Mintchokladkaka
I veckan blev jag ett år äldre och framförallt klokare! :o) Jag slog på stort och bakade!!! Hehe, ja det är ju inte ofta det sker, tyvärr. Jag gjorde i allafall två mintchokladkakor som jag tog med till jobbet. Grabbarna blev så klart glada, fast de äter i och för sig nästan vad som helst. :o) Eftersom kakan blev så lyckad tänkte jag dela med mig av receptet!
Mintchokladkaka
Ingredienser:
Ströbröd
100 g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor, typ After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g mintchokladkakor, typ After Eight
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från plattan och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter. (Jag hade i den längre i ugnen för jag tyckte den var alltför lös i mitten efter bara 18 minuter)
7. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
8. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
9. Låt stelna. Ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Servera med tex grädde och färska hallon. :o)
Mintchokladkaka
Ingredienser:
Ströbröd
100 g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor, typ After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g mintchokladkakor, typ After Eight
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från plattan och bryt ner mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga.
5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter. (Jag hade i den längre i ugnen för jag tyckte den var alltför lös i mitten efter bara 18 minuter)
7. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor.
8. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
9. Låt stelna. Ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Servera med tex grädde och färska hallon. :o)
Kommentarer
Postat av: Linda
Låter mums! Bjud mig en gång! :)
Trackback