Hemsedal

Årets jobbtur till Hemsedal blev som vanligt en succé. :o) Jag kom precis in genom dörren och längtar efter min egen säng nu.

Jag var bara i backen på lördag och tyvärr blåste det stormstyrka så vi blev blästrade i ansiktet av isbitar och snö. Vi var nästan tvungna att staka ner för backarna på grund av den starka vinden... Det var bara två liftar som var öppna men vi var så glada och nöjda över att vi fick åka överhuvudtaget!

På lördagseftermiddagen blev det i vanlig ordning After Ski och det är så sjukt kul att vara på After Ski på jobbturen för då är vi 100 personer som känner varandra och det blir så bra stämning då!

På kvällarna var det stugfester, bubbelbad och bastu som gällde. Jag har haft en riktig toppenhelg! Hemsedal är helt fantastiskt.

Jag hade med kameran i år också, men jag har inte tagit en enda bild. :o) Det ser ju inte bättre ut än att jag har prioriterat andra saker. Jag bjuder på en bild från förra årets tur i stället!

Så såg det ut, minus det fina vädret.

Tisdagstema - Plats

Nu var det väldigt längesedan jag var med i fotoutmaningen Tisdagstema. Denna vecka är temat plats och jag väljer att visa en av mina favoritplatser på Island. Jag kan verkligen stå och titta på geysrarna i timmar utan att tröttna!

 


Nasjonalbiblioteket

Efter jobbet idag har jag varit på massage. :o) Vi har en så bra deal på jobbet att vi får gå på 30 minuters rygg- och nackmassage för bara 150 kr.

På vägen hem gick jag förbi Nasjonalbiblioteket. De har en utställning om A-Ha som jag ville se. Utställningen har pågått sedan oktober och visas bara i några dagar till. Jag är nästan ute i sista stund...

Några av A-Ha:s låtar väcker verkligen gamla minnen från 80-talet. Jag var ju inte så gammal då, men jag kommer ihåg Take On Me och The Sun Always Shines On TV. Jag hade de låtarna på ett gammalt "blandband" som jag tror min farbror som hade spelat in från radion. Hehe, det var tider det!

Nu ska jag snart klä på mig igen och gå bort till tunnelbanan. Ska förbi Marte en sväng tänkte jag.

Choklad :o)


Vad passar väl bättre en måndag som denna än att smaka några bitar ur min ask med handgjorda chokladpraliner. :o) Den fina julklappen som jag fick av brorsan.

Har haft en väldigt trevlig helg med brorsan som sällskap. Synd bara att helgerna går så fort och synd att inte brorsan bor i Oslo, det hade varit nåt.

På fredag åker vi till Hemsedal med jobbet. Vi är 100 stycken som ska med och det kommer garanterat att bli After Ski och massa fester i stugorna, en del skidåkning och alltför lite sömn, men också sjukt kul!

Frognerseteren

Kom precis hem från Frognerseteren. Det är smidigt att åka dit nu när ombyggnationen av Holmenkollbanan är färdig och tunnelbanan går ända till Frognerseteren.

Jag och brorsan åt middag på restaurang Finstua där uppe. Brorsan fyller ju år i veckan så jag bjöd honom på middag. Maten vi åt var superbra och det är väldigt mysigt där inne.

Brorsans födelsedagsmiddag bestod av: enbärsrökt fjällröding filé med persilje- och pepparrotspuré till förrätt, oxfilé med potatisgratäng, ungsstekta rotsaker och rödvinssås till huvudrätt samt kaffe latte och chokladkaka till dessert. Nu är vi sjukt mätta! :o)

Brownies

Jag och brorsan kom precis hem efter att ha varit ute på stan en sväng. Brorsan kom på att han ville baka brownies så vi köpte en brownies-mix. Nu gör han brownies efter ett norskt recept. :o) Hehe, brorsan är inte världens bästa på norska, men det blir säkert bra ändå!

Bröllopsfotografen

Jag har förresten sett en film i veckan, Bröllopsfotografen. Den följde med en Elle-tidning som jag köpte när jag var i Sverige i julas.

Filmen handlar om en kille som bor i en liten ort i Värmland. Han tycker om att fotografera och när han plötsligt blir av med sitt jobb på en fabrik som läggs ner i hemorten bestämmer han sig för att försöka försörja sig som fotograf. Av en slump hamnar han på ett överklassbröllop i Stockholm. Där möter han brudens syster som han blir förälskad i.

Jag måste säga att jag tyckte att den var sådär. Det var liksom inte så svårt att räkna ut hur det hela skulle sluta. Nja, den filmen var inget för mig ändå.

Vardagsliv

Nu har jag sakta med säkert börjat vakna upp från min resedröm. :o) Jag börjar komma in i vardagsrutinerna igen, även om mitt liv ändå inte är så himla inrutat.

Jag har varit duktig och varit på Elixia och tränat alla tre dagar denna vecka! Jag måste ju lägga på ett kol om jag ska klara Elixias utmaning i god tid innan tidsfristen, vilket var min plan.

Idag fick vi lön och i morgon har vi löningsfest på jobbet. Jag tänkte gå förbi en snabbis för att träffa lite folk, äta pizza och dricka en öl.

Senare på kvällen kommer brorsan hit. Jag ska möta honom på bussterminalen. Han ska stanna här över helgen och vi tänkte passa på att fira hans födelsedag som egentligen är om en vecka.

Jag har bokat bord för middag på Frognerseteren på lördag. :o) Jag ser väldigt mycket fram emot att äta där, det är så fint där uppe.

Max Manus


En av de bästa filmer jag har sett är den norska filmen om Max Manus. Norge är definitivt i skuggan av Sverige när det gäller filmskapande. Nästan alla svenska filmer går på bio i Norge, men de norska filmerna verkar ha svårt att komma över gränsen till Sverige.

Jag hade hört mycket bra om Max Manus filmen och efter att jag sett den själv kan jag bara hålla med. Nu köpte jag också filmen och gav bort den i julklapp till en kompis i Sverige. Han tyckte jättemycket om den och har sett den flera gånger!

Filmen handlar om motståndsgruppen Oslogjengen med bland annat Max Manus, Gregers Gram och Gunnar Sønsteby som under andra världskriget gjorde sabotage mot tyskarna och kämpade för ett fritt Norge.


Tidigare i höst var jag på Solliplass som ligger nära där jag bor och där finns en staty. Jag har sett den flera gånger förut men jag har aldrig gått fram och sett vem den egentligen föreställer. En man med en cykel liksom! Nu gick jag förbi och såg att det ju är en staty av Gunnar Sønsteby som var med i Max Manus motståndsgrupp. Se så mycket jag har lärt mig från filmen!


Jag har börjat skriva ner mina mål för år 2011, men jag är inte riktigt klar ännu. En sak som jag ska ha med på listan är en överenskommelse med Marte om att vi ska läsa minst 12 böcker under året. Alltså cirka en bok i månaden. Jag har därför köpt några böcker som jag har lust att läsa och en av dem är boken om Tikken Manus, som var gift med Max Manus.

Julklappar 2010

Jag tänkte visa vilka fina julklappar jag fick i julas. :o) Vi hade ett lugnt och trevligt julfirande hemma hos brorsan i Borås.

Det var första gången jag firade jul så långt söderut, men det gick bra. Det största orosmomentet var ju om det skulle finnas snö i Borås, för jag kan inte tänka mig en jul utan snö. Sen upplevde Borås en snörik vinter och det var mer snö än i Norrbotten!

Örhängen från SNÖ of Sweden


Handgjorda chokladpraliner


Två tårtböcker


En underbar klassisk klänning från Tiger of Sweden


Slalomhandskar


En gammal kaffekvarn

 

Jag är verkligen glad och tacksam över de fina julklapparna jag fick. Den gamla kaffekvarnen har pappa hittat på en återvinningsstation och jag har länge velat ha en sån och helst i mörkbrunt trä. :o) Nu önskar jag mig ett gammalt strykjärn så är min antikvitetssamling komplett!

 

När jag var på Kap Verde öarna för några år sedan köpte jag med mig kaffebönor hem. Tanken var att använda dem som dekoration, men jag måste provmala lite kaffe också. ;o)

Reiseliv 2011

Idag har jag varit till Lillestrøm på Reiseliv 2011 som är Norges största resemässa. Jag försökte som vanligt att begränsa mig själv och inte plocka på mig en massa broschyrer, utan bara samla information om resmål som jag väljer mellan att besöka det närmsta året.

Jag lyssnade också på ett föredrag om polarresor till Antarktis och Svalbard. Sjukt intressant! Sedan stod jag och pratade om Antarktisresor med en kille från ett reseföretag i Göteborg i minst 30 minuter. :o) Fick veta massa nyttiga saker inför en eventuell resa dit.

Synd att det kostar så mycket, annars hade jag inte tvekat en sekund att boka en Antarktisresa, men jag känner att jag måste fundera lite mer. Det är ju en av mina drömresor och jag vill verkligen göra det, så varför inte i år? Hmm, detta tål nog att tänkas på!

Planerade resor för 2011 är (så långt) en familjetur till Korfu i augusti och en weekend i Budapest med jobbet i september (vi får åka på en sån nöjes jobbresa vartannat år och nu är det dags igen).

Hemma

Nu har jag kommit hem efter en helt fantastisk resa i Tanzania med mina fina norska jenter. :o) Vi har haft det riktigt bra och resan avslutades med det som jag verkligen behövde, lugn och ro på paradisön Zanzibar!

Den 2:a januari 2011 är ett datum som jag aldrig kommer att glömma. Klockan 08:30 stod jag uppe på toppen av Kilimanjaro! Jag har klarat av ett av mina mål i livet! :o) Det var en väldigt fin tur dit, men också otroligt jobbig. Jag får tacka min vilja av stål att jag klarade det!

I morgon startar vardagslivet igen. Fast efter jobbet ska jag bege mig ut på stan en sväng och se om jag kan hitta något fint på januarirean som är i full gång. Efter det så är dock målet att spara lite pengar, för det har minst sagt varit en del utgifter på sistone.

Nu ska jag äta sushi till middag. Ett nytt sushiställe har öppnat på gatan där jag bor, ungefär 10 meter från min port. Farligt nära. Sedan är det dags att börja tvätta kläder! Det är ett stort projekt efter en Afrikaresa.





RSS 2.0