Thanksgiving
I helgen är jag bjuden på Thanksgivingfest hos min amerikanska kollega. Jag firade Thanksgiving hos dem förra året och det var väldigt trevligt, massor av kalkon och annan mat och dryck. Sedan blev det singstar hela natten lång. :o)
Tyvärr kan jag inte vara med i år eftersom jag har andra planer för helgen. Jag ska åka på hyttetur tillsammans med två andra tjejer.
Thanksgivingfesten fungerar som ett knytkalas där alla ska ta med någonting. Förra året bakade jag en choklad- och pecanpaj som visade sig bli en succé. Därför blev det bestämt att jag ska göra samma paj i år också.
Nu när jag inte kan komma detta år, ska jag och en annan kompis som ska dit, baka pajen så att han kan ta med den. Jag har ju lovat min amerikanska vän att hon ska få sin paj!
Pajen är otroligt god, men väldigt amerikansk och onyttig. :o) Här är receptet om någon vill testa den:
Chocolate Pecan Pie
Ingredienser:
1 pajskal
75 g smör
56 g choklad
3 ägg
135 g socker
3 g salt
235 ml ljus sirap
110 g pecannötter i halvor
Gör så här:
Värm ugnen til 190 grader.
Smält smör och choklad på låg värme, under omröring, tills chokladen är helt smält. Kyl sakta.
Vispa ihop ägg, socker, salt, sirap och chokladblandningen för hand. Häll blandningen i ett pajskal. (Jag brukar göra skalet själv och förgrädda det lite). Garnera med pecannötshalvor.
Grädda i ca 40-50 minuter. Servera med vispad grädde.
Tyvärr kan jag inte vara med i år eftersom jag har andra planer för helgen. Jag ska åka på hyttetur tillsammans med två andra tjejer.
Thanksgivingfesten fungerar som ett knytkalas där alla ska ta med någonting. Förra året bakade jag en choklad- och pecanpaj som visade sig bli en succé. Därför blev det bestämt att jag ska göra samma paj i år också.
Nu när jag inte kan komma detta år, ska jag och en annan kompis som ska dit, baka pajen så att han kan ta med den. Jag har ju lovat min amerikanska vän att hon ska få sin paj!
Pajen är otroligt god, men väldigt amerikansk och onyttig. :o) Här är receptet om någon vill testa den:
Chocolate Pecan Pie
Ingredienser:
1 pajskal
75 g smör
56 g choklad
3 ägg
135 g socker
3 g salt
235 ml ljus sirap
110 g pecannötter i halvor
Gör så här:
Värm ugnen til 190 grader.
Smält smör och choklad på låg värme, under omröring, tills chokladen är helt smält. Kyl sakta.
Vispa ihop ägg, socker, salt, sirap och chokladblandningen för hand. Häll blandningen i ett pajskal. (Jag brukar göra skalet själv och förgrädda det lite). Garnera med pecannötshalvor.
Grädda i ca 40-50 minuter. Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Trackback