Friday

Idag är jag trött som få och sliten efter en lite stressig jobbvecka. Dagen idag ägnades mestadels åt förberedelser inför jobbresan till Albanien på söndag. Jag blev inte klar med allt så jag tog hem en del jobb som jag ska pyssla med några timmar i morgon.

Efter jobbet mötte jag upp en gammal klasskompis från universitetet som är i Oslo över helgen. Tillsammans med en kompis till honom gick vi till Friday´s på Aker brygge för att äta middag. Till efterrätt blev det en mudslide drink. :o) Trevligt att träffa honom igen! Han är ju pitebo och såna gillar vi!

I morgon kväll ska jag hänga lite mer med grabbarna. Vi ska förmodligen gå ut någonstans.

En tjejkompis från sommarens Afrikaresa är också i Oslo i helgen så jag hoppas på att hinna träffa henne också.

Birken - delmål

Idag kan jag definitivt säga att jag har nått ett av mina delmål inför Birkebeinerløpet. Jag har nämligen sprungit 18 km idag! Alltså bara ynka 3 km som fattas och de tar jag på ren vilja. :-)

Jag sprang från Sognsvann upp till Ullevålseter och ned igen samt avslutade med två varv runt Sognsvann. Från Sognsvann till Ullevålseter är det ca 5 km uppförsbacke så man nästan stapplar fram när man kommer upp. Helt mör i låren. Som tur är finns det en vattenkran däruppe och den är alltid mitt mål och motivationshöjare. :-) Haha, det krävs visst inte mer.

Jag och Marte har bestämt att vi ska gå ut och äta tre rätters middag på en finare restaurang här i Oslo som belöning om vi genomför loppet. Något ska vi ju ha efter att (frivilligt) ha sprungit på leriga skogsstigar i några timmar.

Uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev något och det beror på att det har hänt väldigt mycket den senaste tiden och jag har varit ute och flängt en massa. Så jag har egentligen massor att skriva om! :o)

Brorsan var och hälsade på för ett tag sedan. Vi åkte till Bergen för att gå på Iron Maiden konsert. Det var stort att få se dem live! Lovar att berätta mer om vår Bergentur framöver och visa lite bilder.

Jag har också varit i Stockholm i helgen och hälsat på en kompis från sommarens Afrikaäventyr. Jag var bjuden på fest på Blidö i Stockholms skärgård. :o) Det var väldigt trevligt!

I dag har jag varit på kajaksäkerhetskurs och övat mig på att välta med en kajak och ta mig upp igen. Att välta var inte svårt att få till men det är lite trixigt att ta sig upp igen. Det gick i allafall väldigt bra tycker jag och vattnet var inte alls så värst kallt. Kan väl tillägga att jag fick låna en våtdräkt, hehe...

Jag trodde att jag skulle tycka det var mer obehagligt att sitta fast upp och ner under vattnet i en kajak, men jag kände mig faktiskt rätt lugn. Bara att ta av överdraget som håller en fast och skjuta ifrån med händerna så kommer man ut och då flyter man upp till ytan.

Annars jobbar jag på som vanligt och nästa vecka åker jag mest troligt till Albanien jobbresa. Det ser jag fram emot eftersom jag har suttit på kontoret och skrivit rapporter ett tag nu.

Rwanda - Kigali

Rwanda - Le Pays des Milles Collines - De tusen kullarnas land - gör verkligen skäl för sitt namn. Landet är väldigt kuperat och det är även huvustaden Kigali som ligger utspridd på massa kullar.

 


Kigali besökte vi Kigali Memorial Centre som är ett minnescenter för folkmorden som skedde i Rwanda år 1994. Tusentals människor av folkslaget tutsi slaktades bland annat med machete av hutuerna. Detta var en hämnd eftersom hutuerna tidigare känt sig förtryckta av tutsierna.

Hutuer som på något sätt skyddade tutsier mördades också. Uppskattningsvis så fick ca 800 000 människor sätta livet till.


Vi besökte också Ntarama kyrkan utanför staden. Där skedde några av de mest brutala morden och över 5000 människor blev dödade på denna plats. Många av dem var barn och kvinnor.

Att besöka minnescentrena var en väldigt stark upplevelse. Det berör en verkligen att komma så nära inpå något så hemskt som har skett. Det är svårt att förstå hur människan kan vara så grym.


Dagarna i Kigali avslutades med ett besök på Hotel Des Mille Collines som är det riktiga hotellet som filmen Hotel Rwanda handlar om.

Hotellet är minst sagt en oas i Kigali. Utsikten från hotellets restaurang var fin och de serverade goda Gin and Tonics.


Rwanda

Sommarens Afrikaresa startade i Rwandas huvudstad Kigali. Från Kigali reste vi vidare till Gisenyi. När vi var i Gisenyi gjorde några av oss också en dagstur in i Kongo. Sista stoppet i Rwanda var Ruhengeri och det var härifrån vi gjorde gorillasafarin. Efter det åkte vi vidare in i Uganda.

Många har redan frågat efter bilder från resan och jag ska visa lite bilder framöver, jag lovar. :o) Jag kommer att dela upp min reseberättelse från Rwanda i tre inlägg som ska publiceras framöver. Håll till godo!

Rwanda gillade jag. Jag hade inte så stora förväntningar på det landet och visste heller inte så mycket om det, men det visade sig vara ett väldigt fint, grönt och kuperat land. Jag har helt klart lust att resa tillbaka till Rwanda. Mest för att jag vill besöka bergsgorillorna igen, men jag skulle också vilja besöka nationalparken Nyungwe Forest i sydvästra Rwanda där det finns massor av chimpanser.

Karta från MapQuest.


Humanity for all

Plant Peace. Live in unity. FREEDOM. Make a difference. accept diversity. Speak kindness. pave the path. LEAD THE WAY. give back. seek wisdom. COME TOGETHER. Truth. FORGIVE. believe. faith. SOW LOVE.

Jag har köpt ett nytt svart skinnarmband från Humanity med ett jättefint budskap. Har länge velat ha ett sånt armband och nu hittade jag en butik hos Steen & Strøm som säljer dem här i Oslo.


Humanity for all är ett märke som uppmärkssammar mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Armbanden finns i många olika färger och när man köper ett sådant går 20 % av inköpspriset till Röda Korset och ytterligare 5 % till Al Gore´s Environmental Organisation.

Steen & Strøm

Var på Steen & Strøm igår som är Norges svar på NK. Där ligger en Tiger of Sweden butik och de hade en superfin jacka till halva priset. Åh, jag tyckte så mycket om den. Problemet var bara att de inte hade den i min storlek... :-( Snyft!

Jag gick inte tomhänt därifrån ändå. För i en annan affär hittade jag ett pärlarmband från SNÖ of Sweden som också var på halva priset. :-)


Jag hittade en till sak också, men det får jag berätta om en annan gång för nu ska jag göra mig klar för sängen. I morgon ska jag jobba, så en god nattsömn hade ju inte suttit fel.

Filippa K

Det är rea överallt just nu! Jag gick en sväng på stan efter jobbet idag. Som vanligt råkades jag hamna i en hel del butiker som säljer märkeskläder... Det är ju bara att inse, jag gillar märkeskläder helt enkelt.

Nu när det är rea är det dessutom ett utmärkt tillfälle att handla märkeskläder. Idag hittade jag en svart stretch skjorta från Filippa K på halva priset. Perfekt!


Colour your world

Överallt längs vägarna i Rwanda och Uganda var husen målade med färggranna reklambudskap. Colour your world stod det på några av husen som gjorde reklam för målarfärg.

För att göra mitt liv lite färggladare har jag nu köpt en ny turkos resväska. :o) Jag kände att det var dags att byta ut min slitna och halvt trasiga svarta väska, som dessutom är lite för liten för min sedvanliga packning.

Denna gång köpte jag en resväska från Samsonite i hopp om att kvalité ska gå före kvantitet. Nu hoppas jag att denna väska håller lite bättre än vad min billiga ICA Maxi resväska gjort.

Nu är jag redo för nya äventyr runt hela jorden! ;o)

 


Besök hos frisören

Jag har faktiskt varit hos frisören efter att jag kom hem från Afrika. Mitt hår var en katastrof, jag var platinablond i pannluggen och hade brunt hår under det sönderblekta överhåret.

Nu har jag fått de slitna topparna avklippta och håret är tonat i en jämn fin brun färg! Jag blev så nöjd! :-)

Har också hittat en ny kärlek! Haha, jag ler när jag skriver detta men det handlar om en hårborste. Jag skäms lite för att jag är så materialistisk nu, men den här hårborsten är helt otrolig! Den ser ut som en skoborste och har massa strån istället för de sedvanliga taggarna som hårborstar brukar ha.

Den gör mitt hår mjukt och fint samt reder ut alla tovor på nolltid utan att slita i håret. Jag fattar fortfarande inte hur det går till... Rena magin! Den kostar såklart lite mer än en vanlig hårborste men jag tycker den är värd vartenda öre.


Jag köpte också ett nytt shampo för brunt hår. Jag kände att jag måste vara snäll mot mitt hår nu efter allt jag utsatt det för.


Vardagsliv

Nu har jag funderat massor i helgen. Det här med vardagsliv är nog inget för mig alltså... Jag är alltför rastlös för att leva ett vanligt svenssonliv och jobba 8-16 varje vardag, träna lite, äta, sova och hänga med vänner. Jag vill göra något mer av mitt liv. Frågan är bara vad jag ska göra...

Sedan jag kom hem från Afrika har jag chattat massor med mina nya underbara vänner som jag lärt känna. Många av dem känner precis som jag och alla är vi sjukt rastlösa just nu. Vi har verkligen haft en underbar resa full av upplevelser och minnen för livet! Problemet är att nu ska vi återgå till vardagslivet... Hur kul är det på en skala?

Förlåt Oslo men jag känner mig inte kär i dig längre... Det kanske går över om några veckor, vem vet, men om det inte gör det så måste jag göra något åt detta. Jag är så grymt sugen på att flytta till Island... Det landet är ju ett litet paradis! En dag ska det ske och jag längtar redan! :-)





RSS 2.0