Flygplatsshopping

På sistone har jag varit ute och rest en del och har då tillbringat en del tid på både Arlanda och Gardermoen. Ett bra sätt att fördriva tiden med är att gå runt och kolla i alla tax free butiker. Jag märkte att det bästa för min ekonomi är att jag inte får ha alltför god tid mellan flygningarna eftersom jag hittar massor av saker att shoppa.

Det jag shoppat på sistone förutom diverse alkoholhaltiga drycker är en militärgrön laptopväska, en vit T-shirt med tryck och nitar på samt choklad från Åre Chokladfabrik. Åh, jag älskar verkligen lyxig choklad!





Ice Age

När jag var i Sverige förra helgen såg jag att det hade kommit en ny spännande glass som jag såklart var tvungen att testa. I Sverige säljer GB Glace denna säsong två olika sorters Ice Age glass.

Den ena som jag testade är en citronsorbetglass. Det som är lite kul med den är att den innehåller gömda vingummin som har formen av ekollon. :-) Precis som min lille idol Scrat brukar gömma ekollon i isen. Jag är en sorbetälskare så denna glass föll mig i smaken (även om GB´s sorbet nästan är som isglass). De gömda ekollonen däremot var bara en kul detalj för de smakade inte så gott, men det var inte så många av dem heller.

Den andra glassen orkade jag inte testa för den såg så tråkig ut, förutom förpackningen då. Vanlig vaniljglass med jordgubbssås är det i allafall. Den får ni testa själva om ni vill.

När jag kollade årets glassutbud i Norge hittade jag också en Istid glass (som Ice Age heter här). Det är en isglass med mango och päronsmak som visade sig vara väldigt god. Tycker dock att den är onödigt dyr, 17 NOK för en isglass. :-/

  
Bilder från GB Glace respektive Diplom Is.

Jag ser verkligen fram emot att se Ice Age 3. De två första filmerna var så bra och jag tycker så mycket om lille Scrat. Filmen har premiär på bio till sommaren.


Bild från Oslokino.

Bröllop

Förra helgen var jag på bröllop utanför Umeå. En av mina vänner som jag studerat tillsammans med i Umeå gifte sig. Hon var så fin och hade en vit klänning utan axelband med lite broderier på.

Själva vigseln hölls i kyrkan och de hade gjort sitt bröllop personligt genom att ha mycket egna musikinslag. Brudgummen spelade själv gitarr och sjöng en sång som han hade skrivit till min vän när de träffades. Så gulligt! 

Efter vigseln åkte vi till församlingsgården där bröllopsfesten hölls. Vi bjöds på en trerätters meny bestående av:

Förrätt
Buffalomozzarella med prosciuttolindad ruccola

Huvudrätt
Grillad strutsfilé med Jamie Oliver potatis och tryffelsås

Efterrätt
Pannacotta Surprise

Maten var god och jag fick smaka strutsfilé för första gången. Det påminde helt klart mer om kött än om fågel. Till middagen serverades det rött vin och jag som inte brukar gilla rött vin tyckte ändå att vinet var helt okej. De hade också ordnat med en egen bar där man till ett väldigt lågt självkostnadspris kunde köpa lite andra drycker.

Efter middagen serverades det kaffe och bröllopstårta. Tårtan var fin och fick godkänt betyg av mig som är intresserad av tårtdekorering. Ser fram emot att dekorera en bröllopstårta en dag.

Vi blev också underhållna av ett cover band som spelade. Vi dansade och hade kul. Sedan drog jag även på efterfest med brudgummens syskon och några andra av deras vänner. :-)

Det blev ett jättefint bröllop och jag hade riktigt trevligt!

  



Present som innehöll ett bröllopsalbum.


Klänningen som jag hade på mig.

Våfflor

Jag insåg att jag missat Våffeldagen i år igen! Någon måste hjälpa mig att hålla koll på alla traditioner. :-) I Norge har man dock inte någon våffeldag. Dessutom gillar norrmännen att äta våfflor med brunost och römme (typ creme fraiche)... Inte gott alls enligt mig!

Till frukost idag lagade jag och en kompis i allafall våfflor och jag bjöd på den svenska varianten med sylt och grädde. Mmm, gott var det! Måste passa på att laga våfflor nu när jag har tillgång till ett våffeljärn, för jag har ju inget eget.

Nu väntar en promenad i det underbara vädret. Det är riktigt fint vårväder med strålande sol från en klarblå himmel.

Earth hour

Ikväll kl 20:30-21:30 är det Earth hour vilket innebär att WWF uppmanar alla att släcka lyset i en timme. Initiativet startades av WWF år 2007 och förra året deltog över 50 miljoner människor. I år ska jag och en kompis också vara med i denna klimatmanifestation och nu har vi tänt en massa stearinljus.

För övrigt blir det en lugn TV-kväll idag med trevligt sällskap. Kanske ska vi också se en film. Vi får se!


Bild från WWF.

Karneval

I morgon kväll har vi fest på jobbet och denna gång ska vi ha karneval! :-) Från maskinavdelningen där jag jobbar är vi sju stycken som ska gå och vi ska ha gemensamt tema och klä ut oss till vita kaniner. Hehe,  jag ser fram emot att se chefen i kaninoutfit.

Totalt är vi över 200 personer som ska på festen och det blir spännande att se vad alla klär ut sig till. Ska ta med min kamera och försöka komma ihåg att ta lite bilder. Hörde lite rykten i korridoren om att någon skulle klä ut sig till arab och en annan till ko. :-) Tror det kommer bli en riktigt trevlig kväll, sen är det aldrig fel med massor av gratis mat och dryck!

Kanske jag visar någon bild sen, vi får se... Det kan hända att de måste censureras ifall jag skulle se ut som Playboy bunny. Fast det kanske är lite olämpligt på en firmafest. Hehe...

Sommarklänning

Efter jobbet idag tog jag en tur på stan i Oslo. Jag hade fått en inbjudan till VIP shopping på Esprit store med en rabattcheck... Tyvärr så hittade jag inget som jag ville ha. Haha, bara för att jag hade rabatten för annars så brukar jag jämt hitta något när jag är där.

Köpte istället en vit stickad cardigan som var på halva priset på Gina Tricot. Provade också några sommarklänningar och är lite sugen på att köpa en, men jag måste fundera lite på vilken jag vill ha. I förra veckan kom jag och en kompis fram till att jag har så lite färgglada kläder, mest vita och svarta. En av klänningarna jag provade var dock ceriserosa vilket kanske är lite väl färgglatt för mig. Eller? Jag är lite orolig för att jag ska se ut som Nasse i den eftersom den är randig. :-) Annars har de lite mer vardagliga klänningar i ljusrosa och ljunglila som jag också gillar. 


Sommarklänning eller Nasseskjorta?
(Bild från Gina Tricot´s hemsida)

Umeå

Hade en riktigt trevlig helg i Umeå! :o) Det började med att jag på fredagen reste till Umeå och kom fram ganska sent på kvällen. Min gulliga väninna Anna och hennes pojkvän mötte mig på flygplatsen. Sen åkte vi hem till deras nya lägenhet som jag inte hade sett innan. Den hemska branden som var i Umeå under julen totalförstörde deras gamla, så de har varit tvungna att bygga upp sitt hem från grunden. Måste säga att de har gjort det bra för lägenheten var fin och hemtrevlig.

Fredagen började med att vi åt frukost och sedan åkte vi ner på stan. Hade sån tur att min väninna inte skulle på jobbet så då fick vi verkligen tid att umgås. Lite shopping blev det. :o) Jag köpte en vit Peak tröja (en sån som man kan ha över en skjorta). Måste passa på nu när valutakursen är till min fördel! Svenska kronan har tappat en hel del på sistone men den norska håller i sig. Förutom tröjan blev det lite småsaker som nagellack, örhängen och några armband. Till lunch köpte vi sallad och sen åkte vi tillbaka hem.

Resten av fredagen ägnades åt förberedelser inför bröllopet jag skulle på under lördagen. Min klänning skulle strykas och så ville jag prova min outfit under överseende av min väninna. Senare på kvällen var vi ute och åt på en restaurang i närheten. Kvällen tillbringades sedan framför TVn med Ben & Jerry´s glass. Testade två nya smaker som nu ska utvärderas i mitt pågående Ben & Jerry´s test!

Lördagen steg jag upp ganska tidigt för att bege mig ner på stan där jag skulle bli sminkad på Make Up Store. Det var första gången jag gjorde det och nu passade jag på att göra mig lite fin inför bröllopet. Det är så bra med Make Up Store att man får köpa make up produkter för hela den summan det kostar att sminka sig... Så man får i princip sminkningen gratis om man som jag ändå hade tänkt köpa några produkter. Jag valde en concealer med tre olika nyanser, en eyeliner i kakform med pensel till och ett litet fodral att förvara småsaker i. Allt detta plus sminkningen för 500 svenska kronor är riktigt prisvärt. ;o)

Något blygsamt shoppingresultat från Umeå.

Sen blev jag hämtad på stan och skjutsad till en fotograf där jag bokat tid för en fotografering. Jag levde lyxliv hela helgen och mina vänner passade upp på mig! Efter fotograferingen skulle jag ta bussen till en annan vän som skulle med på bröllopet. Såklart så missade jag bussen och fick gå från fotografen till honom... Nåja, det gick ju bra. När jag kom fram gjorde vi oss i ordning och sedan tog vi bilen till Robertsfors som ligger en bit utanför Umeå. Det var nämligen där bröllopet skulle vara. Eftersom det hade blivit krångligt att ta sig tillbaka till Umeå hade mina snälla vänner ordnat så att vi kunde övernatta på ett nedlagt vandrarhem.

Tidsoptimister som vi är så kom vi såklart iväg ganska sent, men vi hann fram i tid. Vi hade dock endast 10 minuter till godo när vi kom till kyrkan. Bröllopet var riktigt trevligt! Ska berätta lite mer om det i ett annat inlägg.

På söndgen körde vi mot Umeå och kom fram lagom till lunchtid. Vi köpte pizza (som är tusen gånger godare i Sverige än i Norge) och slötittade lite på TV innan det var dags att åka hem.

Tack mina vänner för en underbar helg!

Paket

När jag kom hem idag hittade jag ett paket i brevlådan! Jag älskar att få post och speciellt paket, så spännande. Paketet var från min underbara vän Therese och innehöll en söt liten nalle och en foto- eller memolappshållare samt ett kort med texten: Kompisar för alltid... självklart!

Tack så jättemycket vännen! Det gjorde mig så glad och innehållet var verkligen hur gulligt som helst. Min nya lilla vän sitter numer på sängbordet och ser söt ut.





TV-kändis

Nu är jag tillbaka. :-) Det var ett tag sedan jag bloggade och det beror på att internet inte har fungerat här i lägenheten och att jag även varit i Umeå i helgen. Ska berätta mer om min Umeå-weekend senare.

Efter jobbet idag var vi ett gäng som åkte in till Oslo och gick ut och åt på en thailändsk restaurang på Majorstuen som heter Yaya´s. Det var ett häftigt ställe med strandrestaurangsinredning och (den svenska) personalen såg ut att vara på väg till beachen.

Maten var supergod så jag kan verkligen rekommendera det stället. Såg att de dessutom har en till restaurang i stadsdelen Vika. Jag måste säga att jag verkligen gillar thailändsk mat. Vi åt en mixmeny som bestod av friterade jätteräkor, kyckling med paprika, vårlök och cashewnötter samt fläskfilé med grön curry, kokosmjölk och grönsaker. Till det serverades det såklart ris och sen till dessert jordgubbs- och ananassorbet.

Sen startade jag min nya karriär som TV-kändis. :-) Vi var nämligen med i publiken under inspelningen av 20 spørsmål (20 frågor) som är ett norskt radio- och TV-program. Programmet går ut på att en panel med fyra deltagare ska komma fram till ett ord (som TV-tittarna och publiken får se). De ställer frågor till en programledare och han ska vägleda dem mot ordet.

Jag var lite skeptisk i början eftersom jag aldrig hade hört talas om programmet, men alla andra verkade såklart känna till det. Nu kan jag i allafall säga att det var ganska kul att vara med. En lite annorlunda grej som jag aldrig hade kommit på att göra själv!


Nu måste jag börja titta på TV om jag vill se min egen medverkan. De var tyvärr inte säkra på exakt när programmet skulle sändas så min TV-debut kanske dröjer ett tag. Tyvärr fick jag lite lite TV-tid... De svepte bara kameran över publiken två gånger, men om någon ser det så satt jag i mitten och hade svart kavaj och vit tröja på mig! :-)


Jordanien

Jordan
Karta från Mapquest.

Under vår resa till Jordanien bodde vi i Aqaba som är en kuststad vid Röda Havet. Vi åkte på tre utflykter för att få se lite mer av landet och det absolut bästa med resan var besöket i klippstaden Petra.

Jordanien är ett muslimskt land med ungefär 5 miljoner invånare. Landet är dock ett av de mest liberala muslimska länderna. Huvudstaden heter Amman och valutan är jordanska dinarer. Landets yta täcks till stor del av öken. Klimatet är soligt och torrt vilket minskar risken för regn även vintertid.

Landet är ett relativt nytt resmål för oss än så länge och en av de stora anledningarna att besöka Jordanien enligt mig är för att se den fantastiska klippstaden Petra. Att det är ett solsäkert land talar också för Jordanien, men om det är det enda man är ute efter så är prisnivån lägre i exempelvis Egypten som också har liknande klimat.

Jag kan helt klart rekommendera ett besök i Jordanien främst till alla som redan har varit i Egypten!

Jag ska berätta för er om resan i tre olika inlägg som jag har valt att dela in i Aqaba, Petra respektive Döda Havet.

Min födelsedag

Detta år firade jag min födelsedag tillsammans med min familj på Arlanda. Jag och brorsan åt middag tillsammans på en italiensk restaurang innan mamma och pappa sedan anslöt. Vi checkade in i vårt lilla rum på Rest and Fly där vi skulle sova en natt i väntan på flyget till Jordanien.

Jag fick så fina födelsedagspresenter. En liten Miranda nalle med en tillhörande mugg, en tårtkniv, salt- och pepparströare i form av en ängel och en djävul och ett kort.

Här hemma hittade jag också ett till fint kort som jag fått av en vän i brevlådan. Tack så mycket allihop för de fina presenterna och alla grattishälsningar på sms och facebook!

Mina fina födelsedagspresenter.

 

Semester

Nästa vecka har jag semester! Direkt efter jobbet på fredag åker jag till Arlanda för att träffa min familj. Vi ska sova en natt på Rest and Fly och på lördag morgon åker vi vidare till Jordanien. Vi reser iväg tillsammans för att fira mamma som fyller år. Destinationen är Aqaba som ligger vid Röda Havet i södra Jordanien.

Vi ska bo på ett fint fem stjärnigt hotell som ligger alldeles vid havet. Planer finns på att göra några spännande utflykter för att se den rosa världsarvslistade klippstaden Petra, bada i Döda Havet och kanske också göra en snorkeltur i Röda Havet.



Hotellets poolområde. Bilden kommer från Apollos hemsida.



Fototävling

Vi har haft en fototävling på jobbet. :-) Anledningen till det var att vi skulle göra om lite i de gemensamma utrymmena på vår avdelning och hänga upp lite nya tavlor. En av cheferna bestämde då att vi skulle ha en fototävling och att de bästa bilderna skulle förstoras upp och bli canvastavlor.

Temat var såklart vattenkraft och helst med inriktning mot maskinteknik. Jag som tycker om att fotografera hade några bra bilder som jag tagit i samband med olika jobbuppdrag. Jag lämnade in dem och en av mina bilder vann! Det var en bild på en kraftverksdamm med utskovsluckor som man tappar vatten ur.

På vårt månadsmöte igår fick jag mitt pris som bestod av ett första hjälpen kit i resestorlek och en sån superlätt och snabbtorkade resehandduk i microfiber från norska Bergans. :-) Vilket bra pris! Perfekt att ha när man ska ut på tur eller på resa.


Västerbottenpaj

Ska bjuda en vän på middag idag och håller på att göra en västerbottenpaj. Har ju lovat för ganska länge sedan att jag ska dela med mig av ett bra recept på västerbottenpaj. Tycker om att skalet har lite citronsmak. Här kommer receptet:

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
rivet skal av en citron
(1 msk vatten)

Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar

Mät upp mjöl och blanda med kylskåpskallt smör. Tillsätt rivet citronskal, eventuellt vatten och arbeta ihop till en deg. Täck över degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylskåp.

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10-15 minuter i 225 grader. Sänk sedan värmen till 200 grader.

Vispa äggen till skum och blanda med gräddfil. Tillsätt riven ost, salt och peppar. Grädda i ungefär 25 minuter.


Norefjell

Hade en underbar dag igår tillsammans med några vänner i slalombackarna i Norefjell. Vädret var fint. På förmiddagen var det soligt, men sen blev det dock lite mer mulet fram emot eftermiddagen. Fina förhållanden i backarna var det också, men lite isigt på vissa ställen. Hittade två röda backar som ligger uppe på fjället som jag verkligen tyckte bra om!

Upptäckte en sak när vi kom fram till Norefjell... De stavar som jag hade med mig var inte mina egna. :-) De är längre än mina och så ser de lite annorlunda ut i designen. Jag och en tjej som var med på den förra skidturen har råkats byta stavar med varandra. Haha...

Fin utsikt från toppen.

løypekart.jpg
Pistkarta från Norefjells hemsida.


När vi kom hem så hade vi After Ski. Vi lagade tacos och drack norska After Ski öl. :-) De har så snygg förpackning och snygga etiketter med skidbilder på. Alla var så sjukt trötta så vi orkade inte gå ut. Från början var planen att eventuellt gå ut i Oslo senare på kvällen. Vi hade i allafall en riktigt trevlig skiddag!


 
Vi hittade riktiga After Ski öl i en butik längs vägen hem.

Han er faktisk ikke interessert

I fredags var jag på bio med ett tjejgäng. Vi såg en typisk tjejfilm som på norska heter Han er faktisk ikke interessert. Konstigt att filmen heter något annat på filmaffischerna... Den engelska titeln är He's just not that into you. Kan väl tillägga att det inte var jag som valde film, men jag ville vara lite social och samtidigt ge den filmen en chans. :-)

Filmen handlar om hur tjejer misstolkar killarnas signaler och målar upp bilder som inte är sanna. Det är många kända skådespelare med och filmen är smågullig och tjejig. Vissa saker är lite kul att se och ibland så är igenkänningsfaktorn stor, men i stort så är det inte en film att se på bio enligt mig.

Det är samma manusförfattare som gjort Sex and the City och eftersom jag inte gillar varken den filmen eller serien så kanske det är naturligt att denna film inte riktigt faller mig i smaken.

Betyg på filmen: ♥♥

Han er bare ikke interessert
Bild från www.oslokino.no





RSS 2.0