Fjällweekend

På fredag efter jobbet åkte ett gäng på 15 personer till Haukeliseter där vi skulle bo denna helg i en enkel stuga utan rinnande vatten och toalett. All service fanns dock i grannbyggnaden. När vi kom fram lagade vi gemensam middag som bestod av soppa och bröd. Har man inte rinnande vatten och endast tillgång till två kokplattor så är det bra att inte göra det allt för avancerat.

Under lördagen hölls det en kitekurs som halva gänget skulle vara med på. Jag tillhörde den andra halvan och vi drog till Haukelifjell skisenter istället och åkte slalom och telemark. Skidcentret var ganska litet med inte alltför många backar. Jag hann i allafall åka de flesta. Det var väldigt mycket snö både i och utanför pisterna och eftersom det var mulet och dåligt ljus var det väldigt svårt att se var man åkte. Mitt i allt var man ute i lössnö och sen kom en kant här och där så man fick vara på sin vakt.

På grund av att det var så mycket lössnö överallt var åkningen ganska tung men väldigt kul. All snön gjorde att man landade mjukt om man ramlade. :-) Jag testade också på att åka lite offpist och det var kul. Jag hann även med att krascha och dyka ner med huvudet före i djupsnön.... Men det var endast i underhållande syfte. :-) Eller så inte! Men den bjuder jag på!



Pistkarta från Haukelifjells hemsida. 


Efter skidåkningen badade vi ute i en vedeldad badtunna. Vi satsade på att slå rekord och trängde ner oss 15 personer i tunnan! Sen klev vi ur tunnan och snöbadade innan vi sprang in i bastun. :-) Det var skitkallt att kasta sig i snön i bikini men efteråt kände man sig väldigt fräsch! Bastun i Haukeliseter är väldigt fin med ett stort fönster som täcker nästan en hel vägg!

Efter badandet åt vi en underbar trerätters middag med vin till inne på turiststationen. Menyn bestod av följande:

Förrätt:
- Rökt file av anka med pepparrotspuré

Huvudrätt:
- Grillad fjällöring med mandelpotatis och vitvinssås

Efterrätt:
- Vaniljpannacotta med hallonsås

På söndagen var vi fyra hurtiga personer som bestämde oss för att göra en topptur på längdskidor. Vi hade sån himla tur med vädret för det var strålande sol och klarblå himmel. Vi startade vid fjällstationen och började åka upp bland fjällen. Vi åkte i cirka 5 timmar totalt och tog oss i allafall upp på en liten topp. Det var lite slitsamt men så härligt! Eftersom det var ganska mycket snö var det lite tungt att åka men tur att vi hade med min norska väninna som körde först och gjorde upp spår till oss. :-)


Utsikt ner mot Haukeliseter där vi bodde.


Ute på tur.


Underbar utsikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0