Finse

Första helgen i augusti var jag och min söta väninna Marte till Finse. En torsdag efter jobbet tog vi tåget till Finse, eller tja det var ju såklart buss för tåg just då. Vi bodde i turistföreningens stuga och hade bokat helpension, vilket innebar att vi hade tre mål mat om dagen och ett eget rum. Perfekt! Utsikten från rummet mot Hardangerjøkulen var helt underbar, i allafall i klart väder. ;o)

Fredagen var däremot väldigt regnig, men vi trotsade vädret och gick en halvdagstur och kom hem genomblöta på eftermiddagen... Vi tröstade oss med god mat och vin på kvällen!

Vi hade sedan tidigare bokat in oss på en glaciärvandring Hardangerjøkulen under lördagen och ni kan väl bara ana glädjen vi kände när vi vaknar upp och drar undan gardinerna och ser en alldeles klarblå himmel! Det blev en helt fantastisk dag och guiden vi hade med på turen sa att han inte hade haft så fint väder under den tiden han hade jobbat där som guide! Ibland ska man ha tur!

Vi avslutade lördagen med att testa på utelivet i Finse! Vi gick till Rallarmuséet på konsert. En tjej som vi mötte under glaciärturen skulle sjunga där under kvällen, så vi hade bestämt oss för att gå dit och höra på henne. :o) Det var säkert en bra konsert, om man inte är tondöv som vissa är...

Söndagen bjöd på bra väder på förmiddagen så vi gjorde två toppturer, upp på både Lille och Store Finsenuten. På kvällen tog vi tåget tillbaka till Oslo, lite trötta men väldigt glada efter en fantastisk helg!

Denna utsikten möts du av redan från tågfönstret.

 

Hotel Finse 1222 (Vi valde turistföreningens stuga denna gång).

 

En gammal dressin.

 

Rallarmuséet.

 

Turistföreningens stuga har ett minst sagt fint läge.

 

Utsikt från vårt rum mot Hardangerjøkulen!

 

Lille och Store Finsenuten.

 

Utsikt över Finse från Lille Finsenuten.

 

Uppe på Lille Finsenuten.

 

Utsikt från Lille Finsenuten.

 

Lilla Marte drömmer om att en dag få gå på glaciären,

som tur var blev drömmen sann några timmar senare! :o)

 

Söt liten järnvägsbro.

 

Sorry alla svenskar, men den gör sig egentligen väldigt bra mot en blå himmel. ;o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0