Le Palais des Thés

Le Palais des Thés eller Tepalatset är en butik som specialiserat sig på att sälja te. Det är ursprungligen ett franskt koncept (surprise, med tanke på namnet, hehe...) men butikerna finns också i Belgien, Norge, Irland, Israel, Japan och såklart Frankrike då.

I Norge finns det två butiker i Oslo; en på Grünerløkka och en på Majorstuen. I helgen tog en väninna med mig till butiken på Grünerløkka. Det var första gången jag var där och det var så mysigt därinne, vi gick runt och luktade på massa olika teer och fick också provsmaka. Jag köpte med mig en påse med rogivande fruktte och det smakar verkligen supergott.


Le Palais des Thés arrangerar också tekurser där man får en introduktion till teets kultur, historia och smaker. Det är en två timmars kvällskurs där man får lära sig lite mer om te. Det hade kanske varit intressant, jag gillar att lära mig nya saker. Jag ska fråga min väninna om hon vill haka på!

Vi var också in i en hälsokostbutik och där köpte jag dessa teer från Pukka. Det ena heter Refresh och är ett mintte som ska verka upplyftande och balanserande. Jag älskar mintteer och detta är inget undantag! Det andra heter Detox och innehåller anis och kardemumma för att rengöra och pigga upp kroppen.

 

Nu är jag redo för höstens mörka och kalla kvällar och har laddat upp för att sitta i soffan med tända ljus och dricka te. :o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0