Tisdagstema - Ljus

Veckans tisdagstema är ljus. En kväll i höstas lyckades jag fånga det fantastiska ljuset när solen var på väg ner över Oslofjorden.


Nordmarka på skidor


Efter fredagens skifest blev det en ganska lugn lördag. Jag tog mig en tur upp till Holmenkollen där jag åt brunch ute i solen och tittade lite på VM i hundspannsköring. :o)

Söndagen fortsatte med skidtema! Marte hade kommit på den briljanta idén att vi skulle åka skidor genom Nordmarka. Jag sa att jag var på och innan jag ens hann tänka över det hela hade Marte beställt plats på skidföreningens skidbuss till Ringkollen... Då var det bara för mig att möta upp!

Tidigt på söndag morgon, ja vi var ju tvungna att ställa om klockan - så tidigt blev det, begav vi oss iväg med buss mot Ringkollen. Bussresan tog ungefär en timma. När vi kom fram blåste det lite kallt och vi var motvilligt tvungna att lämna den varma skidbussen. Nu fanns det ingen återvändo, för att komma hem så måste vi åka skidor!

På med ett tjockt lager klister under skidorna och sedan var vi redo att starta skidturen. Stundtals under dagen var jag väldigt skeptisk till det hela och tyckte att det var en otroligt dålig idé, men vi tog oss fram. Spåren var hårda och isiga. Ute på alla små sjöar vi skulle över var det bara blankis. Skidsäsongen lider verkligen mot sitt slut här.

Vi gjorde ett stopp längs spåret och åt vår medhavda matsäck och vilade oss lite och sen kändes allt mycket bättre!

Efter en liten omväg, på grund av en mindre kartläsningstabbe, nådde vi så småningom delmålet som var skidföreningens stuga Kikutstua där vi gick in en stund.

Sedan bar det av vidare via Kobberhaughytta mot Frognerseteren där Holmenkollbanan, som skulle ta oss ner till Oslo, väntade. Vi kom fram trötta som få och när vi är precis framme vid tunnelbanan stängs dörrarna och den kör ifrån oss... :o(

Medan vi väntade på nästa tunnelbana kunde vi glatt konstatera att vi hade klarat av dagens skidtur och Martes GPS-klocka visade att vi åkt otroliga 44 km!!! :o) Då kände jag mig verkligen stolt över mig själv!

På tunnelbanan hem kunde jag och Marte trött konstatera att nästa långtur på skidor får vänta tills det är "blå extra" före igen! Vi har fått nog av klister och isiga backar för ett tag!

Alpinanläggningen vid Ringkollen.


Marte checkar kartan.


Oops, vart tog skidspåret vägen??


Kikutstua


Kobberhaughytta


Skifest


I helgen har jag verkligen haft skidtema! Det startade i fredags då jobbets årliga Skifest gick av stapeln. Jag var med och arrangerade festen i år. Vi höll till i Fossum skiklubbs lokaler.

Arrangemanget startade med skidåkning i väldigt isiga spår... Det fanns både seriösa och oseriösa alternativ för att ta sig runt 4 kilometers spåret. Vi hade dam- och herrklasser i olika åldersindelningar på tid och även en idealtidklass där du skulle komma så nära som möjligt en förutbestämd hemlig idealtid. :o)

Jag lyckades vinna den yngsta damklassen på tid! Hehe, det var bara jag som deltog i den så jag behövde väl kanske inte anstränga mig så allra värst... Jag koncentrerade mig mest på att servera varm alkoholhaltig dryck ute längs spåret för de mindre seriösa deltagarna som var med i idealtidklassen.

Vi grillade och hade det trevligt ute längs spåret och hejade på de seriösa skidåkarna som var med i tävlingsklasserna när de kom förbi.

När vi var färdiga med grillningen åkte vi tillbaka till klubbhuset. Efter dusch och ombyte var det dags för middag och sedan prisutdelning! Förutom en medalj fick jag också en termosmugg.

Efter prisutdelningen kom en inhyrd DJ och spelade för oss till sent på natten. Det blev ett riktigt lyckat arrangemang!

Earth Hour 2011

Ikväll kl 20:30 är det dags för Earth Hour 2011! Alla uppmanas att delta i denna klimatmanifestation genom att släcka ljuset i en timma.


Eggedal

I helgen var jag i fjällen tillsammans med några av grabbarna på avdelningen. :o) En av killarna har en stuga i närheten av Eggedal som ligger två timmars biltur från Oslo.

Vi åkte upp efter jobbet på fredag. På lördagen var vädret helt fantastiskt och vi var ute på en nästan 6 timmar lång skidtur. Ungefär halvvägs stannade vi och åt lunch i solen. Vi avslutade turen med att ta oss upp på en fjälltopp för att få njuta av den fina utsikten! Uppe på toppen som vi var på står det en Madonnastaty!! Vem orkade släpa upp den dit!?

På kvällarna var det stugmys med god mat och dryck, gitarr och allsång. Vilken fantastisk helg jag har haft! Killarna på jobbet är ju för härliga! :o)

Vi startade i skidspår för att sedan bege oss ut i härlig orörd snö!


Utsikt mot Gaustatoppen (toppen till vänster om molnet).


Utsikt mot Norefjell.


På väg upp. Sista biten upp mot toppen var vi tvungna att

ta av skidorna och gå, för all snö hade blåst bort.


Uppe!


Uppe på toppen står denna Madonnastaty.


Lördagsmiddag i stugan.


Cielo

När jag var i Trondheim så var jag och Sofi ute på stan en sväng. Jag passade på att köpa en födelsedagspresent till mig själv. :o) Efter rekommendation från Sofi föll valet på chokladpraliner från Cielo som tillverkas i Trondheim.

Idag känner jag mig på osedvanligt bra humör för jag har spännande planer på gång. Det är värt att fira, så nu har jag tagit fram den goda chokladen som jag köpte! Det går att ha en sämre måndagskväll än jag har just nu!


Jag kan verkligen rekommendera chokladen från Cielo! De säljer glass också, den får jag testa nästa gång jag är i Trondheim! :o)

Fairytale Cupcakes

I Trondheim finns det ett mysigt litet café som heter Fairytale Cupcakes. De har specialiserat sig på muffins i olika färger och former.

När jag var och hälsade på Sofi, den helgen som jag fyllde år, var vi dit och köpte muffins som alternativ till en födelsedagstårta.

Fyra smarriga muffins med smak av hallon, citron och passionsfrukt blev det. Det största problemet var att välja vilka smaker vi skulle ha!

Fairytale Cupcakes har en gullig hemsida också med några bilder från caféet. Om det är någon som har vägarna förbi Trondheim så kan ett besök rekommenderas!


Efter Skid-VM...


VM-chipsen är uppätna... Skid-VM är över... Vad händer nu??

Det är en vecka sedan skid-VM avslutades och det känns faktiskt lite tomt här i stan efter att jag blivit van med alla människor och allt ståhej som varit. Fast det är också rätt skönt, nu kan jag gå på stan utan att behöva sick-sacka mellan alla folk.

Det blev ju ett riktigt bra VM för Norges del med totalt 20 medaljer (8 guld, 6 silver och 6 brons)! Jag kan ju inte annat än vara glad för Norges skull, men jag saknade faktiskt medalj i herrarnas individuella backhoppning i stor backe... Det var lite synd, de norska hopparna gjorde bra ifrån sig i första omgången, men verkade inte klara pressen under den andra, och hoppade då betydligt sämre. Bästa norrman slutade på en sjunde plats. Backhoppning är förresten mitt nya intresse, det är så kul att se live!

Sverige gjorde också en godkänt insats och tog totalt 5 medaljer (2 guld, 2 silver och 1 brons). Jag befann mig på universitetsplassen och såg på när Kalla och Ingemarsdotter tog emot sina guldmedaljer och då var jag en stolt svensk kan jag lova!

Annars har det varit massa snack på jobbet och norrmännen har retat mig och upplyst mig om den där himla medaljstatistiken... Som om den skulle vara det viktigaste. ;o)

Jag sa lite skämtsamt till en av killarna på jobbet att jag inte hade haft det så lätt på jobbet de senaste veckorna, alla retas med mig när Norge slår Sverige... Hehe, han var inte helt med på att jag skämtade så han kom fram till mig och kramade mig och sa att jag inte skulle bli ledsen för de tyckte ju om mig och menade inget dumt. :o) Det är liksom väldigt typiskt norskt beteende.

Födelsedagspresent


Födelsedagspresent från mamma och pappa! :o) Idag har jag ju namnsdag kom jag på. Det måste firas!

Lyxfrukost

Vaknade upp till ett soligt och vackert Oslo. :o) Tog mig en tur till affären och köpte en riktigt god frukost, så nu sitter jag och njuter av tomatfoccacia, skyryoghurt med müsli, smoothie och vaniljlatte.

Varför denna lyxfrukost? Jo, jag försöker uppmutra mig själv eftersom jag ska jobba lite idag. Jag ska läsa och gå igenom kontraktsvillkor för leverans av maskinteknisk utrustning till Albaninenprojektet jag jobbar med. Hehe, jag räknar med att det är lika tråkigt som det låter...

En annan plan för helgen är att jag ska börja planläggningen av nästa tjejresa (eller jentetur som vi säger här). Jag och mina norska tjejer har nämligen kommit överens om att vi ska göra en ny jentetur till sommaren. Planen denna gång är en SPA-weekend (i motsättning till Kilimanjaroturen som vi var på förra gången) och det är jag som ska ordna det hela. Fick en påminnelse i torsdags om att jag borde ta tag i det nu... :o) Kanske bäst att göra det då!

Födelsedag

Nu är jag hemma igen! :o) I helgen har jag varit i Trondheim och hälsat på min väninna Sofi. Det var första gången jag hälsade på i huset som de köpte för ett tag sedan. Jag är så lättpåverkad, nu vill jag också ha ett hus att pyssla med. Hehe, jag som inte ens har tid med den lilla lägenhet som jag har nu. Det kanske inte är den bästa idéen...

I lördags var vi ute på stan och strosade runt lite. Vi köpte fantastiskt goda chokladpraliner från Cielo! :o) Cielo är choklad som tillverkas i Trondheim. De kan verkligen rekommenderas! Jag köpte med mig en ask hem som födelsedagspresent.

På lördagkväll var jag och Sofi ute och åt på restaurang Havfruen. Maten var fantastisk! Till förrätt åt jag en fisksoppa, till huvudrätt torsk med risotto och till efterrätt en chokladmoussekaka. Till det blev det ett glas med chablis. :o) Det bästa av allt var att Sofi betalade hela kalset! Det var min födelsedagspresent från henne! Tack söta du!

I söndags fyllde jag alltså år. Jag och Sofi hade köpt cupcakes från Fairytale Cupcakes som är ett litet café som inriktat sig på dekorativa muffins. Det var ett bra alternativ till tårta.

Svenskt guld!

Kom precis hem från universitetsplassen... Jag var och såg på när Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter tog emot guldmedaljerna efter dagens uppvisning i damernas sprintstafett! :o)

Det var sjukt mycket folk ute och jag kom ganska sent så jag var tvungen att armbåga mig fram för att kunna se något. Först var det lite underhållning i form av några sånger från Queen musikalen och sedan var det dags för prisutdelningen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var också där! Vilken stämning. :o) Den svenska nationalsången på det och jag kände mig som en riktigt stolt svensk där jag stod på Karl Johan!

"Du gamla, du fria, du fjällhöga nord..."





RSS 2.0