Island - Del 3

Sista dagen i Skaftafell hade vi bokat in en till glaciärtur som skulle vara lite mer krävande och mer spektakulär än den första vi gjorde. Vi mötte upp våra guider på besökscentret och blev utrustade med isyxor, klättringssele, hjälm och stigjärn (taggar under skorna).

Vi var bara fyra stycken på turen och vi hade två guider. När vi kom ut på glaciären skingrade sig molnen och vi fick en fantastisk tur i strålande solsken. Denna turen var lite mer krävande än den första och tusen gånger bättre! Vi fick gå mycket längre in på glaciären vilket var häftigt.

Motvilligt lämnade vi glaciären några timmar senare och körde vidare. Nästa stopp blev islagunen Jökulsarlón där en arm av Vatnajökull möter havet i en liten lagun. I lagunen flyter det omkring massor av isblock.

Middagsrast tog vi i staden Höfn där vi åt hummer till middag. Vi tittade också på en glaciärutställning innan vi körde vidare mot Seydisfjördur som var målet för dagen.

Dag 9 skulle Sveriges nationadag firas. Dagen inleddes med en tre timmars kajaktur på fjorden. Vi paddlade tillsammans med en guide till en sten som heter Dvergasteinn. Det var lite småkallt och mulet väder men vad gjorde väl det eftersom vi fick se en knölval som simmade framför oss under ganska lång tid.

Vi avslutade med en tre rätters middag bestående av hummer till förrätt, oxfilé till huvudrätt och chokladkaka med glass till efterrätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0