Frognerseteren

Jag har hittat ett nytt ställe som jag tycker om, alldeles utanför Oslo. Frognerseteren! Det är en gammal gård som ligger högt uppe på ett berg och därifrån har man väldigt fin utsikt över Oslo och fjorden.

I söndags tog jag med mamma och pappa på en tur dit. Det är enkelt att ta sig dit eftersom en av tunnelbanans linjer går nästan ända fram. Fast just nu är en del ersatt av buss, på grund av byggandet av en ny station vid Holmenkollen och upprustning av spåren.

Vi passerade Holmenkollen på vägen upp och där ser det verkligen ut som en byggarbetsplats just nu. Den nya hoppbacken ska vara klar i januari 2011 och i dagsläget är det bara den allra nedersta delen av den som är hyfsat klar.

Frognerseteren är gammalt och väldigt mysigt. Den äldsta delen byggdes 1891. Det är en gammal träbyggnad med fina drakar som utsmyckningar vid taket. Inne finns det flera öppna spisar och brasorna var tända, vilket gjorde det extra mysigt.

Det finns både restaurang och café. Äppelkakan som serveras är omtalad och den var riktigt god. Gigantiska bitar får man och det är svårt att orka äta en hel bit själv.

Jag har också testat en punschboll med chokladöverdrag som var väldigt god! Den hade ett sånt gulligt litet märke av choklad som det stod Frognerseteren på.

Hit kommer jag definitivt att åka igen! Det är ett fint ställe att ta med besökare till för att fika. Inte nog med att det är en fin liten tur som bjuder på en härlig utsikt över Oslo, så är fikat också väldigt gott!

Frognerseteren


I Norge har husen gräs på taket.


Fin utsikt över Oslo.


Frognerseterens berömda äppelkaka och en latte.


Mmmm, punschboll med chokladöverdrag.


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilket fint ställe! Det var inte en liten bit äppelkaka och även stl på punschbollen ser ut att vara generös =) Gott, gott!

2009-09-22 @ 07:31:26
URL: http://anniz.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0