Marrakech

Under veckan i Marocko åkte vi hela familjen på en dagsutflykt till den rosa sagostaden Marrakech. Alla husen i staden är målade i en rosa-aprikos färg.

I Marrakech besökte vi först Koutobia moskén som är en av de mest berömda byggnaderna i Marrakech. Den byggdes under 1200-talet. Vi fick bara se den från utsidan eftersom icke-muslimer inte får gå in i moskéerna i Marocko.

Koutobia moskén


Nästa stopp var Bahia palatset som byggdes i slutet av 1800-talet. Inne i palatset var det vackra dekorationer överallt; träsniderier, mosaik, målningar som blev utförda av landets skickligaste hantverkare.

Bahia palatset


Sedan besökte vi souken och gick en tur bland alla gränder. Där kunde man köpa det mesta och själva souken var som en labyrint. Inte lätt att hitta här!

När vi kom ut ur souken kom vi till det berömda torget Djeema El Fna. Här samsas ormtjusare, musiker och försäljare av olika slag.

Djeema El Fna


Ormtjusare


Vi åt lunch uppe på en uteservering med väldigt fin utsikt över hela torget. Innan vi reste från Marrakech köpte vi färskpressad apelsinjuice för 3 kronor glaset från apelsinjuiceförsäljarna och detta är den godaste apelsinjuice jag någonsin druckit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0