplats, som var Norges första flygplats, från 1923. Tyvärr ser inte det som finns kvar där idag särskilt trevligt ut.

Båthamnen på Gressholmen.


Heggholmen Fyr.


Heggholmen, vid foten av utkiksklippan.


Utsikt mot Lindøya.


Öarna i Oslofjorden


Här är en karta över den inre delen av Oslofjorden som visar några av öarna. De öar som går att åka till med vanlig turbåt är Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen-Rambergøya, Langøyene, Lindøya och Nakkholmen.

Hittills har jag bara varit på två av öarna; nämligen Hovedøya och Gressholmen. Planen är dock att besöka de resterande någon gång i framtiden.

Hovedøya

Här kommer ett gäng med bilder från Hovedøya i Oslofjorden som jag och Marte besökte för ett tag sedan. Vi låg nere vid vattnet och solade en stund, sedan gick jag en rundtur på ön och vi avslutade vårt besök med supergoda räkbaguetter.

Karta över ön (från Google Maps). När jag blev trött på att ligga och

sola lånade jag Martes GPS-klocka och gick en långtur runt hela ön. :o)

Marte skickade över en GPS-plot till mig efteråt. Hehe, ser ut som varit överallt!


På Hovedøya finns en klosterruin från 1100-talet.



Modell av hur klostret såg ut på 1300-talet.


 

Utsikt mot Aker Brygge och Holmenkollen.


Utsikt mot operan.


Rivierhavnen Kro.


Räkor till lunch.


När jag var på Hovedøya fick jag sådan lust att äta på Rivierhavnen Kro. Det är en restaurang som man bara kan komma till med båt. Problemet är dock att jag inte har någon båt... Då kom jag på den smarta idén att jag skulle föreslå att vi har nästa avdelningsfest med jobbet där! Sagt och gjort föreslog jag det för chefen och anmälde mig frivilligt till arrangemangskommitéen. Han gick med på det så den 16 augusti ska vi ha avdelningsfest för maskinavdelningen.

På avdelningen är det tre stycken som har segelbåtar så det jag föreslog var att vi först skulle ut och segla för att sedan lägga till vid Rivierhavnen Kro och äta skaldjursbuffé till middag. Som tur var ställer samtliga båtägare upp! Vi ska segla från Sandvika och vara ute på Oslofjorden i några timmar (allt beroende av väder och vind). Åh, detta kommer att bli superkul! :o)

Life goes on...

Det har varit en ganska tuff arbetsvecka... Jag har jobbat massor av övertid, för jag behöver samla på mig timmar så att jag inte ligger minus på timlistan (vilket jag gjorde i början av juli). Jag är inte riktigt i noll ännu, men nästa vecka så! Just nu känner jag mig helt slut och det känns skönt att det äntligen blev helg!

Jag tänkte försöka jobba in mer tid under de tre kommande veckorna också, men jag har i allafall bestämt att jag ska vara helt ledig på helgerna och istället jobba långa dagar under veckorna.

Om tre veckor ska jag ha en veckas semester och resa till Korfu med familjen. Dessutom så ska mina kusiners familj också med, så det blir en riktig släktresa. Det ser jag fram emot!

Idag är det flaggdag i Norge men alla flaggorna vajar på halv stång... Det är nämligen en vecka sedan det hemska terrordådet skedde.


Rosornas stad

Över 150 000 människor samlades i måndags på Rådhusplassen för att vara med i Rosetoget för terroroffrena i Oslo. Uppmaningen till folket var att ha med sig rosor som sedan placerades ut överallt i staden.

Idag tog jag med mig kameran och gick en tur genom Oslo; från Aker Brygge, förbi Rådhusplassen, längs Karl Johan till Domkyrkan och sedan tillbaka förbi slottet. Det var många människor på stan som bar på rosor som de lade ner framför Domkyrkan.

Vid en fontän utanför Rådhusplassen.


I fontänen på Karl Johan.


Fontänen på Karl Johan.



Stortinget



Utanför domkyrkan


Nationaltheatern


Utanför slottet


Tyst minut

Nu har vi hållit en tyst minut för alla drabbade... Visa ditt stöd genom att vara med i VG's länk där vi alla håller ihop i avsky mot våld och i medlidande med alla som drabbats av dessa hemska händelser.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/lenke.php



Bilden är lånad från VG.no


Escada


Mitt favoritmärke när det gäller parfym är helt klart Escada! När jag var och hälsade på mamma och pappa hade mamma köpt Escada Taj Sunset i present till mig. :o) Det är Escadas sommardoft 2011 och den doftar fantastiskt gott.

En annan klassiker som jag har haft i väldigt många år är Escada Magnetism. Den är helt oslagbar! Min absoluta favoritdoft.


Garderobsrensning

Idag är det grått och trist väder i Oslo med regnskurar. Jag passar på att städa mina garderober och gå igenom alla mina kläder. Det är något som jag försöker göra en gång i året.

Eftersom jag bor i en liten lägenhet är det inte speciellt mycket garderobsplats, men jag tycker egentligen att det är bra, för då kan jag inte samla på mig så mycket saker! Egentligen har jag en tumregel som säger att om jag köper ett nytt klädesplagg eller nya skor, måste jag rensa ut något av det jag redan har. Jag försöker att följa den regeln för att inte fylla hela lägenheten med saker.

Jag samlar allt som jag rensar ut i en påse som jag sedan ska lämna in till klädåtervinningen; Röda Korset eller Fretex, för det finns säkert någon annan som kan ha nytta av mina gamla kläder och skor. Det bästa hade egentligen varit att sända allt till ett land i Afrika, för de behöver verkligen kläder och skor, men då måste jag hitta ett sånt insamlingsprojekt som kan leverera sakerna dit.

Drömboken

För några år sedan köpte jag en fin anteckningsbok och började skriva ner mina drömmar och mål i livet. Tanken med det var att detta skulle fungera som en motivation för mig att jobba för att förverkliga mina drömmar och nå mina mål.

 

Jag tror nämligen att allting blir mycket mer konkret om man skriver ner det man vill ha ut av sitt liv. För mig fungerar verkligen boken, jag blir inspirerad när jag kan kryssa av något som jag har klarat av. Då får jag extra energi och vill genast försöka uppnå fler mål.

 

Boken är indelad i två delar. Den första delen är mina mål för året. I början av varje nytt år skriver jag ner en lista på mellan 10 och 15 mål som jag vill klara av under det kommande året. Tanken är inte att jag måste klara av alla, de ska inte vara för lätta, istället ser jag genom vilka mål jag klarat av när året är slut och om jag tycker att det är för få så är det bara att jobba hårdare nästa år!

 

Den andra delen av boken är mål och drömmar i livet, alltså sådana saker som inte är tidsbestämda. Den här listan tar jag fram då och då för att fylla på med nya saker jag kommer på.

 

Jag kan verkligen rekommendera alla att skaffa en drömbok! Gå till bokhandeln och köp en fin anteckningsbok och börja skriva. Det är så mycket lättare att nå sina mål och uppfylla sina drömmar om man har skrivit ner dem konkret i en bok. Lycka till! :o)

 

Min rosa drömbok med silvermöster på.

 

Som en liten inspiration, om det nu är någon som har problem att komma igång, så ger jag några exempel från min egen drömbok här nedanför:

 

- Springa Holmenkollstafetten

- Skaffa ett fadderbarn

- Bestiga Kilimanjaro

- Dyka med vithajar

- Gå en seglingskurs

- Cykla Rallarvegen til Flåm

 

Av det jag listat ovanför kan jag redan bocka av att jag har klarat två mål; Holmenkollstafetten och Kilimanjaro!


Tänd ett ljus!


Jag vill uppmana alla om att tända ett ljus under helgen för alla som har drabbats av de hemska sakerna som skedde här i Norge igår... Skänk en tanke till alla de som har förlorat nära och kära på grund av en sjuk människas handlingar.

Bombdåd

Det är helt ofattbart, men det har skett ett bombdåd i Oslo i eftermiddag... I fina lilla Oslo. Det är knappt så att jag kan förstå att det är sant det som hänt. Det är kaos i delar av byn och man hör sirener nästan hela tiden. Helikoptrar flyger över staden... Det är som på film!

Det var alltså en bombladdning som blev sprängd utanför regeringskvarteret vid halv fyra tiden i eftermiddag. Samtidigt som det skedde var jag på väg hem från jobbet. Jag hörde inget själv eftersom jag satt på bussen. Sen var det en som satt bredvid mig som fick ett telefonsamtal och då hörde jag att det var något som hade hänt.

När jag steg av bussen såg jag massor av folk som snackade i mobilen och jag hörde något om en explosion. I matvarubutiken snackade folk i kön om det hela. Direkt jag kom hem gick jag in på internet och såg de förödanade bilderna på Aftenpostens hemsida. Det ser ut som bilderna kommer från ett krigsland, hus med krossade glasrutor och massor av bråte på gatorna...

Som om detta inte var nog så har det också varit skottlossnig på Utøya som är en ö där de har sommarläger för barn och ungdomar. Fyra personer uppges vara skjutna... Ett samband med bombdådet kan ses eftersom folk från regeringen varit där i dag och hållt tal. I morgon skulle statsministern ha rest dit.

Ja, man undrar ju vad det är som händer...

Tack alla ni omtänksamma människor som har hört av er till mig för att kolla så att jag har det bra! :o) Er omtanke värmer!

Sommar i Norrbotten

Njuter av en härlig sommardag i Norrbotten. Jag befinner mig hemma hos mamma och pappa. Kusinerna är på besök och vi har precis tänt grillen för att få den perfekta glöden till vår grillmiddag. Jag har hjälpt mamma att skörda dagens mogna jordgubbar från landet som ska bli till en god efterrätt.

Tidigare under dagen var vi inne i byn och gick en sväng på marknaden. Ingen av oss köpte något speciellt men vi stannade och åt tacobuffé på våra släktingars café.

Nu bjuds det på alkoholhaltig slush som fördrink medan vi väntar på grillglöden. Sedan blir det en omgång kubb, nu när pappa har slitit och klippt gräset på vår kubbplan. Senare ikväll blir det en tur in till samhället och ett besök i öltältet.

Tidigare i veckan har jag och brorsan också hunnit med en fjälltur till Treriksröset. Vi hade en väldigt fin tur och vädret visade sig från sin bästa sida! På vägen hem var vi och hälsade på mormor och morfar. Vi har också varit en sväng till Jockfall och träffat farmor. Vi tog med henne till serveringen och åt lax till lunch där.

Iron Maiden


Det är första dagen på min lilla semester idag och jag sitter just nu hemma och käkar Death Mints som jag köpte på en Rockshop i Göteborg förra fredagen.

Tidigare idag träffade jag Linda och vi var lite kulturella och gjorde ett besök på Forsvarsmuseet Akershus fästning. Det var ett intressant museum som kan rekommenderas!

Annars är vi lite trötta och slitna idag efter gårdagens Iron Maiden konsert i Telenor Arena. Kvällen var fantastisk! Det hela började med Alice Cooper som förband och han var riktigt bra! Han har jag velat se live och nu "ingick" det liksom i Maidenbiljetten. :o) Dessutom hade han en väldigt snygg gitarrist som jag blev lite kär i!

Sedan kom Iron Maiden upp på scenen och de körde exakt samma låtar som under Ullevikonserten som jag och brorsan var på förra helgen, så då kunde jag ju hänga med lite extra! Vi hade ståplatser och stod ganska nära scenen så det blev ett väldigt bra drag och massor av allsång! Grymt kul, men dock extremt varmt!

Efter konserten tog vi bussen in till centrum och gick till Rock In som är en bar som bara spelar hårdrocksmusik. Vi hade grymt kul där och det var massor av folk som varit på Maidenkonserten där. Vi blev kvar där tills de stängde kl 03, så jag kom inte i säng förrän närmare kl 04 i morse... Som tur var hade jag tagit ledigt idag så då kunde jag ändå sova ut innan jag skulle möta Linda.

Jag hade inte med mig kamera på någon av årets konserter så jag bjuder istället på en länk till bilderna som jag tog förra året när jag och brorsan såg Maiden i Bergen. Länk till inlägget finns HÄR.

Pippitröja

Idag skedde något farligt som inte får bli till en vana... Jag var ute på en minishoppingtur under lunchen. Det är ju lite dumt att vi har Devollprojektkontor i samma byggnad som Skandinaviens största shoppingcenter. Hehe...

Egentligen skulle jag leta efter ett par Converse, men jag hittade inte rätt storlek i den färgen jag vill ha. Ska det vara så svårt att hitta ett par gråa Converse i storlek 35?? Jag har letat i Göteborg, Borås och Oslo utan framgång... :o( Converse är tydligen bara för bigfoots!

Jag gick dock inte hem helt lottlös! Jag hittade nämligen en pippitröja eller snarare en tunika i en fin ljusrosa färg från svenska Jumperfabriken. Den var på halva priset så jag slog till! :o)


Hemmakväll

I helgen var jag och brorsan på Hemmakväll och hyrde tre filmer. Vi hade egentligen bara tänkt hyra två, men så hade de ett erbjudande där vi fick hyra den tredje gratis. Här kommer en liten filmrecension:


Himlen är oskyldigt blå

Filmen utspelar sig i Sandhamn i den Stockholmska skärgården. 17-åriga Martin får ett sommarjobb som servitör hos krögaren Gösta. Vad han inte vet är att han kommer att bli inblandad i en knarkskandal innan sommaren är över.


Filmen är inspirerad är verkliga händelser på 70-talet med Sandhamnsligan som tillverkade och sålde knark i Kungliga Svenska Segelsällskapets lokaler ute i Sandhamn. Jag gillar verklighetsbaserade filmer och denna var inget undantag.

Tärningskast: 5

Seglarhotellet i Sandhamn som jag faktiskt besökte i höstas.



The Tourist


Filmen handlar om Frank som är turist i Venedig. På tåget möter han den vackra Elise som han blir förälskad i. Det visar sig att hon drar in honom i en dödlig lek, som har ett lite oväntat slut.

Johnny Depp och Angelina Jolie i huvudrollerna och filmen utspelar sig i Venedig. :o) Jag tycker att den är riktigt underhållande!

Tärningskast: 5


The King's Speech


Kung Georg V dör och hans äldsta son blir ny kung i Storbritannien. Efter kort tid avsäger han sig tronen till sin yngre bror som blir kung under namnet Georg VI. Problemet är dock att Georg VI inte tycker om att göra offentliga framträdanden eftersom han stammar. Många läkare har försökt att bota problemet utan att lyckas. Sedan kommer den självlärde logopeden Lionel in i bilden och han använder sig av ovanliga metoder i sin behandling.


Denna film är ett sömnpiller enligt mig. Det händer alldeles för lite och dessutom är filmen ganska lång... Nej, den är inte alls bra.

Tärningskast: 1

Sommarnyheter!


Jag har testat sommarens nyheter från Läkerol, denna sommar med brasilianskt tema. Tyvärr så föll ingen av dem mig i smaken...

Läget annars? Jo, jag kom hem från Göteborg och Borås igår. Dumpade väskan på golvet och satte mig framför datorn. Där blev jag sittandes fram tills efter kl 24, vilket är i senaste laget eftersom jag stiger upp före kl 06 när jag ska till jobbet. :o( Jag har bara så många fina vänner som hade lust att snacka med mig, något som jag är oerhört tacksam över. :o) Trots att jag var trött så gick arbetsdagen ändå fort idag!

Jag hade annars en fantastisk helg i Sverige. Hängde med brorsan, sov över på den gamla segelbåten Barken Viking, var en sväng på stan i både Göteborg och Borås, besökte Borås djurpark och kronan på verket var förstås Iron Maiden konsert på Ullevi.

Nu har jag startat tvättmaskinen och så ska jag försöka röja upp lite här hemma. I morgon kommer Linda på besök och vi ska laga tacos. Sen blir det lite uppladdning med Maiden låtar inför konserten på onsdag som är här i Oslo. Hehe, två Maiden konserter på mindre än en vecka. :o) Jag är galen!





RSS 2.0