Rwanda - Kigali

Rwanda - Le Pays des Milles Collines - De tusen kullarnas land - gör verkligen skäl för sitt namn. Landet är väldigt kuperat och det är även huvustaden Kigali som ligger utspridd på massa kullar.

 


Kigali besökte vi Kigali Memorial Centre som är ett minnescenter för folkmorden som skedde i Rwanda år 1994. Tusentals människor av folkslaget tutsi slaktades bland annat med machete av hutuerna. Detta var en hämnd eftersom hutuerna tidigare känt sig förtryckta av tutsierna.

Hutuer som på något sätt skyddade tutsier mördades också. Uppskattningsvis så fick ca 800 000 människor sätta livet till.


Vi besökte också Ntarama kyrkan utanför staden. Där skedde några av de mest brutala morden och över 5000 människor blev dödade på denna plats. Många av dem var barn och kvinnor.

Att besöka minnescentrena var en väldigt stark upplevelse. Det berör en verkligen att komma så nära inpå något så hemskt som har skett. Det är svårt att förstå hur människan kan vara så grym.


Dagarna i Kigali avslutades med ett besök på Hotel Des Mille Collines som är det riktiga hotellet som filmen Hotel Rwanda handlar om.

Hotellet är minst sagt en oas i Kigali. Utsikten från hotellets restaurang var fin och de serverade goda Gin and Tonics.


Kommentarer
Postat av: Linda

Verkar som att ni haft en superbra resa! :)



Tänkte kolla med om det är nödvändigt att ta nåt vaccin när man åker till tunisien? Det är väl hepatit a bara va?

2010-08-12 @ 22:09:34
URL: http://lindaay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0