Västerbottenpaj
Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
rivet skal av en citron
(1 msk vatten)
Fyllning:
3 ägg
3 dl gräddfil
150 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
Mät upp mjöl och blanda med kylskåpskallt smör. Tillsätt rivet citronskal, eventuellt vatten och arbeta ihop till en deg. Täck över degen och låt den vila i minst 30 minuter i kylskåp.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10-15 minuter i 225 grader. Sänk sedan värmen till 200 grader.
Vispa äggen till skum och blanda med gräddfil. Tillsätt riven ost, salt och peppar. Grädda i ungefär 25 minuter.
Trevligt med en söndag middag i sällskap av en vän!Ja, när du kommer till Arlanda har jag hunnit tillbringa många timmar i Sthlm stad. Trist att vi inte hann ses men det dröjer ju inte alltför länge tills du kommer till Umeå =) Ha en fortsatt skön söndag! Kram Anna