Hemma igen!

Sommarens äventyr i Afrika är över. Jag försöker återgå till vardagen i Oslo... Det var tungt att börja jobba igen måste jag erkänna. Det som däremot uppskattas nu är varmvatten i duschen, rena kläder, norsk choklad och min sköna säng!

Jag har haft det så otroligt bra under mina tre veckor i Afrika. Tiden gick alltför fort och jag ville inte åka hem ännu. Jag har upplevt så mycket och träffat fantastiska vänner som gjort denna resa väldigt minnesvärd. :o) Så småningom när jag fått ordning på alla bilder kommer jag att dela med mig av mina upplevelser.

Det enda jobbiga har varit att äta malariatabletter... Fy jag mår inte alls bra av dem och jag måste fortsätta några dagar till, så jag kommer nog vara lite reducerad ett tag framöver.

Öst-Afrika

Malariamedicin, alcogel, myggspray... Snart packat färdigt! Jag är taggad till tusen! I morgon bär det av på en drömresa till Rwanda och Uganda. Precis som förra sommaren står Öst-Afrika på schemat!

Resan startar i Rwandas huvudstad Kigali, fortsätter till Gisenyi vid Lake Kivu, eventuellt en tur in i Kongo och vidare till Ruhengeri i Virungabergen där vi ska besöka bergsgorillorna.

Efter det åker vi över gränsen till Uganda där första stoppet blir Lake Bunyonyi. Sedan vidare till Queen Elisabeth Park för safari. Ekvatorn ska sedan korsas innan vi kommer fram till huvudstaden Kampala. Resans sista stopp blir Jinja.

Detta kommer att bli en upplevelserik resa! :o)

I kajak på Oslofjorden

I tisdags var det superfint väder. Jag, Marte och Silje hade bestämt oss för att spendera eftermiddagen i kajak Oslofjorden.

Vi paddlade först till Borøya där vi gick iland och åt medhavd matsäck. Sedan vände Silje hemåt, men jag och Marte stannade kvar och badade innan vi paddlade vidare.

Nästa mål var att runda Brønnøya vilket vi också gjorde. I sundet mellan Brønnøya och "den smala" ön Langåra var det helt vindstilla och perfekta paddlingsförhållanden. Så fint!

Förutom oss var det flera andra kajakpaddlare ute och massor av båtar som körde förbi och orsakade stora svallvågor som stackars vi måste klara av att bemästra... Som tur var gick det bra. :o)

Nästan fem timmar tog turen, inklusive ett långt mat- och badstopp. Sträckan vi paddlade blev 12,5 km och det kändes i allafall i kroppen efteråt.

Två norska jenter på Oslofjorden

Kajakparkering

Silje ska sjösättas...

Bäst att paddla sakta då!


Akerselva

I helgen bestämde jag mig för att göra en söndagstur i det fina vädret. Jag gick längs Akerselva upp till Maridalen, en sträcka på ca 9 km som tog mig nästan 2 timmar att gå.


Akerselva rinner från Maridalsvannet norr om Oslo och mynnar ut i Oslofjorden alldeles vid operan. Jag startade min vandring vid Oslos fina operahus och gick uppströms längs älven. Det var en fin tur och det var massor av folk längs älven som badade och solade.

Jag hade med mig min kamera och tog några bilder. Bildserien startar vid operahuset och går uppströms älven och fram till Maridalsvannet.






RSS 2.0